Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz értelmezésében mit...

A Fidesz értelmezésében mit jelent a demokrácia?

Figyelt kérdés
2019. okt. 22. 20:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
59%
vagy diktatúra amiben ők kormányoznak, vagy valódi demokrácia amiben ők ellenzékben vannak.
2019. okt. 22. 20:33
 2/20 anonim ***** válasza:
65%
Azt,hogy tények és bizonyítékok nélkül akár kit lehet rágalmazni,sértegetni még az ország házában is.
2019. okt. 22. 20:42
 3/20 anonim ***** válasza:
68%
Illiberális demokráciát akar. Az emberek 4 évente választanak, aztán semmi közük ahhoz, hogy a kormány mit hogy csinál.
2019. okt. 22. 21:10
 4/20 anonim ***** válasza:
18%

Nevetségesek, inkább már szánalmasak vagytok ahogy vergődtök.

Egy hete voltak a választások. Az indult rajta aki akart és mindenki arra szavazott akire akart. Aki nyert az kapta a mandátumot. Mi a fene nem tetszik nektek ebben?

Mégis mi az ami nem demokrácia ebben az országban? Itt hisztiztek azon hogy Orbánék mit és hogy gondolnak, mikor ti nem vagytok képesek azt az alapvető dolgot elfogadni hogy az emberek döntöttek és 9 éve ők vannak kormányon.

2019. okt. 22. 21:15
 5/20 anonim ***** válasza:
68%
Azt hogy ezt a kérdést kiírhattad.
2019. okt. 22. 21:45
 6/20 anonim ***** válasza:
74%
Elméletben mindent, gyakorlatban...? Semmit.
2019. okt. 22. 21:49
 7/20 anonim ***** válasza:
86%
Amennyit beszéltem fideszesekkel, nekem nagyon úgy tűnik, hogy az már demokrácia, ha indulhatnak más pártok is a választásokon. Ugyanígy a sajtószabadság: ha van legalább 1 ellenzéki hírportál, akkor az már bizonyíték a szabad sajtóra.
2019. okt. 22. 22:05
 8/20 anonim ***** válasza:
7%
#7 Akkor fordítsuk meg. NEKED mi a demokrácia és mi az ami ebből VALÓBAN nem létezik ma Magyarországon?
2019. okt. 22. 22:06
 9/20 anonim ***** válasza:
86%

"#7 Akkor fordítsuk meg. NEKED mi a demokrácia és mi az ami ebből VALÓBAN nem létezik ma Magyarországon?"

Csak nem magadra vetted, amit írtam?

Igazi demokráciában én összeférhetetlenséget látok pártemberek és hírportálok tulajdonosi viszonyában. Igazi demokráciában lehetőleg minden jelentősebb döntést társadalmi egyeztetés előz meg. Igazi demokráciában nem fúrnak meg olyan dolgokat, mint pl. Nemzetbiztonsági Bizottsági ülésezést, vagy népszavazást (kopaszokkal). Igazi demokráciában nem használják fel a közvagyont pártérdekekre (hogy aktuális legyek, nem önkormányzati kocsival viszik a fidesz plakátjait, vagy nem az önkormányzat épületében dugdossák az ellopott ellenzéki plakátokat). Igazi demokráciában nem korlátozzák a sajtó munkatársait munkájuk végzésében (Kövér kb. 9 négyzetméternyi mozgásteret adott nekik a Parlamentben). Igazi demokráciában ugyanarról a témáról ugyanazt a véleményt hangoztatják belföldön és külföldön egyaránt.

Már arra is kíváncsi vagyok, hogy ebből az előbbi felsorolásból mégis mibe fogsz tudni belekötni, de nagyobb léptékben szemlélve a demokráciának szerves része kellene, hogy legyen az elszámoltathatóság, a hatalmi ágak szétválasztása és annak a gondolatnak a komolyabbnak vevése, hogy a politikus a népet szolgálja, nem magát.

2019. okt. 22. 22:40
 10/20 anonim ***** válasza:
14%

#9 Szépen felsoroltad a szokásos meséket. Azt kérdeztem mi az ami valóban nincsen meg itt nálunk?

Olyasmiket hoztál fel amik vagy sehol nem léteznek vagy nem igazak.

2019. okt. 22. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!