Magyarországon mikor lehet majd bitcoinban is adózni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"csak ép az átverés hiányzik az MLM-ből és a bitcoinbol"
Jaham, a Kairos, Botanoo, Zeek, Sciennet stb. is milyen tisztességes volt első ránézésre!
És milyen kár, hogy a csúcson üldögélő szervezők egyszercsak elkezdték tisztességtelenül csinálni, hogy 100 százalék haszon legyen a dologból, nem csak 99 százalék.
Voltak persze, akik megúszták, pl. L. Zsolt. Tribuszerné pedig egymás után négyszer került vissza a hűvösre.
csakhogy bitcoin esetén nincsenek szervezők se a csucson se alul se máshol, igy nincs aki az átverést végrehajtaná. ebben tér el nagyon a piramistol és az MLM-től. de az hogy valaki csalt akkor se jelentené azt h más is fog csalni ha hasonlitana ezekhez. Az emberiségnek csak a 3%-a bnöző, a 97% pedig nem s attol hogy ez a 3% bunöz, a 97% még nem fog.
"ezt is csak te találtad ki, ha bedőlt akkor mitől is ér 160 dollárt darabja?"
Forrás?
Gondolom erre se kapok semmit, csak egy Google találati listát. pontosan. "etherium árfolyam grafikon" te se adtál a dollár értékére semmilyen forrást.
Egyébként itt az én forrásom, parancsolj - az Ethereum tündöklése és bukása. - csak azt felejti ki hogy mennyiért adják veszik. a többi stimmel.
"de az nincs az okok kozott, ha fix mennyiség érme van előre betervezve, aminél több sosem lesz, max kevesebb."
Attól, hogy valamiből fix mennyiség van, és sose lesz belőle több, simán értéktelenné válhat.
csak ép inflálodni nem fog, most az inflácio volt a kérdés, az h értéktelenné válhat mindenre igaz beleértve a dollárt, de még olyasmire is igaz ami nem pénz. mondom: mindenre. van mikor maga az emberi élet is értékessé válik, miközben a jelenlegi kulturánkban az a legértékesebb.
"mert informatikailag lehetettlen többet előállitani."
Ez kb. egyenértékű azzal az állítással, miszerint 640K memória mindenre elég. És ilyet nem más, mint maga Bill Gates tett, akiből ki is nézem, hogy valamicskét ért a számítástechnikához.
azokba a gépekbe sokkal több memoriát nem lehetett belerakni, mert nem kezelték. ugyhogy a hasonlat igencsak találo.
megnézném hogyan bővitenéd fel azokat a gépeket a ma használatos 16-64 gigákra.
Valóban, egy darabig elég is volt mindenre. Aztán jöttek a 486-osok, és borult is az elmélet.
hasonlo itt is megtörténhet. a kérdés csak az nem fog e elöbb a dollárral megtörténni hasonlo. az tény hogy semmi se tart örökké, még a világegyetem se. kell forrás?
Ha az informatika képes volt előállítani valamiből X darabot, akkor képes lesz előállítani X+1 darabot belőle. Vagy X+1000 darabot is.
csak az már nem az lesz. XT-t se lehetett felbőviteni 16 gigára.
" ahhoz hogy plusz bitcoint gyártsd, magát az algoritmust kellene megváltoztatnod"
Nem az egyszerű felhasználók fognak bitcoint gyártani, hanem a piramis csúcsán lévők, hogy még több balek lépjen be a rendszerbe.
csakhát a piramis hiányzik aminek a csucsán lehetnének a bányászok. ők bányásznak a belekok pedig nem belépnek a rendszerbe hane tváltják a pénzuket bitcoinra aztán vagy vásárolnak vele vagy várnak mig többet ér. de a pénzváltás nem éppen belépés, megint a fogalmak keverednek a fejedben. vagy ha dollára váltok forintot akkor belépek a dollár rendszerébe? véglis igy is mondhatjuk, s sokan buktak is ezen, mikor esett a dollár árfolyama. szoval a dollár is átverés, ponzi, mlm?
Ugyanez volt Ponzival és a postai válaszlevél-kuponnal. Azt se sokszorosíthatta csak úgy odahaza bárki, csak a posta.
a bitcoint bárki sokszorosithatja, bár a szo nem megfelelő mert nem sokszorositás történik, hanem ujabb bitcoinok gyártása. szoval itt nincs megszabva hogy ki gyárthat uj bitcoint s ki nem. amugy bányászásnak nevezik, bitcoin bányászásnak.
A vége tudod mi lett? Hogy Ponzi teljes nyeresége 160 millió postai válaszlevél-kuponnal ért fel, a bibi ott volt, hogy az egész ismert világegyetemben összesen 27 ezer kupon létezett, egy darabbal sem több. Tehát fix mennyiség volt belőle,ugyanúgy, ahogy bitcoinból. A posta pedig, mikor rájött, hogy mire megy ki a játék, azonnali hatállyal beszüntette a kuponozást. És itt össze is dőlt a piramis.
csak ugye itt nincs egy posta vagy más szerv aki rájönne bármire is amit addig nem tudott. aki bányássza az tisztában van vele, mi ez, máskép nem is tudná bányászni. és mondom te magad is dönthetsz ugy bármikor, hogy bányászod, csak ahhoz ugye elöbb utána kéne jrni mi is ez. s ez ugy nem fog menni ha azt várod hogy más tolja alád a linkeket.
Ezek után ne akarja velem senki megetetni, hogy a bitcoinnal ugyanez soha de soha nem fog megtörténni, amikor jelenleg is meredeken ebbe az irányba tart.
mivel ahogyirtam alapjaiban kulönbözik, nehéz elképzlni hogy hasonlo történne vele. nincs olyan résztvevő aki rájöjjön valamire, mert a résztvevők alaposan ismerik a muködését. és nincs egy központi személy aki kitalált valami olyasmit amire rá lehetne jonni. ezek lényegi kulönbségek. a ponzit valaki elinditja haszonszerzési céllal, a bitcoinnal nem ez a helyzet.
"sok millio gépet kellene meghekkelned a kontinenseken s sok ezer szigeten, méghozzá egy időpillanatban, hogy ezt megváltoztasd."
