2014-ben az EP választáson 29%-os, az önkormányzati választás 44%-os volt a részvétel. Ezek alapján elképzelhető, hogy most vasárnap 58%-os rekordrészvétel lesz?
Én például tudok olyanokat akik azért nem mennek el szavazni, mert nem hagytak nekik lehetőséget.
Ezek olyan nem budapesti ismerőseim akik amúgy, hogyha itt élnének, akkor valószínüleg Puzsérra szavaznának a főpolgármesteri választáson.
Viszint nem itt élnek és az Ő településükön csak a Fidesz van vagy az összefogás...
Ezek az emberek amúgy egyenként mindig is Jobbik, LMP, vagy Momentum szavazók voltak, de így együtt az "összefogásra" nem mennek el szavazni...
A reszvételi arány ennek ellénre szerintem rekord lesz, de azért nem 58%, kevesebbel haladja majd meg az eddigi önkormányzati választási rekordot.
Ezt max kerületre lebontva lehet számolgatni.
Pl az én kerületemben van 100ezer szavazasra jogosult.
Országosra elment belőle 60ezer.
Ep-re 40ezer
14es önkire 30ezer
A kerületben lakik 15-16ezer rendíthetetlen fideszes,a számuk stabil és stagnáló,vagyis ha megint 30ezren mennek el vasárnap akkor bukik a kerület.
Viszont egész bp-re nézve a kampány elég jól sikerült így esélyes hogy nőni fog a szavazókedv. 60%os részvetelnél menne a levesbe a fidesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!