Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem veszik észre a...

Miért nem veszik észre a fiatalok, hogy MIATTUK tart ott az ország ahol?

Figyelt kérdés
A fiatalok kimennek külföldre ahelyett hogy itt dolgoznának és ezzel építenék az országot, pörgetnék a gazdaságot. Mit gondolnak, majd úgy lesz jólét hogy senki nem dolgozik? Így mit várnak? Tessék itt dolgozni és adózni, majd akkor elkezd fejlődni az ország, nem magdi néni fogja kitermelni a gdp-t 80 évesen.
2019. szept. 1. 22:43
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
90%

Magdi néninek és a hozzád hasonlóknak nem kellett volna eltűrni sok dolgot,a korrupciót és egyebeket,és akkor nem kellene most Magdi néninek nyugdíjból a munka világába visszamenni!

Egyétek meg,amit főztetek!

2019. szept. 2. 03:45
 22/54 anonim ***** válasza:
90%

Egy életem van. Nem fogok 120 ezres fizetésért gàlyàzni szar körülmények közt, ha nyugaton megbecsülik a munkám és a sokszorosát keresem.

Pont azért van változás itthon, mert volt 1 millió tökös ember, aki elhúzott itthon. Pont azért kénytelenek megadni otthon a kért fizu emeleseket, mert nincs ember a helyükre.

Emlékszik még valaki, hogy mi volt a válság után? Ott volt a minimálbéres munka, bejelentés nélkül dolgozd szarrá magad, túlóràzz ingyen. Nem tetszik? El lehet menni akkor, vár másik 100 a helyedre.

Most rég nincs ez a kivándorlás hatására.

Nagyon is jót tesz az országnak, máskülönben ugyanúgy nem lenne senki megbecsülve.

Nagyon igazságtalan a helyzet most a fiatalokkal. Takarodjanak el dolgozni 100 pár ezerért, éljenek meg a 120 ezres albérletekben, mert a mama hotel gáz.

Meg persze vállalják szorgosan a gyerekeket is, mert különben önzők meg a mának élnek, ne járjon nekik nyugdíj ha nem lesz gyerekük stb...

Mindenkinek csak elvárásai vannak a fiatalok felé.

De cserébe semmit nem kapnak, nincs jövőképük.

Én pl Ausztriában dolgozok. Miután kifizettem az albit a párommal és megvettem a kaját, befizettem a rezsit, közlekedést stb, kb annyi pénzem marad meg, amit otthon 2 hónap alatt kerestem.

Tudok félre tenni bőven

, tudok minőségi ételeket enni, tudok utazni, tudok ruhàzkodásra költeni.

Otthon mi van? Luxus kategória lett zöldséget, gyümölcsöt enni. Egy téli kabát/csizma akkora kiadás szezon elején, hogy gyakorlatilag csődbe visz, nem lesz mit enni, kénytelen vagy a tavalyi szakadtban járni.

Nyaralni is luxus lett, még a Balatonon is olyan árak vannak, hogy hanyatt esel.

Az ország jó része vegetál, hónapról-hónapra él.

A tanárok, óvónők, gyógypedagógusok ~140 ezret visznek haza 4-5 év egyetem után. A tűzoltók, mentők, ápolók is hasonló összegeket, úgy, hogy igen stresszes és lelkileg, fizikailag megterhelo munkát végeznek.

Gyakorlatilag alig becsül meg bárkit az ország. Miért adózzak itt? Hogy épüljön egy 20 ezres stadion az 500 fős zsákfalvakban is?

Van bármi látszatja annak, hogy van értelme adózni?

Megjegyzem, hogy Ausztriában pl ott a 13.,14. havi fizetés és NYUGDÍJ is.

Amikor jó helyre megy a dolgozók adója, akkor mindenki jól jár.

Úgy felesleges leadózni a fizetésed harmadát, hogy gyakorlatilag a kukába megy az egész és csak a spanok gazdagodására megy (és értelmetlen, veszteséges beruhàzásokra)

2019. szept. 2. 04:00
 23/54 anonim ***** válasza:
90%
Nem a fiatalok miatt tart itt az ország, hanem az idősebbek miatt. Az idősebbek voltak, akik olyan országot 'építettek' ahol a bérek olyan alacsonyak, hogy a fiatalok inkább kimennek külföldre. Méghozzá mindezt a saját jóléti sovinizmusuk miatt. Kit érdekel, hogy alacsonyak a bérek ha emelkedik a nyugdíj, ugye? Az idősebbek szavazzák meg újra és újra a Fideszt, az idősebbek ellenzékiek szavaznak a leghiteltelenebb ellenzéki párta (DK). Az idősebbek tesznek érte, hogy a fiatalok ne vegyenek részt aktívan a politikában, lehurrogtok minket, hogy mit értünk mi hozzá hisz nem éltünk át annyi mindent, tehát fogjuk be, az értelmiségiek pedig azért mert amíg nincs diplománk addig fogjuk be. A fiatalok isszák meg az idősebbek böszmeségének a levét. Semmi mást nem lehet elmondani róla.
2019. szept. 2. 06:06
 24/54 anonim ***** válasza:
69%

23# pontosan.. Fiatalként elvàrják, hogy dolgozz, gyereket vállalj, de ahhoz még nem tartanak elég felnőttnek, hogy szavazz és dönts a jövődről... Hányszor megkaptam idősebbektől, hogy még a tojáshéj a fenekemen, milyen jogon szavazok...