Senkinek nem kell meghackelnie semmiféle rendszert ahhoz, hogy egy virtuális játékpénz egyik napról a másikra elértéktelenedjen. Az Ethereumnál se hackelt senki semmit, mégis bedőlt. ja 160 dollárra. az elértéktelenedés más téma, most itt nem arrol volt szo, hanem arrol hogy bele tudna e valaki nyulni a rendszerébe. amugy meg nem nevezhető játékpénznek azt amit több helyen fogadnak el mint a forintot, s az össz értéke sok sok milliárd dollárokban mérhető. vagy akkor a forint is játékpénz.
Szerintem te arra gondolsz, hogy sokan mások gépével bányászatnak bitcoint. Ebből jópár botrány volt is melóhelyeken, egyetemeken. A miértjén nem gondolkoztál el még soha? Akkor most elmondom neked: azért nem a saját gépét használja bányászatra, mert ha bedől a Ponzi-séma, akkor így nem a saját vagyonát fogja bukni, hanem másét. Gyakorlatilag más fszával verték a csalánt.
a villanyszámlán akart sporolni valamint igy a gépeket sem kellett megvennie ez volt az oka, nem a besőléstől valo félelme. ha bedől a bitcoin akkor ugyanugy elveszti a bitcoinjai értékét, ez fggetlen attol, hogy kinek a gépével bányássza. megint az jön elő, hogy az alapokkal nem vagy tisztban. lássunk egy példát. ha az arany értéktelenedne el, számitana neked, hogy a nálad levő aranyakat a te csákányoddal bányásztad vagy máséval. hát nem, ugyanannyi lenne a birtokodban levő aranynak akárhogy is bányásztad.
"akkor te nem érted a kereslet kinálat elvet. ha valamit sok ember akar megvenni akkor felmegy az ára."
Igen, ez nyilvánvaló. A bitcoinra viszont nemigen látom, hogy hosszú tömött sorokban vágyakoznának az emberek. Pláne azok, akiknek a mindennapi betevő előteremtése is komoly problémát jelent.
azoknak nincs befektetni valo pénze, amugy meg naponta adják veszik a bitcoint, vagy szerinted viccből több millio forint egy bitcoin értéke? ha senki se venné nem több millioért adnának 1 bitcoint.
" vagyis azonos mennyiség bitcoin kerlhet egyre több ember kezébe"
Azonos mennyiségű bitcoin hogy kerülhet egyre több ember kezébe?
Hogyan osztasz el 10 süteményt 50 ember között, hogy mindenkinek 1 egész jusson?
aki nem egészet vesz annak nem egész jut.
Akkor megkérnélek arra, hogy segíts rajtam. Van 10 ezer forintom. Ebből úgy szeretnék 20 ezret elkölteni, hogy 5 ezrem még maradjon a végére. Segíts, kérlek.
nem fog menni. ha 10 000 Ft-ot van akkor csak 10 000 Ft-ot tudsz elkölteni. Ez bitcoinra is igaz.
" ez igaz a forintra is a dollárra is s az aranyra is. "
Se a forint, se a dollár, se az arany nem fix mennyiségű.
nem a fix mennyiség igaz mind a négyre, más tulajdonságrol irtam.
"oszthatoság, ezt már leirtam."
Jaham, csak ha senkinek nem jut egy egész, akkor senki nem nyert vele semmit.
aki egészet vesz annak egész jut. amugy meg miért ne nyerne az akinek nem jut egész? amig a forint erősebb volt addig egyharmad forintért kaptál pl. zsemlét, s senki se lett attol kevesebb ha nem egy egész forintért vett bármit. ha megerödösne a forint akkor vehetnél fél,negyed tized, század forintért olyasmit ami annyit ért, volt is ilyen régen, még 2 filléres is volt ami 0.02 forintot ért. volt idő mikor annyi volt egy zsemle. senkit se zavar ha nincs egy egész forintja, ha megkapja érte azt ami kell neki. jelenleg 0.1 bitcoinért vehetsz egy vacak autot. 0.2 ért meg már egy trhető minőség, használhat használatautot.
"mégsem tudod, hogy a pénz egyik alaptulajdonsága, hogy oszthato. ha ez nem valosul meg akkor nem használhato rendesen pénzként, csak körlményesen. és a kereslet kinálat elvét sem tanitották meg egyetemeken?"
Igen, a pénznek ez az alap tulajdonsága.
A bitcoinból ezzel szemben (állításod szerint) fix mennyiség van.
Tehát használható a bitcoin készpénz-helyettesítésre? Nem.
a bitcoin készpénzként is használhat. nem annak a helyettesitésére, hanem készpénzként. mivel a bitcoin maga is pénz.
És máris túlbeszéltük.
"2019-ben az ember már sokkal jobban képes önálloan informálodni, mint valaha."
Igen, csak nem mindegy, milyen oldalakról olvas, és mit. És akik szépet és jót írnak a bitcoinról, vajon meggyőződésből teszik-e, vagy érdekből?
a legjobb ha nem csak elolvassa hanem a gyakorlatban jár utána. akkor nehéz lesz átverni. ha például eladnál egy bitcoint s megkapnád érte az x millio forintot, akkor már nehezen hinnéd el hogy nem ér annyit. amig csak olvasod innen onnan vagy hallgatod tőlunk addig meg vagy elhiszed vagy nem.
"ha meg én irom be akkor az nem hiteles. eleve miért nekem kell bebizonyitanom, miért nem magad jársz utána főleg azokután, hogy a wikipédiát nem fogadtad el?"
Akkor mégegyszer:
Aki állít valamit, annak kutyakötelessége az állítását bizonyítania. Nem pedig a másik sokmillió embertől várja el, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét.
van ennek egy egyszerbb modja: annyit teszek hozzá: aki nem hiszi, járjon utána. amugy se te fogod nekem megszabni mi a kutya kötelességem. nekem ugy is jo ha nem hiszed el hogy mennyit ér egy bitcoin, eleve hiába hinnéd el, ha nem használod akkor nincs jelentősége, hogy mennyit ér. azt sem értem, nekem miért lenne az jo ha te végl valamilyen bizonyitás hatására elhinnéd? én itt elakadtam. te mondtál valamit, elmondtam tévedsz innentől kezdve azt kezdesz ezzel az infoval amit akarsz. te nekem elmondtad hogy a etherium beölt, azt hiszed bizonyitod egy linkel, én meg ha akarom, ma eladom 160 dollárért darabját akár bedőlt aká nem. ennyit a te bizonyitásaidrol. ilyen bizonyitásnak ugyan mi értelme lenne a részemről?
