Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország miért nem fúziós...

Magyarország miért nem fúziós reaktort épít?

Figyelt kérdés
Szerintem nagy biznisz lenne ha itt építenének először mivel ha itt müködik a Mészáros&Mészáros kft tudna ilyet építeni a világ többi részén is. Szerintem olyan 200-300 milliárd euróból simán kijönne

2019. szept. 24. 09:32
1 2
 1/13 subrette ***** válasza:
78%

Egy kísérleti fúziós berendezés (TOKAMAK) működött Magyarországon, az MTA Központi Fizikai Kutató Intézetben. A Bokros-csomag áldozata lett...

[link]

2019. szept. 24. 09:41
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Nem olcsó dolog kísérletezgetni.

Még senki sem tudja hogy a franciáké be fog e válni.

Az ördög a részletekben van.

2019. szept. 24. 09:58
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Ne zavarjon, hogy egyelőre csak kísérletezések folynak és még senkinek sem sikerült stabil, energiatermelésre használható fúziós reaktort építeni.
2019. szept. 24. 10:35
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem várjuk meg amíg lesz működőképes és biztonságos fúziós reaktor, majd aztán kezdjünk el tervezgetni olyat hogy nálunk is építenek.

Miért akarod hogy itt szálljon el a fél ország amikor kiderül hogy valamit még nem tudtak jól megcsinálni benne?

Amúgy van róla fogalmad hogy mennyibe kerülne? Hogy ki engedélyezné stb. stb?

2019. szept. 24. 10:43
 5/13 anonim ***** válasza:
Mert nem hülye.
2019. szept. 24. 11:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Anno sok mindent alkottunk. A magyar géniuszt most is kell használni biztos megcsinálnánk. Igen drága lenne kB 2-3 száz milliárd dollár de ha mi fejlesztenénk ki mi is tudnának építeni. Meg pénzből lehet pénzt csinálni. Meg úgye hogy fejlődünk. Pl a műholdakat is kellett fejleszteni anno. Gondolom az sem volt olcsó meg egyszerű
2019. szept. 24. 11:30
 7/13 anonim ***** válasza:
46%
#6 Nosza! Amint találsz a magyar költségvetésben 200-300 milliárd dollárt amit el lehet rá költeni, megyek és segítek megépíteni!
2019. szept. 24. 11:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Hidd el lenne erre pénz nálunk szerintem. Csak a Fidesz akarata hiányzik
2019. szept. 24. 12:15
 9/13 anonim ***** válasza:

"Nem olcsó dolog kísérletezgetni."

Csak fociban réi meg...

2019. szept. 24. 12:20
 10/13 anonim ***** válasza:
41%
Mert a nyomottvizes kell , így a Dunát és a talajvizet szennyezed és aki nem figyel meghal, én már évek óta esővizet iszok ás abban is fürdök, ellenzéki vagyok egy rendőrállamba, meg akarnak ölni mert a szavam a fegyverem és Orbán ezt nem tűri!!
2019. szept. 24. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!