Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy régen...

Miért mondják, hogy régen többet kerestek, mikor ez nem is igaz?

Figyelt kérdés
Eljutottunk egy olyan szintre, hogy a bérek megugrottak. Ez ellen az ellenzék folyamatosan arról papól hogy bezzeg régen olcsóbb volt minden meg hogy többet lehetett félre tenni. Holott ez egyáltalán nem igaz, mivel sokkal kevesebb maradt az embereknél, mint most az akkori árszínvonal mellett is. A kereslet, illetve a termékek is egyre nől és jobban fogy minden. Szóval hiaba a pénzromlás meg az árnövekedés ami 10 év után mindenhol jellemző!

2019. szept. 6. 19:23
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
6%
Kerestem hét ezer forintot aratáskor és el sem tudtam költeni.
2019. szept. 6. 20:09
 12/45 anonim ***** válasza:
29%

Lássuk csak, régen mennyit kellett dolgozni azért az ezresért (bocsánat, azért a 10 darab százasért)

- egy hónapot.

2019. szept. 6. 20:10
 13/45 szántóvető ***** válasza:
2019. szept. 6. 20:13
 14/45 anonim ***** válasza:
0%

"Kerestem hét ezer forintot aratáskor és el sem tudtam költeni"

Ja, úgy könnyű, hogy néha eltévedtél, aztán pár pótkocsit máshol billentettél le.

2019. szept. 6. 20:14
 15/45 anonim ***** válasza:
19%

Ezt úgy írod, 14. mintha ma nem a csalás, sumákolás, suskus lenne az ország természetes állapota...

Fusizás mindig is volt, ma is van, mindig is lesz.

2019. szept. 6. 20:15
 16/45 anonim ***** válasza:
6%

"Ja, úgy könnyű, hogy néha eltévedtél, aztán pár pótkocsit máshol billentettél le."

Anyád góréjába?

2019. szept. 6. 20:19
 17/45 anonim ***** válasza:
13%
Fene hitte, hogy az az új érv ellenzéki oldalon, hogy milyen jó volt régen, mert sokat lehetett lopni.
2019. szept. 6. 20:21
 18/45 anonim ***** válasza:
68%

Régen mégis tudtak úgy lopni, hogy még az átlagember zsebébe is maradt elég pénz. Mindezt EU nélkül!

A szocializmus 8 csodája ugye.

2019. szept. 6. 20:23
 19/45 anonim ***** válasza:
91%
2012ben kezdtem el dolgozni, a mostani rendszerben, sajnos közmunkásként, mivel nem nagyon akadt más lehetőségem. Tökéletesen rálátok, nem kell ide a régi rendszerrel jönni, 2012ben több dolgot tudtam venni a dolgomból, mint most. Nem, nem kell jönni azzal, hogy biztos helyi árak a drágák, sok mindent rendelek online. Évek óta egyre kevesebb dolgot tudok venni a fizetésemből. Emiatt igen is egyre rosszabbul élünk.
2019. szept. 6. 20:24
 20/45 anonim ***** válasza:
75%

Csak ha a lakhatási költségeket nézzük,jóval drágább lett az élet.

Gyakorlatilag az adód egy része arra ment el,hogy mások lakást vásároljanak,aminek következtében,te majd még később jutsz lakáshoz,és mehetsz lakni és fizetni azoknak az egyre több és több albérleti díjat,akik a te segítségeddel vettek házat,állami pénzből.

A bérek nem nőttek max az infláció mértékével...

Közben magasabb lett az Áfa is,így a pénzed egyre kevesebbet ér.

Ezt csak a 9 ezerrel megvásárolható 8 osztályt sem végzett nyugdíjas nem látja át.

2019. szept. 6. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!