Bizonyítsd, hogy nem tartozol nekem egymilliárd forinttal...
"se a wkipédiát nem fogadtad el, se azt hogy 10 000 linken ugyanazt irják, akkor mégis mit fogadnál el?"
Már megmondtam: olyan szakmai oldalt, ahol feketén-fehéren leírják, hogy az adott fószer találmánya a bitcoin. Ugyanis én forrással alátámasztottam a magam állítását, tehát egy-null a javamra.
én meg azt a forrást nem fogadom el. 1:1
Vannak oldalak, akik Craig Wright-ot meg Elon Musk-ot citálták elő, mint a bitcoin atyját. Mindkettőről kiderült, hogy egy oltári nagy kamu, és ezek a pasasok közönséges csalók. A 444 selejtoldal Nick Szabo-t hozta ki a bitcoin atyjának, ami szintén kamu, már csak azért is, mert a 444-en tömény hazudozáson kívül más nincs. Ki is röhögték őket.
igen egyik se tudta bebizonyitani. tudok a csalásokrol, valoszinu többet mint te hisz én magam járok utána ezektől, nem kell megvárnom, mig más alámtolja a linket.
"akkormkezdjuk azzal, hogy felsorolod milyen weboldalakat fogadsz el."
Már leírtam: olyat, ahol leírják, hogy ez és ez volt a bitcoin feltalálója, és nem derült ki a végén, hogy hoax meg átrázás az egész, mint Craig Wright vagy Nick Szabo esetében.
az általam linkelt oldalak mind olyanok voltak. a wikipédián se derlt még ki soha hogy nem satosi a bitcoin megalkotoja. ráadásul ez megintcsak bizonyitott, megvannak satosi 10 évvel ezelötti beszélgetései a forumokon amik azota is ott voltak. akkori beszélgetései, amikor a bitcoin 1 forintot se ért, nemhogy 2-3 millio forintot, s senki sem tudta mi lesz belőle, beleértve magát satosit is. megvannak a beszélgetések forumtársaival, akikkel egyutt fejlesztette. ha ezt nem fogadod el bizonyitéknak, akkor semmit se.
" te 1 db weboldalt másoltál be, ami mégcsak alá sem támasztotta a te állitásodat se"
Alátámasztotta, ha elolvastad volna. Persze nem teszed meg, mert azonnal kiderülne, kettőnk közül ki beszél hülyeséget.
másik állitást támasztott alá, amiről mással beszéltél nem velem.
A 10000 közül egyet se voltál képes belinkelni, tehát az állításod továbbra is kamu.
egyet belinkeltem csak azt meg nem te fogadtad el, de ezekszerint a 10 éves forumbejegyzések is kamuk s a 10 000 oldal is. meséld el kérlek, hogy lehetne létrehozni 10 000 kamu oldalt a neten ugy hogy mind azt irja s egyik se ir mást? s vedd hozzá a sok millio idegen nyelv oldalt is ami sintén mind ugyanazt mondja. valaki meghekkelte mégis az interneten levő sok millio gépet, szervert egyebet, visszamenőlegesen 10 évre??? vagy hogy?
"kevered a dolgokat, én ilyent nem állitottam."
Visszakeressem? Időponttal, pontos idézettel együtt?
igen légyszives.
"nem az nem az én állitásom volt. ennyire ne keverd már a dolgokat."
Egyfelől, mint mondtam, a bitcoin kitalálója maga is egy csaló volt. A rendszerével tehát, ha bevezetnénk, iszonyú könnyű lenne visszaélni. No persze nem az átlagembernek, hanem az államnak.
mivel nem lehet beavatkozni, visszaélni se lehet vele. méghogy könnyen... egy állam se tid sok millio gépbe egyszerre belépni, ráadásul a többsége az államon kivl van, másik kontinensen.
És ha már most is úgy lopják az emberek pénzét, ahogy akarják, bitcoinnal ezt még könnyebben megtehetik majd. És senki nem tudná nyomon követni, az állam mennyit mire költött, mert gondoskodnának róla, hogy az egyszerű ember erről semmit ne tudhasson.
a bitcoin tranzakcii nyilvánosak, igy az egyszer ember éphogy mindent megtudhatna. s jaj annak az államnak aki igy járt. ebből forradalom lenne. szerencsére ez csak egy hozzá nem értő fikcioja.
Másfelől, az állam akkor tud bitcoinban kereskedni a többi országgal, ha ők is bevezetik ezt a rendszert, úgy egységesen. Elnézve, hogy még euró sincs bevezetve minden EU-tagállamban, pláne az egész világon, erre gyakorlatilag nulla az esély, pláne, hogy iszonyatos gazdasági különbségek vannak az egyes országok között.
leirtam miért nem tudja egy állam se birtokba venni bevezetni, stb. a bitcoint. alapvető fogalmi zavaraid vannak még mindig.
Aztán ott van a technológiai fejlettség is. Egy bitcoin alapú pénzügyi társadalom olyan bődületes összegeket igényelne, hogy szegényebb országok ha akarnák, se tudnák ezt kigazdálkodni. Magyarország költségvetése ezt egész egyszerűen nem bírná el, még ha nem is stadionra meg plakátkampányra pisálná el az adófizetők pénzét a kormány.
megint az alapvető fogalmak ismerete hiányzik, erre az irádrészletedre válaszolni se lehet mert alapjaiban hulyeség.
"Akinek meg van matematikatudása és elolvassa a developer guide -ot, egyből látja hogy mekkora értéket képvisel."
A Ponzi-séma matematikailag bizonyítottan fenntarthatatlan. A developer guide pedig nem egy törvényerejű valami, és főleg nem szentírás, amit kivétel nélkül mindenki betart.
" Én is kamunak láttam és vártam, mikor dől be, hogy egy jót röhöghessek. Aztán valahogy az a bukás csak nem akart jönni."
