Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2022-ben Dobrev Klára lesz a...

2022-ben Dobrev Klára lesz a közös ellenzéki miniszterelnök jelölt, és minden pártnak fel kell sorakoznia a DK mögé? A fideszes média is ezt nyomja lépten nyomon.

Figyelt kérdés
2019. szept. 12. 21:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Épp fordítva, pont hogy nem kell felsorakozni a DK mögé és mégis ezt fogja tenni az ellenzék, sajnos.
2019. szept. 13. 00:24
 12/17 anonim ***** válasza:

A demokrácia nem erről szólna. De sajnos fogalmunk sincs, hogy mit tenne az ellenzék. A momentum most a másik jelentős ellenzéki párt. Többször előfordult már a rövid karrierjük során, hogy nem azt tették az ellenzékkel, amit korábban képviseltek.

A Jobbik /MSZP-párbeszéd szerintem jelentektelen mini párt, arra mennek, ahol biztosan bent maradnak. Náluk el tudom képzelni, hogy beállnak akárhova, ami érdekük.

A mi hazánk kb fidesz párt, ők nyilván nem.

Egyébként tényleg semmit nem lehet előre tudni. Az ellenzéki szavazók is megosztottak. Egy része utalja Gyurcsányt, ugyanúgy nem akarja a párját hatalmon, mint Vityát.

Az ellenzék másik része benne lenne a teljes összefogásban, ha ez kell elzavarni a Döbrögit.

Nehéz ügy szerintem, pont ezért vacilall a momentum is. De szerintem ők külön fognak indulni, nem állnak be a dk mögé, hiszen hasonló tamogatottsaguk lehet.

2019. szept. 13. 06:02
 13/17 Alex Fly ***** válasza:
60%
A fideszes média nyilván ezt nyomjab mert náluk valóban úgy működik, hogy mindenkinek meg van szabva, ki mögé kell beállniuk. És el sem tudják képzelni, hogy ez másképp is lehetne.
2019. szept. 14. 14:37
 14/17 anonim ***** válasza:

#13 A fideszesek?

Nem vetted észre hogy éppen az ellenzékiek között megy már lassan 9 éve ez a hülye szöveg hogy össze kell fogni mindenkivel? Hogy taktikai szavazást kell csinálni? Hogy beállnak egy jelölt mögé, mindegy hogy az ott lakók kit akarnának megválasztani, elosztják a kerületeket, körzeteket maguk között és ha nem akarsz fideszest akkor menj és szavazz erre az összellenzéki jelöltre mindegy hogy jobbikos, dk-s vagy épp mszp-s vagy?

Hol élsz te?

2019. szept. 14. 16:00
 15/17 Alex Fly ***** válasza:
65%
@14: pont ezt írtam. A fidesz esetén meg van határozva, ki mögé kell kötelezően állni, a többi párt esetén pedig ez a saját döntésük. Na ez az a különbség a kettő között, amit egy fideszes soha nem képes felfogni...
2019. szept. 14. 18:45
 16/17 anonim ***** válasza:

Már hogy lenne a saját döntése? Az ÖSSZES ellenzéki párt eldönti a szavazó helyett hogy kire szavazzon. A választónak ezzel megszűnik a döntési lehetősége. Pont itt nem ő dönt még arról sem hogy melyik pártra szavazzon.

A fidesz csak egy párt a sokból. Miben korlátozza a választókat? Tőlük szavazhat bármilyen pártra, csak egy jelöltjét határozzák meg, a sajátjukat.

2019. szept. 15. 01:30
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom, hogy az egyik előző mit értett azon, amit írt. Hacsak nem azt, hogy a fidesz rendszerében van egy meghatározott hiearchia. Vagy úgy értette, hogy egyes közfoglalkoztatottaknak megmondják, hogy lehetőleg kire szavazzanak, kinek az oldalára álljanak.

Az ellenzék esetében hiába vannak próbálkozások az összefogásra, az egyes embereket ha akarnák sem tudnák rávenni, hogy ne a saját szándékuk szerint szavazzanak. Még a pártok véleménye is eltér ebben a kérdésben. Ezért nem működött a taktikai szavazás.

2019. szept. 15. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!