Ők már megalapozták, hogy életem első 2 évtizedében Gyurcsány és Orbán vàltogassa egymást és a látszatja sincs meg a rendszerváltásnak.. Hadd engedhessék már meg, hogy végre mi is szavazzunk a saját jövőnkről. Vagy elmehessünk innen, ha nem tűrjük az állapotokat.

Hiába adózik itt az ember, ha egy rabló, maffia banda kezeli és eltűnik minden pénz az éterben.

2019. szept. 2. 07:58
 25/54 anonim ***** válasza:
51%

Miért is, ne mennénk!? :-)

Nem az van kint nyugaton amit híresztel a Fidesz 1.

https://www.youtube.com/watch?v=Pfw11Wa4gNg

2019. szept. 2. 08:19
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul az a baj,hogy Magdi néni már dolgozni sem fog.

A mostani nyugdíjasok nem fogják érezni a következményeit ennek a rendszernek.

A mostani középkorúak fogják elsőként megtapasztalni milyen jó lesz nyugdíj mellett dolgozni.

Magdi néniből,aki most 80 éves lesz,és a szocializmusban élte le az életét,létbiztonságban,addigra már hamu sem lesz mire itt nagyon gáz lesz.De a szavazásnál a Magdi nénik az elsők,csak az a baj,hogy a szavazást olyan szinten értelmezik,mint a falu szépe választást.

2019. szept. 2. 08:21
 27/54 anonim ***** válasza:
85%

Nem a fiatalok szavazzák vissza a komcsikat minden 4. évben a módszerváltás óta is, hanem a kádárista öregek.

Miért nem veszik észrr, hogy a fiatalok nem akarnak a komcsikért dolgozni egy lecsúszó országban, hogy a befizetett ultra magas adójuk elveszítse közpénz jellegét?

2019. szept. 2. 08:31
 28/54 anonim ***** válasza:
80%

Nem a fiatalok miatt tart itt az ország.

Hanem a 40 ~ 50+ korosztály miatt, akik a rendszerváltás óta hagyják szétesni, szétlopni a gazdaságot.

Én pl. 2006 ban még nem szavazhattam, 2010 és 2014 -ben már külföldön voltam.

Csak ~2 éve vagyok ismét az országban, kint keresett pénzből vidéken házat vettem, de évről évre annyira hanyatlik, a társadalom, hogy max nyaralónak tartom meg (itt a Balaton mellet), és vissza megyek nyugatra.

2019. szept. 2. 09:05
 29/54 anonim ***** válasza:
86%

Értelmiségi fiatal vagyok. Én és a legtöbb ismerősöm BOLDOGAN dolgoznànk itthon ha azt látnánk hogy jó irányba halad az ország. Nem lenne baj az alacsony bér ha tudnánk hogy pár év múlva jobb lesz, ha a befizetett forintjainkból az ország fejlődne. Sajnos ez nem így van. Egy szűk kör gazdagodik, miközben az ország folyamatosan r.had le.

Azért viszont nem vagyok hajlandó az európai életszínvonal alatt nyűglődni es robotolni hogy fideszes földesurak gazdagodjanak.

2019. szept. 2. 09:22
 30/54 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon kényelmes mindig mindent a fiatalokra kenni, mintha a ti korosztályotok ártatlan lenne, pedig az ország pontosan miattatok rohad szét.

A mai 60+os nyugdíjas korosztály szó szerint szent tehénként van kezelve, mert ők alkotják a legnagyobb szavazóbázist, és a többségük magasról le se sz@rja, hogy a fiatalok nem tudnak megélni, már húzzák is be az X-et annak, aki 500 FT nyugdíjemelést ígér. Gusztustalan és szánalmas.

Pár évvel ezelőtt pont az egyetemisták voltak ingyenélő senkiháziknak titulálva, a sok idióta 40+os meg még felállva tapsolt is, amikor megtudta, hogy a fiatalok kivándorolnak. Majd jön ám a meglepi, amikor 20 év múlva megkapod az első havi nyugdíjad, már ha lesz még nyugdíj, aztán majd akkor tapsolj, hogy kivándorolnak az emberek.

Miért dolgozzak egy olyan országban, ahol nem vagyok megbecsülve, és ahol a nyugdíjas korosztály feléli a fiatal generáció jövőjét? Nektek csak a pofátok jár meg csak elvárásaitok vannak, de ezt a sz@rkupacot TI építettétek és nem a fiatalok!! Ti szavazzátok meg a legaljasabb bandákat az ország élére, ti miséztek orbánnak. Egy normális észjárású ember nem fog itt maradni azért, hogy majd 50 év munkaviszony után elmehessen éhendögleni.

Nesze, 2 videó, ami nagyszerűen bemutatja, milyen a nyugdíjas meg az 50 év feletti emberek kb 80%ának az értelmi színvonala. Ezek után ne csodálkozz, hogy normális ember elhagyja ezt a süllyedő hajót:

https://www.youtube.com/watch?v=E7HNeT5GP6k

https://www.youtube.com/watch?v=1C7DmHdpXa4

Gyalázatos. Tönkretettétek ezt a sokkal jobb sorsot érdemelő országot, és még van képetek ezt a fiatalokra kenni, akik csak szenvedőalanyai ennek.

2019. szept. 2. 10:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!