Magad mondtad, hogy ez egy fiatal dolog. Az, hogy MÉG nem bukik be, nem jelenti azt, hogy soha nem is fog. A szerencsétlenebbek - Nick Leeson - három év után buktak be. A holland tulipánhagyma mánia is kibírt 3 évet. Bernie Madoff 40 év után bukott be, pedig ő volt a tőzsde teljhatalmú ura, még a SEC se merte bazirgálni. Azon a banánhéjon csúszott el végül is, hogy az egyik bűntársát kihagyta az osztozkodásból, az pedig felnyomta az egész díszes társaságot. A spicli megúszta 15 év börtönnel, Madoff pedig 150 év börtönbüntetést kapott. Még a műanyaglakat is rá fog rohadni.
csak itt nincs kit és miért felnyomni. a többi stimmel. örökké meg a dollárse lesz meg, a forint se magyarország se a föld se sőt az egész univerzum se.
Pedig először mekkora jó ötletnek tűnt az is...
a bitcoin nem csak jo ötlet hanem egy használati eszköz is.
"Ezt a közhelyt sokan szokták mondani, de semmi értelme. Amikor a pénz mögött arany volt, be lehetett menni a bankba és ki lehetett váltani a papírt nemesfémre."
Ezt most is ugyanúgy megteheted. Bármikor vásárolhatsz a pénzedért aranyat, rengetegen tartják aranyban a vagyonukat.
ahogy bitcoinban is.
sokmindennek mondhato a bitcoin de egyszernek nem.
egy hadvezetést átállitani egy ellenörizhetettlen rendszerre pedig hatalmas ostobaság lenne. de nem is értem miért adná ki a kezéből egy plitikus a hatalmat. mert a népet szolgálja? ez csak egy közhely. eszuk gában sincs egyenlővé vállni a nép tagjaival.
"A developer guide pedig nem egy törvényerejű valami, és főleg nem szentírás, amit kivétel nélkül mindenki betart":
Bármennyire is hihetetlen, de ez egy törvényerejű szentírás, amit mindenki betart, és ami felett a matematika őrködik. Ha nem hiszed, olvasd el.
"Egyfelől, mint mondtam, a bitcoin kitalálója maga is egy csaló volt":
Kit érdekel, hogy az volt -e vagy nem. Az a fontos, amit feltalált és az működik.
"A rendszerével tehát, ha bevezetnénk, iszonyú könnyű lenne visszaélni.":
Nem lehet. Ha utánaolvasol, megérted, hogy miért nem.
"Másfelől, az állam akkor tud bitcoinban kereskedni a többi országgal, ha ők is bevezetik ezt a rendszert, úgy egységesen.":
Most is vannak különböző valuták. A bitcoin is egy ezek közül, csak jobb, mint a többi.
"Aztán ott van a technológiai fejlettség is. Egy bitcoin alapú pénzügyi társadalom olyan bődületes összegeket igényelne:"
Ezt nem tudom honnan vetted, de nem igaz.
"A Ponzi-séma matematikailag bizonyítottan fenntarthatatlan.":
Most nem a ponzi sémákról van szó, hanem a digitális aranyról, ami megváltoztatja a világot.
"Az, hogy MÉG nem bukik be, nem jelenti azt, hogy soha nem is fog":
Az, hogy az arany még nem bukik be, nem azt jelenti, hogy soha nem fog. A bitcoin ugyan az, mint az arany, csak tud olyanokat is, amiket az arany nem. Ha bebukik, idővel vissza fog állni.
"Ezt most is ugyanúgy megteheted. Bármikor vásárolhatsz a pénzedért aranyat, rengetegen tartják aranyban a vagyonukat.":
De az otp -ben nem fogok aranyat kapni és pláne nem fix árfolyamon( pl egy angol font egy font arany).
Ebből a szempontból tehát a bitcoin SEMMIVEL se rosszabb.
"És senki nem tudná nyomon követni, az állam mennyit mire költött, mert gondoskodnának róla, hogy az egyszerű ember erről semmit ne tudhasson.":
Ehhez a bitcoint teljesen nyíltan kell ellopniuk, amiről mindenki tudni fog és 100% biztossággal be lehet bizonyítani, hogy lopás történt. Ha nem hiszed, olvasd el a következő oldalt:
Persze abban igazad van, hogy Magyarországon jelenleg 100% biztosan tudjuk, hogy Rogán egy tolvaj, még sincs a börtönben, de ezek mi vagyunk, nem a világ többi része.
"Egyfelől, mint mondtam, a bitcoin kitalálója maga is egy csaló volt":
azért engem érdekelne, miben csalt. nem linket kérek csak egy konkrét megfogalmazást. meg amíg nem tudod megmondani mit hogyan csalt addig elég fura csalónak nevezni valakit.
"csakhogy bitcoin esetén nincsenek szervezők se a csucson se alul se máshol, igy nincs aki az átverést végrehajtaná."
Szergej Mavrodi, az egész kitalálója akkor mi volt, ha nem szervező? És hol volt, ha nem a csúcson?
Igen, tudom, hogy már halott. Remélem az ördög jó nagy lángon sütögeti azóta is. Szerinted nincsenek utódai, trónörökösei?
"de az hogy valaki csalt akkor se jelentené azt h más is fog csalni ha hasonlitana ezekhez."
Ha csalással jóval nagyobb profithoz jut, mint tisztességesen, akkor nyugodjál meg, hogy csalni fog. Nagyon rossz emberismerő vagy.
" "etherium árfolyam grafikon" te se adtál a dollár értékére semmilyen forrást."
Tessék, itt vannak a MNB szerinti valutaárfolyamok:
"csak azt felejti ki hogy mennyiért adják veszik. a többi stimmel."
Mit gondolsz, miért felejtette ki ezt a cikk?
Szabad a gazda?
Mert bedőlt...
"csak ép inflálodni nem fog, most az inflácio volt a kérdés, az h értéktelenné válhat mindenre igaz beleértve a dollárt, de még olyasmire is igaz ami nem pénz."
Te látsz bármi különbséget aközött, hogy valami inflálódik, vagy értéktelenné válik?
Mert én nem...
A Magyar Értelmező Szótár szerint az "inflálódás" jelentése: leromlás, értéktelenné válás.
"megnézném hogyan bővitenéd fel azokat a gépeket a ma használatos 16-64 gigákra."
