Miért lett ilyen népszerűtlen a gyerekvállalás a fejlett világban?
Már 30 éves vagyok és az ismerőseim körében abszolút kisebbségben vannak azok akiknek gyerekük van. Egyáltalán nem népszerű, nem buli már a gyerekvállalás ebben a generációban. Nem úgy van mint régen, hogy 22 éves korában már szinte mindenkinek volt, sőt már jött a második.
És ez még Magyarországon meg lehetne indokolni az alacsony bérekkel, magas ingatlanárakkal, hogy ugyan akkor miből és hova vállaljanak gyereket? A CSOK meg egy nagy átverés, azok sem tudják igényelni akiknek 3-4 gyerekük már megvan, mert olyan brutális feltételei vannak, hogy nem lehet.
Viszont ami érdekes, hogy Németországban is ilyen a születési arány, pedig ott sokkal jobb a helyzet. Ott már nem igazán lehet az anyagiakra meg az ingatlanhelyzetre fogni hogy nem vállalnak gyereket, mert ott igenis lehetne. Mégsem vállalnak, csak max az alulképzett bevándorlók. Afrikában, Ázsia szegény országaiban szaporodnak csak, a fejlett világban már nem. Miért van ez? Mi lesz ennek a következménye ilyen 10 éves távlatban? A fehér ember pusztulásra van ítélve?
A 2000-es évek előtt aki akart, és tudott haladni az életével az kétkezi munka mellett is felépített egy házat már akkor is többnyire téglából(sokan szeretik hangoztatni hogy ami nem tégla az nem is ház, csak egy putri)
Mi garzonba születtünk, de már csak a szülők emlékeznek az akkori évek nehézségeire, de ők összehozták azt amit elterveztek úgy 10 év távlatában, hogy míg mi is kicsik vagyunk, rendben legyenek a dolgok.
Emlékszem hogy 13-15 éves koromban voltak még munkák az új házzal, de el is felejtettük már.
Ma sokszorosára drágult minden, szoktam számolgatni hogy mennyit kellene keresnem nettóban, amivel belátható időn belül összekaparnék annyit hogy tudjak venni egy 20-25milliós tökös kis házat, de a nagy spórolás mellett ugye nem mindegy milyen ruhát veszek, akkor ott az autó, állatoknak jó minőségű eledel, meg pár apróság, tehát olyan 700-800ezret kéne hazahoznom, amiből 500-at havonta félrevágnék.
Külföldön sem vesznek házakat egyről a kettőre, főleg hogy ott is a látszat az elsődleges, drága holmik, jó autó, utána még ami megmarad azt teszik félre, vagy nem , mert elutazgatják mondjuk.
A fehéreknek másabb a mentalitása mint a Dél-Amerikai, Ázsiai, vagy Afro embereknek. Többnyire náluk szokás hogy leszarják az anyagiakat, de a gyerek az akkor is jönni fog, ők is tudják hogy a semmire szülték, de ha így állnának hozzá akkor családok halnának ki mert nincs utód, azok a családok akik generációk óta szegénységben élnek, ők nem várhatnak a pénzre, jobb életre, tehát okosba kell majd megoldani.
A szüleim húszas éveik elején születtem én, de ők akkor már évek óta dolgoztak és meg tudtak teremteni egy boldog gyermekkort számomra. Én 22 évesen egyetemista vagyok és még egy mesterdiploma is tervben van. Anyagi helyzetem a saját teljes ellátásomat sem fedezi. Gyerekvállaláson addig nem is gondolkodom, amíg a háztartásom összbevétele el nem éri az 1 millió forintot. Ebben látom a különbséget.
És sajnos az ázsiai helyzet így elég aggasztó számunkra. Csak szaporodnak és szaporodnak, majd gazdagodnak és ugyanazon a színvonalon kezdenek el élni egyre többen, mint mi. A bolygó pedig sajnos nem fog tudni eltartani újabb két milliárd embert, aki a fejlett országokhoz hasonló mennyiségű ételt fogyaszt és autót használ, utazik.
Azért,mert akárhogy nézed a gyerekvállalás inkább az alacsonyabb igényű embereknek való.
A szocializmusban azért szaporodtak agyra-főre,mert nem látták,hogy lehet jobban is élni.
Nálunk azért sem történt még meg a valós rendszerváltás,mert az emberek többsége lélekben proli maradt.
Mindenkinek 1 élete van,amit arra is áldozhatsz,hogy létrehozol egy vagy több olyan embert,aki jó eséllyel ugyanolyan semmilyen életet fog élni,mint te miután gyereket vállalsz.
Nem lesz időd és energiád semmire.
A gyerek nem csak pénz kérdése.
Lehet a filmekben vicces látni egy Lynette Scavot,de a valóságban szörnyű lehet belülről megélni,amikor lehetsz egy Gabrielle Solis is vagy karrierista,aki valamit el is akar érni az életben.
Karrier+család az csak nagyon erős idegzetű embereknek működik együttesen,és hányingerem van azoktól a milliomosoktól,akik azt hirdetik,hogy élhetsz gyereknevelés mellett is,közben meg bejárónő,meg gyerekfelvigyázó jár hozzájuk.
Hosszútávon (ami néhány évtized csak) az egész emberiség pusztulásra van ítélve, szóval tökmindegy. Ezért is nem értem, hogy mit nyavíkolnak sokan a fehér embereken.
Amúgy nekem van egy félig spanyol barátnőm, akinek elég barna a bőre. Most mondjam meg neki, hogy dögöljön meg, mert ő sem fehér?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!