Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a csudának tart otthon...

Árokpart kérdése:

Mi a csudának tart otthon valaki gépkarabélyt?

Figyelt kérdés
Még akkor is ha fegyverimádó. Györkös Istvánra gondolok akinek most zajlik a pere a rendőrgyilkosság kapcsán. Most úgy őszintén! Megértem ha valaki szereti a fegyvereket, én is szeretem, hobbym, van pár élesből átalakított riasztópisztolyom, ápolgatom, olajozgatom, karbantartom őket meg néha a garázsban elsütök velük pár patront kedvtelésből. Na de egy gépkarabélyt akár hobbyból hol tud valaki úgy használni, hogy az ne tűnjön fel bárkinek, illetve 100 százalékos az esély rá, ha valaki meghallja azonnal ráhívja a rendőrséget. Ki sem lehet magyarázni. A másik meg, ha már ugye illegálisan tartott fegyvert és egyszer elfogy a lőszere ehhez a fegyverhez Magyarországon még vaktöltényt sem lehet kapni akkor meg tényleg minek. Ezen el sem gondolkozhatott annyira elvakult lenne? Ha nem lett volna ez a karabélya akkor ez a tragédia megelőzhető lett volna. Nem is tűnik nem normális embernek, mert ugye szinte két évtizedig egy militáris szervezete vezetett. Kinek mi a véleménye erről?
2019. szept. 12. 21:45
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Györkös a Mi Hazánk Mozgalom náci alakulat szimpatizánsa.

Kérdezd meg tőle.

2019. szept. 12. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt még megértem hogy otthon tartja mert végül is csak egy vasdarab, viszont arra ott van a lőtér hogy biztonsággal elsüsse. Szóval én otthon még véletlenül se táraznám be, az ütőszeget pedig tudatosan kiszedném és elzárnám hogy ne történhessen baj. Ugyanis egy gépkarabélyt nem lehet biztonsággal elsütni lakóépületben, vagy lakóhelyen. Saját magát, szomszédját is simán kinyírhatja vele az illető ilyen környezetben.
2019. szept. 12. 21:58
 3/7 A kérdező kommentje:
2-es pontosan. Arról nem is beszélve, hogy esetében a lőtér is ki lett volna zárva, mert illegális fegyvert nemhogy lőtérre, de ahogyan írod otthon legfeljebb csak nézegetésre lett volna esetében ajánlatos használni. Vagyis dehogy ajánlatos, csak szófordulat mert eleve törvénytelen a tartása is. A lőtereket meg sok esetben egyébként is a hatóságokkal szorosan együttműködő személyek üzemelteik oda megy vele azonnal elkapják. Még hivatalosan sem lehet lőtéren úgy tudom civilnek gépfegyvert elsütni. A lőtereken nem is tartanak. Azt hiszem a 45-ös a maximum amivel engednek lőni, de nem vagyok benne biztos nem tudom.
2019. szept. 12. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Györkös nem mi hazánk vagyis mi sz#runk tagja, hanem a elkötelezett hazafiak a gondolkodás ellen náci fasiaztoid csoportusolás tagja, még az ablakom előtt villogtak anno, hogy ki tud több ártatlant megfélellítebi ezej nácik!
2019. szept. 12. 22:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Jaja, viszont nálunk van egy kültéri lőtér és nincs semmilyen felügyelet. Oda kiviszed a betonfalak közé a város szélén és a kutya nem foglalkozik vele ha nincs a közelben járőr vagy egy szemfüles civil.
2019. szept. 12. 22:58
 6/7 Molyember ***** válasza:
Azt még valahogy meg lehet érteni, ha valaki szereti a fegyvereket, és illegálisan is akár, de tart egyet-kettőt otthon. Még azt is, ha annyira kicsi a pénisze, hogy töltény is kell neki, mert különben nem érzi jól magát. Ismétlem, ezzel nem értek egyet, de megértem, sok a hülye ember. Azt nem lehet megérteni, hogy mire számított, amikor rálőtt a rendőrökre. Mit gondolt, hogy így jár jobban, hogy utána minden rendben lesz, és nyugodtan hátradőlhet, mert megvédte magát a rendőröktől? Na, pont az ilyen teljesen irracionális cselekedetek miatt nem támogatom a fegyvertartást. Az emberek hülyék, te is, én is, egyszerűen nem szabad. Akinek meg egy fegyver minden vágya, az költse az árát pszichológusra, így jobban jár mindenki.
2019. szept. 13. 08:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Messze nincsen ez így utolsó. Miért kisebb úgymond attól a pénisze, hogy tart hozzá lőszert (nem a karabélyra és ahhoz való lőszerekre gondolok, hanem most Györköstöl teljesen elvonatkoztatva) ha valaki tart is egy kisebb maroklőfegyvert lőszer nélkül nem nyújtja a lövészet élvezetét. Egyébként akik általában illegálisan tartanak, a legtöbbjük gáz-riasztó töltényekkel használja, eleve olyat csempészik be magának külföldről, mert igazából egy kissé a becsvágy miatt elmondhassa magában persze, hogy nekem van egy igazi szép darabom. A rendőrség is egyszer azt hiszem a Kék-fényben nyiltakozta, hogy csak az igazi militarista szemléletű embernek vannak az illegális fegyverekhez rendes lőszerei. Illetve ha valaki egy átlagemberről beszélünk és annak a pénztárcája ugye nem vastag teszem azt egy kirándulás során megtetszik neki kint egy szép darab, reckírozik, becsempész egyet vesz esetleg hozzá 1-2 lőszert kipróbálásra, de itthon már nem lesz lehetősége legálisan sőt egy egyszeri ember sehonnan sem fog tudni rendes lőszert szerezni, mert ahhoz már vagy maffiózó kapcsolatok kellenek, vagy valami hasonló rejtett militarista mániás emberekkel kapcsolatban lenni na meg ugye a rapsicok az meg egy megint másik téma. Így marad a vaktölténnyel való használat mintha egy riasztópisztoly lenne. Ilyen téren szerencsére messze nem kell tartani, hogy egy átlagembernek éles lőszerei lennének szerintem. A fegyvertartásról meg egy cseh minta nekünk megfelelne, USA-i mintájúra egyáltalán nincsen szükség.
2019. szept. 13. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!