Nem az a lényeg, hogy az akkori gépek ma hogy szuperálnának. Hanem hogy Bill Gates is tett egy nagyon elhamarkodott és nagyon naiv kijelentést, aztán nem győzött mentegetőzni.
Hát igen, ez történik, ha valaki kristálygömb nélkül jósolgat.
"hasonlo itt is megtörténhet. a kérdés csak az nem fog e elöbb a dollárral megtörténni hasonlo. az tény hogy semmi se tart örökké, még a világegyetem se."
Nyilván semmi nem tart örökké, a kérdés csak az, hosszútávon melyik marad fenn tovább. A készpénz már 2000+ éve bizonyítja az életképességét. A bitcoin ezzel szemben alig 4-5 éves, és egy olyan maffiózó leleménye, aki anno az "átkozsban" 40 milliós piramisjátékot üzemeltetett, amíg nyakon nem csípték. 100 milliárd rubel veszteséget okozott a kis svindlije, ez úgy nagyjából 500 milliárd forintot jelent.
Lásd a holdkomp.hu cikkjét.
"csakhát a piramis hiányzik aminek a csucsán lehetnének a bányászok."
A piramis csúcsán Szergej utódkái állnak. Az alattuk lévők az első bányászok, az első bányászok alatt pedig akik utánuk léptek be...és már meg is van a jó kis piramis.
"a belekok pedig nem belépnek a rendszerbe hane tváltják a pénzuket bitcoinra aztán vagy vásárolnak vele vagy várnak mig többet ér"
Tehát nem belépnek a rendszerbe, csak átváltják a pénzüket bitcoinra.
A kettő közötti különbség pedig az, hogy...
" de a pénzváltás nem éppen belépés"
De igen. Az.
"véglis igy is mondhatjuk, s sokan buktak is ezen, mikor esett a dollár árfolyama. szoval a dollár is átverés, ponzi, mlm?"
A dollár mindenesetre nem egy orbitális nagy csalás talaján fogant, ami kis híján tönkrevágta Oroszországot.
És ez nagy különbség.
"a bitcoint bárki sokszorosithatja, bár a szo nem megfelelő mert nem sokszorositás történik, hanem ujabb bitcoinok gyártása. szoval itt nincs megszabva hogy ki gyárthat uj bitcoint s ki nem. amugy bányászásnak nevezik, bitcoin bányászásnak."
Akkor tehát mégse fix mennyiség van belőle?
Informatikai lehetetlenség több bitcoint készíteni?
Ez nagyon durva öngól volt.
"csak ugye itt nincs egy posta vagy más szerv aki rájönne bármire is amit addig nem tudott. aki bányássza az tisztában van vele, mi ez, máskép nem is tudná bányászni."
És szerinted jól van ez így, hogy senki semmiféle ellenőrzést nem gyakorol a bitcoin felett, mert nincs szerv, aki felügyelné?
A tőzsdén szerinted poénból van ott a SEC?
"nehéz elképzlni hogy hasonlo történne vele. nincs olyan résztvevő aki rájöjjön valamire, mert a résztvevők alaposan ismerik a muködését. és nincs egy központi személy aki kitalált valami olyasmit amire rá lehetne jonni."
De igen, még neve is volt. Fentebb leírtam.
Nehéz elképzelni...Bernie Madoffról is nehéz volt elképzelni, hogy egy csaló. Aztán, ahogy írtam, az egyik bűntársa kevesellte a részesedését, és felnyomta az egész kompániát. A részvényeivel pedig mindenki a seggét törölgethette.
"a ponzit valaki elinditja haszonszerzési céllal, a bitcoinnal nem ez a helyzet."
A bitcoin-befektetésnek talán nem a haszonszerzés a lényege?
Akkor miért fektetne bele bárki is egy forintot is akár?
"az elértéktelenedés más téma, most itt nem arrol volt szo, hanem arrol hogy bele tudna e valaki nyulni a rendszerébe."
Miért lenne más téma? Azt állítottad korábban, a kriptovaluta nem tud inflálódni.
Ezek szerint mégis?
"amugy meg nem nevezhető játékpénznek azt amit több helyen fogadnak el mint a forintot"
Csak nem mindegy, hogy Ámerikában, Magyarországon vagy Dagesztánban élsz.
Mellesleg a jueszéjben se fogadnak el minden sarki közértben bitcoint. Hogy honnan veszem? Hogy voltam kint.
"az össz értéke sok sok milliárd dollárokban mérhető. vagy akkor a forint is játékpénz."
A forint speciel valóban inflációs játékpénz, erről a kormány tehet. Ettől viszont a bitcoin nem lesz automatische befutó. Zimbabwében se bitcoint használnak, hanem amerikai dollárt, pedig ott bődületes hiperinfláció van.
A bitcoinnak addig van értéke, amíg a sok balek elhiszi, hogy ennyit ér. Amikor összedől a piramis, örülhetsz, ha egy tízcentest kapsz érte. Lásd holland tulipánhagyma. Ma pár száz forintért vehetsz egy csomót belőle, annak idején viszont egy darab tulipánhagymáért egy egész házat kaptál, bebútorozva. Csak hát ahogy írtam, a Ponzi-sémák mindig összedőlnek egyszer.
"a villanyszámlán akart sporolni valamint igy a gépeket sem kellett megvennie "
A bányászat nem igényel plusz költséget a villanyszámlán, gépre pedig mindenképpen szüksége volt, ha akarta is használni valamire a bitcoinjait.
"ha bedől a bitcoin akkor ugyanugy elveszti a bitcoinjai értékét, ez fggetlen attol, hogy kinek a gépével bányássza"
Persze, csak így, hogy nem a saját gépét használta, nem veszik őt elő, ha borul a szarosbili.
Ne gondold, hogy a Ponzi-sémáknál csak a főszervezőket csukják le! Fenét. Mindenkit, akit érnek, szimplán azért, mert a bitcoin-bányászatot nem lehet gondatlanságból elkövetni.
"azoknak nincs befektetni valo pénze"
Oké, akkor tehát az az állításod, miszerint a bitcoin-bányászat mindenki számára nyitva álló lehetőség, fals.
"amugy meg naponta adják veszik a bitcoint, vagy szerinted viccből több millio forint egy bitcoin értéke?"
