Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy régen...

Miért mondják, hogy régen többet kerestek, mikor ez nem is igaz?

Figyelt kérdés
Eljutottunk egy olyan szintre, hogy a bérek megugrottak. Ez ellen az ellenzék folyamatosan arról papól hogy bezzeg régen olcsóbb volt minden meg hogy többet lehetett félre tenni. Holott ez egyáltalán nem igaz, mivel sokkal kevesebb maradt az embereknél, mint most az akkori árszínvonal mellett is. A kereslet, illetve a termékek is egyre nől és jobban fogy minden. Szóval hiaba a pénzromlás meg az árnövekedés ami 10 év után mindenhol jellemző!

2019. szept. 6. 19:23
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
0%
*Valaki bedobta az Euronak az értékét is? Én ahhoz pl nem értek, hogy milyenek az árfolyamok. De egyszer hallottam, hogy régen volt olyan, hogy egyik napról a másikra 3szorosára nőtt a tojásnak az ára; és az pedig tényleg durva lehetett; ha tényleg volt iylen.
2019. szept. 7. 00:24
 32/45 anonim ***** válasza:
25%
A közelmúltban is volt ilyen, hogy felszökött a tojás ára, ha még emlékszel rá.
2019. szept. 7. 00:25
 33/45 anonim ***** válasza:
0%
*Ja meg volt vmi öregnénis beszélgetés, hogy régen volt mindenkinek háza, talán kocsija és, és még nyaralni is el tudott menni mindig, meg színházba, meg ilyenek, de én ezt már nem tudom.
2019. szept. 7. 00:25
 34/45 anonim ***** válasza:
47%

"A közelmúltban is volt ilyen, hogy felszökött a tojás ára, ha még emlékszel rá."

Most nem figyeltem,de mindjárt keresek róla statisztikát.

2019. szept. 7. 00:26
 35/45 anonim ***** válasza:
5%
Volt amúgy régen valami ilyen kép, hogy a " a magyarok erősebbek lettek" , merthogy arról volt szó, hogy régen nem bírtuk el azt az árumennyiséget két kézben tartva, amennyit megkaptunk 5000 Ft-ért, ma pedig elbírjuk simán egykézben. Ja meg ilyen volt több ilyen ábra is talán hozzá, hogy kép és évszám, éshogy mennyire lehet megtölteni egy bevásárlókocsit 5000Ft-ból, hogy ilyen 'Akkor és most' -jellegű képek, de nem csak kettő volt egymás mellett évszámmal, hanem talán lehet, hogy 5 is, vagy négy, nem tudom.
2019. szept. 7. 00:43
 36/45 anonim ***** válasza:
84%
Mert így van. Ugyan annyit kell adózni a jövedelemből ~50%, de nőtt az áfa+ egy rakás extra adó. Durván elszálltak a lakásárak, élelmiszerárak, az unortodox erős forint miatt fognak elszállni az importcikkek árai, minden drágul, nem kicsit.
2019. szept. 7. 07:47
 37/45 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk a családban mindenki ugyanazt a munkát végzi amit 15 éve is, így ennek fényében saját szemszögből írom le a dolgot. Régen mi eltudtunk menni síelni, ma már ez gondolat szintjén mozog csak. Régen évente mentünk nyaralni, ma már inkább 3 évente. Régen bármit megvehettünk ételt amit megkívántunk, ma már alaposan megkell gondolni.

Nőtt a fizetésünk 2010 óta? Hajjaj, szépen nőtt, főleg azért mert sokan kimentek. Mégis a seggemet törölhetem vele mert az ingatlan és bérleti árak a plafonon, az alapvető élelmiszereknek hiába csökken az áfája mert a rohadt szupermárketek visdzaemelik az árat és benyelik a hiányzó áfaösszeget, ha pedig mást akarok venni akkor bumm 27% áfa.

A forint egy hulladék. Jelenleg 1 eur=334 forint. Bármit rendelek külföldről az rohadt drága lesz, bármit hoznak be külföldről az drága lesz.

A benzin ára 3 havonta elszáll. Egy csomó minden ami régen ingyen volt, most már fizetős és hát a sok kicsi összeadódik...

Szóval valóban, régen kevesebb volt a keresetünk de könnyebb volt megélni belőle.

2019. szept. 7. 08:17
 38/45 anonim ***** válasza:
70%

#28, #29-nek:

Most eltekintek a dühömtől amiért lekutyáztál, és higgídtan válaszolok neked:

1.) 76-ban születtem.

2.) Menjen a KSH a jó büdös qrva anyjába, és hazudozzon annak!

Pl: 96-ban egy doboz sopianae 115 forint? AKKOR SZOKTAM ÁT A SZOFIRA, HATVANNYOLC FORINT VOLT!!!!!!!!

Utána ment fel először nyolcvanig, majd a 2000-es évekre elérte és átlépte a 100 forintot!

De nézzük tovább: Tojás 13? Pontosan emlékszem hogy 6-7

-Kenyér 91 Ft, és 97-ben már 100 felett?! 2002-ben lépte át a 100-forintos lélektani határt!

Én pontosan emlékszem erre az időszakra, és ennek az időszaknak az áraira! Még ezt is meghamisították, hogy a hazugságaikat igazolják a kis k'csögök!!!!!!!

2019. szept. 7. 10:31
 39/45 anonim ***** válasza:
70%

#28, #29-nek ismét:

Megnéztem, hogy mit hazudoznak az akkori minimálbérről!

[link]

Az első munkahelyem '95-ben volt, 18.700 Ft minimálbéren. Szerintük viszont '95-ben a minimálbér 12.200 Ft volt.

Ismét csak baxák szájba a hazudozós qrva anyjukat!!!!

Rohadt Orbán-csicskák!

2019. szept. 7. 10:42
 40/45 anonim ***** válasza:
84%

#40 vagyok:

-92-ben a minimálbér: 7500,- még ebben az évben emelik 9800,-ra

-93-ban 11.800,- majd 12.600,-

-94-ben megugrik 15.200-ra

-95-ben pedig 18.700.

Anyám is emlékszik az akkori bérekre!

2019. szept. 7. 10:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!