Puzsér Róbert miért nem vette észre, hogy azért nem gyűlnek a jelöltségéhez az aláírások, mert az ellenzéki szavazók nem szeretnék ha ráindulna Karácsonyra?
Az ellenzéki szavazók nagyrésze viszont mint kritikus és a Magyar Hang újságírója továbbra is kedveli (szerintem amikor a Fideszt kritizálja még Gyurcsány hívei is egyetértenek vele) és szeretnék ha ezt folytatná.
Azt azonban a szavazók is látják, hogy az EP-választás után elveszítette az őt támogató pártok támogatását, majd nem indult el az előválasztáson - így nem szeretnék ha Karácsony Gergely győzelmét veszélyeztetné.
Ezért nem tudta eddig összeszedni az 5.000 szükséges aláírást.
Nem én vagyok a naív, hanem Te vagy az egyszerű.
Puzsér a 120 millió, vagy a 10 milliárdat is elutasítaná...
Ő maximum zsarolható (mondjuk a gyereke életével), de korrumpálhatatlan...
Amúgy
"3) psychopata. (Aki elvi megfontolásból a saját érdeke ellen cselekszik!)"
WTF?!
Ajánlom figyelmedbe: [link]
#9, #11-nek:
Megpróbálom elmagyarázni.
A psychopata szélsőségesen én-központú, rettenetesen egoista, de emellett általában az átlagot meghaladó intelligenciájú. Egy általa előnyösnek ítélt helyzet elérése céljából (és csak azért előnyös mert ő annak tartja!) a cél elérése érdekében hozott áldozat mértékében sokkal tovább megy, mint egy normális ember!
Tehát ha egy psychopatának az a vágyálma hogy Budapest főpolgár-mestere legyen, szinte bármekkora összeget visszautasítana! Amikor az ajánlat már átlépné a "megéri" határát, onnantól kezdve pedig erőfitogtatásból utasítaná vissza, aminek a célja az ajánlatot tevő megijesztése!
Ez egy "normális" szemlélőnek úgy jön le, ahogy azt a psychopata lekommunikálja, vagyis hogy ő ahhoz túl becsületes!
LÓFAXT!
Elárulom, én is psychopata vagyok!
#13 vagyok:
Megjegyzem még, hogy ez a főpolgár-mesterségnél sokkal kisebb volumenű dolgokra is érvényes, ha a psycho valamilyen okból akarja! És ez nem feltétlen kell hogy anyagi természetű legyen. Ha egy psychopata például bankot rabolna, én biztos lennék benne hogy nem a pénzért csinálta hanem valami más okból! Például eltökélte, hogy megmutatja önmagának, hogy simán ki tud rabolni egy bankot!
Ha pedig sikerül,(aminek jó az esélye) valszeg nagyon hamar elszórná a pénzt, és meg sem fordulna a fejében hogy megint raboljon. Elégedett lenne, "fixa idea" kipipálva.
Ismét #13:
Tehát összegezve: elvi megfontolásból a saját érdeke ellen cselekszik.
Majd ő eldönti, hogy mit tekint érdeknek!
"elvi megfontolásból a saját érdeke ellen cselekszik."
Ez a mondat akkor sem helyes. Nem ismered az általad használt szavak jelentését...
Illetve, ha már "psychopata" vagy, akkor illene tudnod leírni, helyesen magyarul: Pszichopata.
Valamint tudhatnád, hogy pszichopátia, vagy szociopátia mint diagnózis 1986 óta nem nagyon létezik...
Antiszociális személyiségzavar van.
Egyébként amint egy fentebbi kommentben jellemzed az általad pszichpatának nevezett személyeket, szerintem -laikus vagyok- sokkal inkább illik egy nárcisztikus személyiségre.
Viszont amúgy sem belőlük, sem pszichopatákból csak egy fajta létezik... Nem csak az általad is bemutatott klisé.
És bár valóban nem az a jellemző, azért bőven akad átlagos inteligenciával megáldott pszicho is, sőt van amelyik kifejezetten retardált is mellette.
És nem mindegyik utasítaná vissza a pénzt, sőt.
De ami lényeges, és teljesen egységes, hogy nekik nincsenek elveik, így nem is tehetnek semmit elvi megfontolásból.