Ez nem jelent semmit, a holland tulipánhagymát is adták-vették naponta, ahogy az átverős cégek részvényeivel is kereskednek. Ettől még nem lesz tisztességes.
"aki nem egészet vesz annak nem egész jut."
Aham, akkor a meggazdagodásról talán ennyit is.
"amugy meg miért ne nyerne az akinek nem jut egész?"
Azért, mert hiába van nálad bármi értékes dolog - legyen az bitcoin, arany, gyémánt, akármi - ha elenyészően kevés a mennyisége, akkor a hozama is olyan pindurka, hogy értelmetlen befektetni, pláne hozamot várni tőle. Ha van 30 gramm aranyad, amit 25 ezerért vettél mondjuk, és az árfolyam feljebb kúszik pár százalékot, mennyi hasznod lesz a dologból? Pár száz forint.
Hát pff. Ennél még az is jobb, ha a sörösdobozt gyűjtöd az autósztráda mellett, abból heti 5000 összejön simán.
"amig a forint erősebb volt addig egyharmad forintért kaptál pl. zsemlét, s senki se lett attol kevesebb ha nem egy egész forintért vett bármit. ha megerödösne a forint akkor vehetnél fél,negyed tized, század forintért olyasmit ami annyit ért, volt is ilyen régen, még 2 filléres is volt ami 0.02 forintot ért."
Igen, csakhogy akkor még volt Magyarországnak egy aránylag jó ipara, magas volt az életszínvonal, és nem volt Surányi se, aki csak úgy zsebrevág 62 tonna aranyat, és elhúz mint a vadliba. Sőt, Soros György se volt, aki csak úgy ad hoc jelleggel shortolja a forintot, mert aznap bal lábbal kelt fel. Anno, a Kádár-korszakban valóban 2 forint volt egy gombóc fagylalt, és még rizsacsökkentés, meg CSOK nélkül is vidáman eléldegéltél átlagkeresetből. Manapság, ha nem vagy hiányszakmás, lófszt se keresel, örülhetsz, ha a rezsidet ki tudod fizetni, és telik valami olcsó, szar kajára.
Magyarország bődületes nagy szarban van. Pláne, hogy egy utolsó rablóbanda csürhe ül a nyakán, akit 2 kiló krumpliért megszavaznak az éhenkórászok. És nyugodj meg, nem a bitcoin fogja kihúzni ebből a szarból az országot.
"a bitcoin készpénzként is használhat. nem annak a helyettesitésére, hanem készpénzként. mivel a bitcoin maga is pénz."
Azóta se írtál hipermarketet, benzinkutat, pékséget, személyszállítási céget stb. ahol elfogadnak bitcoint. Magyarországról, természetesen. Nem a jueszéjbe meg Koreába fogok elutazni húsz deka párizsiért meg két lityi tejért. Akkor se tenném, ha egymillió bitcoinom lenne.
"akkor nehéz lesz átverni. ha például eladnál egy bitcoint s megkapnád érte az x millio forintot, akkor már nehezen hinnéd el hogy nem ér annyit."
Attól, hogy most még dübörög a Ponzi-séma, és 1 millát ér egy bitcoin, ez nem fog örökké így maradni. Tehát erre alapozni egy komplett államháztarást pénzügyi öngyilkosság lenne.
"aki nem hiszi, járjon utána. amugy se te fogod nekem megszabni mi a kutya kötelességem."
Jól van. Akkor egyezünk meg abban, hogy hazudtál egy jó nagyot. Innentől fogva fölösleges bármit magyaráznod.
"te nekem elmondtad hogy a etherium beölt, azt hiszed bizonyitod egy linkel"
Így van, én bizonyítottam egy linkkel, és nem haltam bele. Te ugyanezt nem teszed meg a saját állításaiddal.
Nálad nem a lóláb lóg ki, édes egy komám, hanem a ménes...
"én meg ha akarom, ma eladom 160 dollárért darabját akár bedőlt aká nem. ennyit a te bizonyitásaidrol."
Sok szerencsét hozzá! Biztos találsz majd még olyan balekot, aki meg is veszi 160 dollárért tőled, hülye emberből nincs hiány a Földön. Bőven akadnak, akinek a szart is el lehet adni csokitortának, ha elég habot nyomnak a tetejébe.
"én meg azt a forrást nem fogadom el."
A valóság szempontjából irreleváns, mit fogadsz el, és mit nem. Akkor viszont ez nem a te kategóriád. Javaslom az Ezotériát, ott bármilyen égbekiáltó ökörséget el tudsz adni tényként, senki nem fogja számonkérni rajtad, hogy bizonyítsd is.
"valoszinu többet mint te hisz én magam járok utána ezektől, nem kell megvárnom, mig más alámtolja a linket."
Ha utánajártál volna, tudhatnád, hogy Szergej volt a bitcoin atyja, nem az a Hirosima Yamamotó akárkicsoda, akit említettél. Amire azóta sem hoztál 1 darab hiteles forrást se. Lehet, hogy ő is létrehozott valami kriptovalutát, de magát a bitcoint Szergej Mikhalov találta fel.
"az általam linkelt oldalak mind olyanok voltak."
Akkor mibe tellt volna akár egyet is mutatni közülük? 30 másodpercbe?
"ráadásul ez megintcsak bizonyitott, megvannak satosi 10 évvel ezelötti beszélgetései a forumokon amik azota is ott voltak."
Ezekre se mutattál egy darab forrást se. Azt meg kötve hiszem, hogy te üres idődben japán fórumokot olvasgatsz.
"egyet belinkeltem csak azt meg nem te fogadtad el"
A Wikipédiát linkelted, amit bárki szerkeszthet. Ha úgy akarom, engem fog igazolni a Wikipédia. Akkor is belinkelnéd? Őszinte választ pls.
"de ezekszerint a 10 éves forumbejegyzések is kamuk s a 10 000 oldal is."
Lássuk azt a fórumot!
"igen légyszives."
Tessék:
40. válasz, 20:26. Szó szerint ezt írtad: "ezt megint csak kitaláltad, s szintén nem igaz"
Lehet mosdatni a szerecsent.
"mivel nem lehet beavatkozni, visszaélni se lehet vele."
Ezt csak te állítod. Amivel élni lehet, azzal visszaélni is.
