Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem kellene megválo...

Csak szerintem kellene megválogatni a szavazókat?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy esetleg egy IQ tesztre kellene kötelezni a szavazókat és ezen kívül mondjuk még kapnának egy tájékoztatót is akár egy prostpektust vagy ilyesmit. Amiben minden benne van pártatlanúl. Tömegesen szavaznak olyan emberek akik nem beszámíthatóak vagy esetleg fogalmuk sincs hogy mire/kire szavaznak és miért. Ez roppant nagy felelőtlenség szerintem.

2019. szept. 12. 01:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%

Nem. Két okból :

1 - Nagyon kevesen szavaznának és ez a trend erősödne. 20-25%-os részvétel lenne csak. Az értelmes ember pl nem is jár szavazni kezdjük ezzel.

2 - Az I.Q tesztek elértéktelenednének. Minden párt elkezdenéa saját számára kedvező társadalmi csoportok szociológiai mintázatait beleerőltetni az ilyen tesztekbe. Olyan kérdések lennének benne, hogy "Milyen kocsmát ismersz a közelben?" "Hány párt van a parlamentben?" "Ki volt az első kormánypárt min.elnöke?" stb stb

Még jobban elvinné vicc kategóriába a politikát egy ilyen intézkedés és folyamatosan esnének a szavazók száma is. Végül a társadalom 10%-a hithű fanboyok döntenék el a választásokat, akik annyira elmebetegek hogy inkább bemagolnák a teszteket csak leszavazzák az ideológiájuk

2019. szept. 12. 08:24
 12/15 hollófernyiges ***** válasza:
69%
Szerintem is azoknak kellene szavazniuk, akiknek van rálátásuk a kormányzásra vagy az ország dolgaira, vagy van vesztenivalójuk egy kétbalkezes kormányzás esetén, nem pedig csak annyi a kapcsolata hozzá hogy naponta bekapja a propagandát a tévéből vagy a facebookról. Vagyis csak azoknak lenne szavazójoga, akiknek legalább ötszázmilliós összvagyona van, vagy doktorátusa közgazdaságból/szociológiából/politológiából vagy legalább ezredes rangú katona.
2019. szept. 12. 10:00
 13/15 anonim ***** válasza:
19%
Tehát jó liberális lévén, korlátozni akarod a szavazati jogot. Bravó....és akkor a Fideszt vádoljátok diktatúrával.
2019. szept. 12. 11:53
 14/15 Alain Delon ***** válasza:
100%
13: Hogy jön ide a liberális? Ja, úgy, hogy be vagy rá idomítva, hogy mindenhova odab_szd? Szerintem te sem szavazhatnál.
2019. szept. 12. 16:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Könnyű korlát logikusan: általános 8. osztály elvégzése. Bár a végzettség nem garancia, de a nemvégzettség utalhat valamire.

Amúgy teljesen mindegy, nem lehet okosnak lenni.

Az egyik ilyen médiát néz, a másik olyat; az egyik ilyen neveltetésű, a másik olyan.

Nem ész, hanem szimpátia alapján döntünk. A választási programokat általában nem is ismerjük.

2019. okt. 15. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!