Puzsérnak amúgy lehet a generalizált szorongáson kívül valami komolyabb problémája is, nem zárom ki... De szerintem biztosan nem pszichopata, s ha az a tucatnyi pszichiáter és pszichológus nem jutott erre a következtetésre, akiknél eddig megfordult, akkor mi itt laikusok se játszuk az orvost/pszichológust.
Amúgy elhiszem, hogy a 14 éves tinik körében most nagyon menő ez a "hazudjuj magunkat pszichpatának, vagy valamilyen mentális betegnek" dolog, de ez nagyon ártalmas.
Az ilyenek miatt rengeteg valóban beteg embert is kitaszít, vagy negatívan áll hozzá a társadalom...
#15, #16-nak:
14 éves tinik? Rossz nyomon jársz, 43 vagyok.
Én is pontosan tudom hogy a psyhopatia igen széles spektrumú. Én azt az eshetőséget vizsgáltam neked, ha elvi megfontolásból cselekszik a saját érdeke ellen.
Ebben a mondatban a "saját érdeke" meghatározást a külső szemlélő által, a megszokott társadalmi normáknak megfelelően értem!
Megpróbálom átfogalmazni érthetőbbre: Elvi megfontolásból olyasmit tesz, amit a környezete hátrányosnak ítél a látszólagos, általános társadalmi normák alapján vélelmezett érdek szerint.
Csakhogy egy psychopata gondolkodása nem felel meg a társadalmi normáknak.
Ismétlem magam: majd ő eldönti, hogy mi az érdeke!
Nem utasítaná vissza a pénzt? Nos szerintem akkor nem psycho, hanem szocio-pata. A pénzszerzés, annak elköltése örömforrás. Annak hajszolása, eszközök szélsőséges bevetés az eléréséhez, mind-mind érzelmi vonatkozású. Egy psychopatára alapvetően jellemző az érzelmek hiánya, tehát kizártnak tartom hogy érzelmi motivációból cselekedjen!
Kezd el felülvizsgálni azt a véleményed, hogy szerinted csak hazudom hogy én is az vagyok.
Rátérve Puzsérra:
Én egyszer sem állítottam hogy psychopata lenne. Én azt állítottam hogy a cselekedeteiből világosan kikövetkeztethető, hogy hogy ha nem fizették le mert ő olyan becsületes hogy nem fogadta el, akkor nem becsületes hanem vagy szellemi fogyatékos, vagy psychopata.
A szellemi fogyatékost és a psychopatát ugyebár kizártuk? :D
A konzekvenciát vond le te!
# 17 vagyok:
Ott áll "ő", akit biztos hogy megpróbáltak lefizetni, vagy eleve megfizették azért hogy azt csinálja, amit.
Tehát?
"Eközben Puzsér Róbert hétfőn egy Facebook-posztban tudatta, hogy még mindig nem jött össze neki a szükséges 5.000 szignó: jelenleg 3.800 ajánlásnál tart.
A nagyhangú megmondóember azonban önvizsgálat helyett ezúttal is az ellenzéki riválisait ostorozza a saját rossz eredményéért.
Rágalmazó posztjában Puzsér azt írja:
“míg a rendszerpártok jelöltjei illegális adatbázisaikkal, jól fizetett pártalkalmazottaikkal, tízmilliós közösségi médiás hirdetéseikkel, az állam és a parkolási maffia támogatásával már össze is gyűjtötték a szükséges ajánlásokat.
Míg mi a város néhány pontján pecázunk, ők nagyüzemben halászták le Budapest medreit. Orbán Viktor úgy konstruálta a választási törvényt, hogy hozzám hasonló rendszeren kívüliek elindulni se tudjanak.“
"
forrás: nyugatifeny.hu
Mondjuk szerintem, amit most pl Vonával is beszéltek, az megvalósíthatatlan. Pártok nélküli, alulról, ügyek mentén szerveződő demokrácia. Utópia. Bár úgy lehetne, de az emberi természet nem olyan. Mindig lesznek összeesküvések, megfúrások, ellehetetlenítések, szervezkedések (a rossz értelemben), áskálódások.
A másik, hogy nem látta a 444.hu videóit? Kik szavaznak a fideszre? Fogatlan, iskolázatlan megvezetett nincstelen balekok. Akiket meg lehet venni sörért meg erzsébetutalványért, és akik megfélemlíthetők. Birkák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!