"egy állam se tid sok millio gépbe egyszerre belépni, ráadásul a többsége az államon kivl van, másik kontinensen."
Nem is kell neki belépnie sehova ahhoz, hogy bedőljön a Ponzi-séma.
"a bitcoin tranzakcii nyilvánosak, igy az egyszer ember éphogy mindent megtudhatna. s jaj annak az államnak aki igy járt."
Addig nyilvánosak, amíg nincs állami kézben. Ha állami valutává tennék a bitcoint, szerinted bármelyik mezei Kis Pista Jóska felügyelhetné, mikor mire költ az állam mennyi pénzt? Álmodj királylány...
"szerencsére ez csak egy hozzá nem értő fikcioja."
Még szerencse, hogy te akkora közgázzseni vagy itten, csak tudnám, miért nem a szaktárcában dolgozol milliós fizetésekért, és miért egy Ponzi-sémától reméled a meggazdagodást.
Az élet nagy kérdései ugyebár.
"leirtam miért nem tudja egy állam se birtokba venni bevezetni, stb. a bitcoint. alapvető fogalmi zavaraid vannak még mindig."
Leírtad, igaz, hibáktól hemzsegően, de leírtad. Akkor tehát azt állítod, nem lehet bevezetni a bitcoint, mint fizetőeszközt? Igen, ezt állítod.
Tehát a bitcoin ki tudná váltani a pénzt vagy az aranyat? Nem, nem tudná.
Köszönöm szépen, ezt akartam hallani.
"megint az alapvető fogalmak ismerete hiányzik, erre az irádrészletedre válaszolni se lehet mert alapjaiban hulyeség."
Ja hát igen, amit nem tudsz megcáfolni, rávágod, hogy hülyeség. Kb. mintha galambbal akarnék sakkozni. Feldönti a figurákat, rászarik a táblára, és büszkén burukkol, hogy ő nyert...
"csak itt nincs kit és miért felnyomni."
De igen, van. Neve is volt az illetőnek, és bizonyára vannak utódai, akik nyerészkednek a bitcoinon. Maximum te nem ismered őket, ezért inkább úgy teszel, mintha nem is léteznének.
"a bitcoin nem csak jo ötlet hanem egy használati eszköz is."
Ja, amit pár ezer balekon kívül senki nem használ idehaza...csuda egy forgalmat bonyolít, de tényleg!
Ennél még az Erzsébet-utalvány is többet ér.
"ahogy bitcoinban is."
Azóta se írtál 1 db boltot se, ahol bitcoinért lehetne vásárolni, de gondolom elegánsan majd ezt is elintézed kézlegyintéssel, hogy keresgéljek én.
Bitcoin automatából van összesen 2-3 darab Pesten, az ország többi részén pedig semennyi sincs, függetlenül attól, mit kamuzol be.
Ja, és Mucsaröcsögén ugyanúgy nem tudod beváltani a bitcoinodat se, ahogy az aranyat se, szóval továbbra se cáfoltál meg semmit az égvilágon.
"Bármennyire is hihetetlen, de ez egy törvényerejű szentírás, amit mindenki betart, és ami felett a matematika őrködik. Ha nem hiszed, olvasd el."
És nyilván majd a matematika fogja kártalanítani a sok balekot is, amikor összedől a piramis.
"Kit érdekel, hogy az volt -e vagy nem. Az a fontos, amit feltalált és az működik."
Azokat speciel érdekli, akik hosszútávra terveznek, és olyasmibe akarják fektetni a pénzüket, ami nem Ponzi-séma.
Aki meg gondolkodás nélkül beleugrik egy "bomba üzletbe", és mindent vagy semmi alapon kockáztat, az kétesélyes. A kis százalékuk nyer, a nagyobb százalék pedig természetesen veszít. Több millió forintot is akár, ha elég kitartóak.
"Nem lehet. Ha utánaolvasol, megérted, hogy miért nem."
MINDEN rendszerrel vissza lehet élni. Egy olyat említs, amivel nem lehet. Csak egyet.
"Most is vannak különböző valuták. A bitcoin is egy ezek közül, csak jobb, mint a többi."
A bitcoin nem számít valutának, ugyanis egyetlen országnak sem hivatalos pénzneme. Kriptovalutának számít, ami messze nem azonos se a fizikális valutával, se a devizával.
"Ezt nem tudom honnan vetted, de nem igaz."
Onnét vettem, hogy ha te minden létező kiadásodat bitcoinból akarnád fedezni, ahhoz iszonyatos informatikai háttér kellene, hogy a legutolsó zöldséges Mari nénitől is tudjál vöröshagymát venni. Na, ez az az informatikai háttér, ami nincs meg kishazánkban, és jó pár ezer évig nem is lesz.
"Most nem a ponzi sémákról van szó, hanem a digitális aranyról, ami megváltoztatja a világot."
Hány ilyen világmegváltó bombaüzlet volt eddig, és hogy, hogy nem, mind be is dőlt. Nyilván majd épp ez lesz a kivétel...
"Az, hogy az arany még nem bukik be, nem azt jelenti, hogy soha nem fog."
Aranyból mindenesetre soha de soha nem lesz akkora mennyiség, hogy inflálódhasson.
"A bitcoin ugyan az, mint az arany, csak tud olyanokat is, amiket az arany nem. Ha bebukik, idővel vissza fog állni."
Nem, nem ugyanaz. Az arany fizikálisan létezik, a bitcoin nem. Tud olyat is, amit az arany nem, ez igaz, tehát bedőlni, inflálódni azt tud. Az pedig, hogy bukás után vissza fog állni, merő jósolgatás.
"De az otp -ben nem fogok aranyat kapni és pláne nem fix árfolyamon"
"Ebből a szempontból tehát a bitcoin SEMMIVEL se rosszabb."
Akkor nem az OTP-ben veszel aranyat, ennyi.
Miért, OTP-ben bitcoint fogsz tudni kapni? Na azt megnézném ám!
"Ehhez a bitcoint teljesen nyíltan kell ellopniuk, amiről mindenki tudni fog és 100% biztossággal be lehet bizonyítani, hogy lopás történt."
