Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért panaszkodnak a megélheté...

Miért panaszkodnak a megélhetésre, amikor lehet mellékállást keresni?

Figyelt kérdés
Felénk már 150 nettó állom fizetésnek számít szakmunkásként, 3-4 műszakban. Így aki enni akar húst pláne marhát vagy disznót egész hónapban az kérem szépen 2-3 mellékállást vállal, letelik az éjszakai 12 óra, hazamegy és maszekbe el megy takarítani, fát vágni stb. Meg lehet élni, csak hát nem úgy ahogy az emberek csak azt mondják letelik a munkaidő hanem mellette kimaszekolod magad. Szóval a fizetés az csak egy kis segély amiért dolgozunk, hozzá kell dolgozza az ember még több állásban magát az ember ,hogy megéljen. Ismerősünk 3 műszakban lakatos, most 150 nettó kocculja a fizuja, mellette disznók alatt ganajol, fát vág, füvet nyír időseknél így igaz nem sok ideje marad meg még havi 70 órát legalább hozzádolgozik így megkeres még 50 ropit, így már 200 ropiból megél. Sok ismerősöm így dolgozik, aki nem vállal mellékállásokat munka mellett az szó szerint nincstelen hó végén alig van mit ennie.
2019. szept. 1. 10:35
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Kelet-Magyarországon sokan élnek így, kidolgozzák a belüket, munkahely+maszek. Mondjuk sok embernek életkedve nincs, sőt lustának tartják aki munkahely mellett nem maszekol.
2019. szept. 18. 07:46
 22/26 anonim ***** válasza:
Ezért van halálra ítélve ez az ország. Már csak 9,6-9,7 millióan vagyunk. És ebből is rengetegen külfölfön dolgoznak. Ha beleföglessz a munkába akkor nem vállalsz gyereket.
2019. szept. 18. 08:34
 23/26 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az előttem szólókat, de felteszem a kérdést: Mit is akarsz megtudni, miről is szól a kérdésed, mert számomra ez eléggé zavaros.

Az ember nem arra születik, hogy dolgozzon éjjel-nappal, hanem arra, hogy éljen, és a munka az csak arra van, hogy az ahhoz szükséges feltételeket előteremtse. Tehát nem vegetálni és robotolni születtünk.

Hozhatsz ilyen példákat, és ez is egy döntés, mint ahogy az is, hogy az embernek talán 8 vagy kevesebb munkaórából is meg kellene tudnia élni rendesen.

Ha sokat dolgozik egy ember, nem jut ideje regenerálódni, így az átlagéletkor csökken, a fizikai és mentális egészségi állapot romlik, és majd jóval többet költhet a jól megkeresett pénzéből orvosra. Számomra ez a kilátás nem pozitív, én szívesebben lennék a családommal, barátokkal, kapcsolódnék ki, fordítanám az időmet kultúrára és szórakozásra is munka és alvás mellett.

Az ember nem arra született, hogy 200 ezret hazavigyen, de ebbe előbb-utóbb belerokkanjon, és költhesse gyógyszerre, orvosokra.

2019. szept. 18. 10:21
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Az olyan ember,aki azt nézi hogyan lehetne minél többet dolgozni,mentálisan beteg.

Nem tud mit kezdeni a szabadsággal,ezért összeköti a praktikusat a hasznossal.

Magyarán kicsit több pénze lesz,de idővel megbetegszik és hamarabb meghal,mint azok,akik élvezték az életet.

Azt már meg sem kérdezem,hogy akik egész nap dolgoznak,azok mikor sportolnak,mert ha valaki nem sportol,az bizony -10 év az életéből,és nem 60 évesen kell gyógyszert szedni,hanem már 40 évesen elhízott,keringési betegségekkel élő ember lesz,aki olyan 50-es évei elején lerobban és jó eséllyel a nyugdíjat sem éli meg.

De hát az összeharácsolt pénzt majd el lehet költeni drága temetésre.Bravó.

2019. szept. 18. 11:42
 25/26 anonim ***** válasza:
60%

Van egy olyan érzésem, hogy fogalmad sincs a dologról

A megélhetést a napi 8 órai munkaidőben kell biztosítani mindenkinek. Ha többet akar (anyagilag) elérni, akkor jöhet a plusz munka.

Az az állam.amely a megélhetésre a pluszmunkára épít, az csúfosan meg fog bukni (és meg is érdemli!).

2019. szept. 18. 12:45
 26/26 anonim ***** válasza:
75%

Én màr eljöttem Magyarorszàgról

Otthon 8 óràba kórházi adminisztátorkènt 100 ezret kerestem, plusz heti 2 alkalom munka után takarítàs, hètvège mind a két nap iroda takarítàs

10 ève nem volt hètvègèm, és csak megèlhetésre, rezsire kellett pénz

Nem volt hitelem, se autóm semmim

Elindultam 50 èvesen Németorszàgba, most heti 16 óràban irodát takarítok, mindenre van időm, van hètvègém és még támogatást is kapok, tanfolyamra járhatok

Mondjuk itt 800 euróig adót sem fizetek, 450 euróig ( màsodàllàs) meg semmi járulèkot bem kell.fizetni

Lehet küzdeni otthon, én is csinàltam, de nem éri meg, ràmegy az egészsèg

2019. szept. 18. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!