Dobrev Klára lesz a közös ellenzéki miniszterelnök jelölt 2022-ben, vagy ezt csak én gondolom túl?
"Ez kicsit nagyképű kijelentés."
Sajnos NAGYON nem. A mostani kampányban csak nem szólalt meg Gyurcsány, és elég komoly eredményt ért el az ellenzék. Ha az asszonyával együtt eltakarodnának a politikából, akkor a 2/3 simán megszüntethető lenne, ha vinnék magukkal az elvtársaikat, akkor meg leváltható lenne a fidesz. Addig nem. Ha akár Gyurcsány, akár a felesége lenne miniszterelnök-jelölt, akkor viszont örökre marad a fidesz. Kár, hogy ezt pont az érintettek képtelenek belátni.
Benne van a dologban. Ha nem hülyék, akkor csinálnak egy valódi előválasztást, ahol mindenki indulhat, minden párt felfuttathat egy jelöltet. Egyelőre biztos vagyok benne, hogy Dobrev ott lesz. Ferinek nem szabad indulnia már, és ezt szerintem megértette.
Nagyon erős lesz a momentumból Fegyőr, meg a Jobbikos Jakab Peti is (szerintem hamarosan megválasztják a párt elnökének is). Más párt és külsős ember egyelőre nem látom, hogy beleszólhat, Vona sem tér vissza.
Szóval a szavazók fognak dönteni. Pesten bevált a séma, győzött az előválasztás. Nincs kétségem afelől, hogy fogják alkalmznoi az Ogy választásokon is, eredménnyel. Ha Dobrev nyer, akkor ő fog indulni a miniszterelnöki posztért, és be fognak állni mögé az ellenzéki pártok, meg fogják hozni a kompromisszumot, ami ehhez szükséges. Az ellenzéki választók is elfogadják majd az előválasztás eredményét, és el fognak menni szavazni. Pont, mint vasárnap tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!