Fenéket kell ellopniuk nyíltan a bitcoint. Az adattitkosítás fogalma mond neked valamit? Már egy egyszerű mezei felhasználó is meg tudja tenni, VPN-nel. Nekem is van, ProtonVPN a neve. Ingyenes, megbízható, és ha ezzel lépek fel a netre, maga a Jóisten se fogja tudni, a sokmilliárd számítógép közül melyik az enyém. Szerintemd az állambácsinak egy ilyen rendszer üzembeállítása mibe kerülne? Egy szellentésébe se.
"azért engem érdekelne, miben csalt. nem linket kérek csak egy konkrét megfogalmazást. meg amíg nem tudod megmondani mit hogyan csalt addig elég fura csalónak nevezni valakit."
Szergej Mavrodi 1989-ben alapította meg az MMM névre keresztelt vállalkozását két üzlettársával, miután bútorboltjuk és amerikai részvénykereskedési vállalkozásuk nem jött be, 1000%-os (osztalék)hozamot kezdtek el ígérni befektetőiknek, a cégüket masszívan reklámozták a tévében is. Mivel a tőzsdén nem kereskedték a részvényeket, ennek árfolyamát a vállalat döntötte el, az 1000%-os osztalékot pedig rendre ki tudták fizetni a befektetőknek. Amikor a legjobban ment a vállalatnak, napi (!) 100 milliárd rubelt szívtak fel a piacról, a cég pénzáramlását lehetetlen volt akkoriban kiszámolni.
Amikor a rendőrség lecsapott az MMM-re, 1994-ben, körülbelül 100-3000 milliárd rubellel tartoztak a befektetőiknek. Csak becslések vannak arról, hogy végül hány embert sikerült behúzniuk a csőbe: egyes számítások 2 millió emberről, mások egészen 40 millió emberről beszélnek. Közülük ötvenen lettek öngyilkosak.
#77:
Ha az energiát hosszú kommentek helyett a developer guide elolvasásába fektetnéd nem írnál ekkora hülyeségeket. Sajnos látszik, hogy fogalmad sincs a bitcoin működéséről.
"Addig nyilvánosak, amíg nincs állami kézben. Ha állami valutává tennék a bitcoint, szerinted bármelyik mezei Kis Pista Jóska felügyelhetné, mikor mire költ az állam mennyi pénzt? Álmodj királylány...":
Tudom, hogy hihetetlen de NEM ÁLOM, VALÓSÁG!!!!!!
"Nem is kell neki belépnie sehova ahhoz, hogy bedőljön a Ponzi-séma."
"És nyilván majd a matematika fogja kártalanítani a sok balekot is, amikor összedől a piramis.":
A digitális aranyat ne keverjük már a piramissal. Ahogy az aranynak, ennek is max az értéke megy le, ami nekem kifejezetten jó lenne, mivel megint be tudnék belőle vásárolni rendesen.
"Kit érdekel hogy csaló volt -> Azokat speciel érdekli, akik hosszútávra terveznek, és olyasmibe akarják fektetni a pénzüket, ami nem Ponzi-séma.":
60 000 éve egy csaló aranyat talált a föld alatt és elkezdte pénzért értékesíteni. Aztán az arany bedőlt.. ja nem, mert nem tud. Engem nem érdekel, hogy az első aranyműves egy csaló volt. Attól még az aranynak van értéke.
A bitcoin kb ugyanaz, mint az arany csak sokkal több annál. Ha nem hiszed, olvasd el ezt:
Tudom persze nem fogod, mert erre már sajnálod az időt, inkább f*sságokat kommentelsz a gyakorira meg nézed a pornót. (Én is ezt csináltam éjszaka még egy évvel ezelőtt)
"==államos komment==":
Azóta eszembe jutott, hogy pl Koszovóban az euro a hivatalos fizetőeszköz, pedig nincs pénzkibocsájtási joguk és így nem szabályozhatják a kamatokat se.
Ahogy Koszovó működik az euróval, vagy a donyecki népköztársaság a rubellel, úgy működhetne Magyarország a bitcoinnal. (Ha nem lennének ilyen buták az emberek itt)
"MINDEN rendszerrel vissza lehet élni. Egy olyat említs, amivel nem lehet. Csak egyet.":
Már nem emlékszem pontosan mire válaszoltam, amire ezt írtad de valószínüleg egyértelmű a válasz:
bitcoin
"Akkor nem az OTP-ben veszel aranyat, ennyi.
Miért, OTP-ben bitcoint fogsz tudni kapni? Na azt megnézném ám!":
Leírtam, hogy a mögötte lévő értékben a bitcoin nem rosszabb a forintnál, mivel a mögött sincs semmi.
Erre ez a válasz értelmetlen.
De igen nyilván aranyat nem fognak kiadni, mert az már 100 éve nincs a pénz mögött. Majd gondolom a papírfecnimért kiadnak helyette gazdasági teljesítmény pontokat.
"OTP-ben bitcoint fogsz tudni kapni? Na azt megnézném ám!":
Hát igen, nem fognak kiadni egy olyan terméket, ami a történelem szemétdombjára küldheti őket.
"Fenéket kell ellopniuk nyíltan a bitcoint. Az adattitkosítás fogalma mond neked valamit? Már egy egyszerű mezei felhasználó is meg tudja tenni, VPN-nel. Nekem is van, ProtonVPN a neve. Ingyenes, megbízható, és ha ezzel lépek fel a netre, maga a Jóisten se fogja tudni, a sokmilliárd számítógép közül melyik az enyém. Szerintemd az állambácsinak egy ilyen rendszer üzembeállítása mibe kerülne? Egy szellentésébe se.":
Most vagy trollkodsz, vagy nem olvastál valamit. Én egyébként a nyílt lopás alatt a coinjoint értettem. Ez az egyedüli módja, hogy eltüntessék a pénzt.
Ha olvasni nem tudsz angolul, legalább nézz meg egy youtube videót és megérted, hogy miért.
"Akkor tehát mégse fix mennyiség van belőle?
Informatikai lehetetlenség több bitcoint készíteni?
Ez nagyon durva öngól volt."
Semmiféle öngol nem volt. a bitcoin összmennyisége 21 millio db, amit a kérdező is megírt már. De nincs még mint létrehozva, (kibányászva). jelenleg is folyik a bányászata. 2140-ben lesz kibányászva az utolsó db bitcoin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!