"Ellenzéki" szavazók, ti nem tartok attól, hogy ez a nagy ellenzéki közös nevező csak hatalom megszerzéséig tartott, most jön majd az acsarkodás és a leszámolás?
úgyis ez lesz...kár emiatt rettegni. Karácsony egy gyenge vezetőnek tűnik.
helyette valaki olyan kellene, aki együttműködést fenn is tudja tartani és nem nőnek a fejére.
A hatalom megszerzése még messze van, ez most még csak az előjáték volt. Amíg minden ellenzéki párt ki nem lesz elégítve teljesen, addig tartani fog a közös nevező. Legalábbis remélem, hogy most már mindegyik felfogta, hogy ez az érdekük.
Hogy a kormányváltás után mi lesz, azt egyelőre senki sem tudja, én a közös koalícióra tippelek. Nyilván minden párt a saját elvpolitizálását helyezi majd előtérbe, de ez így van rendjén.
Nem tudom, hogy ez így lesz-e, de a Fidesz-KDNP is csak a hatalmat akarja, semmi mást. A gond az, hogy a szétosztható pénzek elkezdenek fogyni a kormányzaton belül, így szerintem az egység szét fog hullani.
Amúgy a hatalom megszerzése még messze van, egyelőre ez kellett ahhoz, hogy folyamatosan nőjön egy ellensúly is, legyen beleszólása más pártoknak a politikába, ezért volt ez fontos most.
"Hát ez az, abból nem lesz békesség, meg normális koalíció, van itt nemzeti, szoci, liberális, zöld..."
De, pont ebből lesz normális koalíció. A képviseleti demokrácia lényege az, hogy a választott képviselők képviselik az érdekeidet. Az, hogy a Fidesz 9 éve kormányoz úgy, hogy más pártoknak semmiféle beleszólásuk nincs a politikába, az nem demokrácia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!