Összefoglalná nekem valaki, hogy miben rejlik jelenleg pontosan a jogállamiság be nem tartása?
Példát nem hozok fel, de egy eléggé egyszerű képlettel mindent megmagyarázok.
Ha az ellenzék veszít egy választáson, akkor nincs jogállamiság.
Ha az ellenzék nyer egy választáson, akkor van jogállamiság és az emberek többsége változást akart.
Ennyire primitív a liberálisok gondolkodásmódja.
Alaptörvény
M) cikk
(2) Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait.
BRUHAHA!
N) cikk
(1) Magyarország a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvét érvényesíti.
HÁHÁHÁ
Q) cikk
(2) Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeinek teljesítése érdekében biztosítja a nemzetközi jog és a magyar jog összhangját.
Most hugyoztam be a röhögéstől!
#2 vagyok:
Szemezgessek még neked az alapxarból, amit Orbán maga is kiröhög?
Ismét #2:
Lényegében arról szól a jogállamiság be nem tartása, hogy szépen megfogalmazzák az alapxarban és a jogszabályokban hogy kinek mihez van joga, majd nagy ívben lexarják az abban foglaltakat.
Ezeket közönséges bűnözőknek hívják, nem kormánynak!
Ez most komoly? Még Orbán is röhög rajtad kérdező!
1) A hatalmi ágak nem szétválasztottak. A törvénykezés, végrehajtás, ellenőrzés, de még a parlamenti házelnökség és minden miniszterium fideszesek iranyitasa alatt van.
2) Villámgyors törvényhozás, BÁRMILYEN tájékoztatás vagy népszavazás nélkül. Lásd túlóra vagy LTP, amit hétfőn kitalálnak az szerdán törvény. Az embereknek semmi beleszólása.
3) A jelenleg készülő alkotmánymódosításról már egy szót sem hajlandók elárulni. 10 millió ember életeről döntenek és jelzik hogy semmi közötök hozzá.
4) A nyilvánvaló sikkasztások (Elios, Microsoft stb) nem indulnak eljárások.
5) Az ország legtöbb médiatermékét megvásárolták és központosított propagandává alakították.
6) Tépkedik az ellenzék plakátjait, megakadályozzák és zavarják rendezvényeiket.
Amikor egy bármilyen párti miniszterelnök március 15.-én azzal fenyegetőzik hogy a vele egyet nem értőkön elégtételt vesz az mindent elmond.
Egy jogállamban törvények uralkodnak amik mindenkire vonatkoznak de ő kijelentette "pofára megtorlom ha nem bólogatsz"
Jogállamban az ilyen politikus lemond és eljárás indul ellene mivel megfenyegette a választópolgárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!