Kik azok akik Magyarországon is Euro-ban kapják a fizetésüket? Sokan vannak ilyenek?
Én sokszor kerestem már ilyen állást, de nem találtam. Mindenhol forintban fizetnek, amiket én láttam. Pedig én is szívesebben kapnám a fizetésem Euro-ban.
Most, hogy a forint effektíve bebukott, napi szinten csökken jelentősen az értéke, ki tudja pár hónap múlva már mennyit ér, vagy hogy ér-e még valamit. Viszont rengetegen ennek örülnek, örvendeznek, ahogy olvasom a fórumokon, mert hogy ők Euro-ban kapják a fizetésüket, és így többet ér a pénzük. Tehát nekik a gyengülő forint, az egyfajta fizetésemelés.
Igen de ezek a magyarok egyáltalán Magyarországon élnek? Ha igen, hol és milyen cég ad nekik országon belül Euro-s fizetést? Vagy ezek az örvendező "honfitársak" valójában külföldön dolgozó disszidánsok csak?
Magyarországon csak forintban kapható a fizetés.
Munka tv. 154.§ (1) A munkabért - külföldön történő munkavégzés vagy jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - forintban kell megállapítani és kifizetni.
Persze vannak kivételek. Pl, ha a munkavégzés külföldön zajlik (osztrák határ közelében gyakori az ingázás), vagy nemzetközi szervezetnél kiküldetésben, távmunkában, külföldi munkaszerződéssel...
# 5/5
Nem cuni, az nem más kérdés. Aki Ödenburgból kijár osztrákba, az nem Magyarországon kapja az ejurus fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!