A kormányok miért nem próbálják csökkenteni Budapest "vízfej" jellegét?
Persze, egy Budapesten élő ember számára, ez nem hátrány.
Én magam eredetileg vidéki vagyok, viszont jó ideje Budapesten élek.
Ennek azaz oka, hogy vidéken nagyon kevés a munka, kevés a lehetőség egy fiazal diplomás számára.Még a fejlettebbnek tartott helyeken, mint Győr is kevés.
Budapesten azért jó élni, mert sok a munkalehetőség, nagy a verseny, utóbbi miatt magas fizetéseket is megtud célozni az ember.
Ha nem tetszik a fizetés vagy a társaság vagy a felettesem, egyszerűen váltok.Vidéken, ez lehetetlen.
Szerintem a megoldás az lenne, hogy vissza nem térítendő támogatást kellene adni azoknak az újonnan érkező cégeknek, akik vidéki megyeszékhelyen vagy megyejogú városban húzzák fel a központi irodájukat.
Eddig, ezekkel az állami támogatásokkal csak a gyárakat tömték ki.Az irodaépületeket birtokba vevőket nem.
Azért is lenne jó, mert vidéken megindulhatna egy kis urbanizáció.Győrt például simán 300-350 ezer lelkes várossá kellene duzzasztani.Gyár sok van ott, de irodaépület , szellemi munka kevés.
350 ezertől már elveszítené a munkaerőpiac azt a "vidékies"(alacsony fizetések a verseny hiánya miatt) jellegét.
"A kormányok miért nem próbálják csökkenteni Budapest "vízfej" jellegét?"
A JELENLEGI kormány ezt teszi. Ezért épültek hidak, hogy ne kelljen közlekedéskor mindig Budapestig menni ha át akarnak kelni a Dunán és ezért tervezik a Budapestet elkerülő nagyobb utakat is. Ezt szolgálja a modern városok program.
Pár éve megpróbálkoztak nagyobb intézmények, minisztériumok költözésének tervével, de éppen az embereken bukott meg a dolog, mert nem akarták hogy a fővároson kívülre kerüljenek.
Miután az ország nem szellemi munkásokra van ráálva... de egyébként ezt te is bizonyítod, a kérdés kiírással. :D
A gazdaság nem így mükődik, nem pénnzel kell kitömni, hanem élhető gazdasági környezet kell, és ott ahol 100 ft-ból 80-t elvesz az állam, az nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!