Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor lehet...

Magyarországon mikor lehet majd bitcoinban is adózni?

Figyelt kérdés
A forint centralizált, elavult és béna. A jövő a kriptovalutáké.
2019. aug. 28. 18:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/324 anonim ***** válasza:
63%

Úgy általában minden pénz mögött az a hit áll, hogy ér ez valamit.

A pénzforgalom ezért lehet százszorosan felette a világ GDP-nek.

Bitcoinnal azért nem lehet adót fizetni, mert decentralizált, ergo egyik országnak sem a pénzneme.

2019. aug. 30. 21:48
 62/324 anonim ***** válasza:
32%
van itt pár tévedés mé. pl. h a bitcoin mögött nincs infrastruktura. már irtam, hogy egyszerre kellene feltörnöd sok millio gépet ahhoz hogy belenyulhass a bitcoin rendszerébe. ez a sok millio gép az infrastruktura. az is tévedés hogy nincs mögötte semmi, hisz ép ez a sok millio gép van mögötte valamint azok az emberek akik mködtetik a rendszert. ami megvalositja többek között azt, hogy éjjel nappal utalhass, nincs leállás, nincs karbantartás, s sokminden más sincs a rengeteg energiát felemésztő bank épuletek, világitás, pénz szállitot autok, tárolás, nyomtatás, ujranyomtatás sorolhatnám,a bitcoinnal mindez lényegesen kevesebb energiával valosul meg, ugyhogy a bitcoin egyben egy környzezetvédelmi projekt is.
2019. aug. 30. 21:50
 63/324 anonim ***** válasza:
49%

"Bitcoinnal azért nem lehet adót fizetni, mert decentralizált, ergo egyik országnak sem a pénzneme."

ezt ki kelljavitsam. a bitcoinnal azért nem lehet még Magyarorszgon adot fizetni, mert magyarország sok tekintetben le van maradva.

[link]

2019. aug. 30. 21:53
 64/324 anonim ***** válasza:
13%

"bitcoin-autómatát, amiből Budapesten van összesen KETTŐ, az ország többi részén pedig kereken NULLA."

Budapesten 13 Bitcoin automata van es ujabb 11-et most telepitenek. Videken is van par. Arany automata 1 db sincs.

A bitcoint online is atvalthatod par kattintassal otthonrol sehova nem kell hozza menni, mucsarocsogen hol valtod be az 1 kilos aranyad felet?

2019. aug. 30. 21:54
 65/324 anonim ***** válasza:
30%

"csak ép az átverés hiányzik az MLM-ből és a bitcoinbol"

Jaham, a Kairos, Botanoo, Zeek, Sciennet stb. is milyen tisztességes volt első ránézésre!

És milyen kár, hogy a csúcson üldögélő szervezők egyszercsak elkezdték tisztességtelenül csinálni, hogy 100 százalék haszon legyen a dologból, nem csak 99 százalék.

Voltak persze, akik megúszták, pl. L. Zsolt. Tribuszerné pedig egymás után négyszer került vissza a hűvösre.

"ezt is csak te találtad ki, ha bedőlt akkor mitől is ér 160 dollárt darabja?"

Forrás?

Gondolom erre se kapok semmit, csak egy Google találati listát.

Egyébként itt az én forrásom, parancsolj - az Ethereum tündöklése és bukása.

[link]

"de az nincs az okok kozott, ha fix mennyiség érme van előre betervezve, aminél több sosem lesz, max kevesebb."

Attól, hogy valamiből fix mennyiség van, és sose lesz belőle több, simán értéktelenné válhat.

"mert informatikailag lehetettlen többet előállitani."

Ez kb. egyenértékű azzal az állítással, miszerint 640K memória mindenre elég. És ilyet nem más, mint maga Bill Gates tett, akiből ki is nézem, hogy valamicskét ért a számítástechnikához.

Valóban, egy darabig elég is volt mindenre. Aztán jöttek a 486-osok, és borult is az elmélet.

Ha az informatika képes volt előállítani valamiből X darabot, akkor képes lesz előállítani X+1 darabot belőle. Vagy X+1000 darabot is.

" ahhoz hogy plusz bitcoint gyártsd, magát az algoritmust kellene megváltoztatnod"

Nem az egyszerű felhasználók fognak bitcoint gyártani, hanem a piramis csúcsán lévők, hogy még több balek lépjen be a rendszerbe.

Ugyanez volt Ponzival és a postai válaszlevél-kuponnal. Azt se sokszorosíthatta csak úgy odahaza bárki, csak a posta.

A vége tudod mi lett? Hogy Ponzi teljes nyeresége 160 millió postai válaszlevél-kuponnal ért fel, a bibi ott volt, hogy az egész ismert világegyetemben összesen 27 ezer kupon létezett, egy darabbal sem több. Tehát fix mennyiség volt belőle,ugyanúgy, ahogy bitcoinból. A posta pedig, mikor rájött, hogy mire megy ki a játék, azonnali hatállyal beszüntette a kuponozást. És itt össze is dőlt a piramis.

Ezek után ne akarja velem senki megetetni, hogy a bitcoinnal ugyanez soha de soha nem fog megtörténni, amikor jelenleg is meredeken ebbe az irányba tart.

"sok millio gépet kellene meghekkelned a kontinenseken s sok ezer szigeten, méghozzá egy időpillanatban, hogy ezt megváltoztasd."

Senkinek nem kell meghackelnie semmiféle rendszert ahhoz, hogy egy virtuális játékpénz egyik napról a másikra elértéktelenedjen. Az Ethereumnál se hackelt senki semmit, mégis bedőlt.

Szerintem te arra gondolsz, hogy sokan mások gépével bányászatnak bitcoint. Ebből jópár botrány volt is melóhelyeken, egyetemeken. A miértjén nem gondolkoztál el még soha? Akkor most elmondom neked: azért nem a saját gépét használja bányászatra, mert ha bedől a Ponzi-séma, akkor így nem a saját vagyonát fogja bukni, hanem másét. Gyakorlatilag más fszával verték a csalánt.

"akkor te nem érted a kereslet kinálat elvet. ha valamit sok ember akar megvenni akkor felmegy az ára."

Igen, ez nyilvánvaló. A bitcoinra viszont nemigen látom, hogy hosszú tömött sorokban vágyakoznának az emberek. Pláne azok, akiknek a mindennapi betevő előteremtése is komoly problémát jelent.

" vagyis azonos mennyiség bitcoin kerlhet egyre több ember kezébe"

Azonos mennyiségű bitcoin hogy kerülhet egyre több ember kezébe?

Hogyan osztasz el 10 süteményt 50 ember között, hogy mindenkinek 1 egész jusson?

Akkor megkérnélek arra, hogy segíts rajtam. Van 10 ezer forintom. Ebből úgy szeretnék 20 ezret elkölteni, hogy 5 ezrem még maradjon a végére. Segíts, kérlek.

" ez igaz a forintra is a dollárra is s az aranyra is. "

Se a forint, se a dollár, se az arany nem fix mennyiségű.

"oszthatoság, ezt már leirtam."

Jaham, csak ha senkinek nem jut egy egész, akkor senki nem nyert vele semmit.

"mégsem tudod, hogy a pénz egyik alaptulajdonsága, hogy oszthato. ha ez nem valosul meg akkor nem használhato rendesen pénzként, csak körlményesen. és a kereslet kinálat elvét sem tanitották meg egyetemeken?"

Igen, a pénznek ez az alap tulajdonsága.

A bitcoinból ezzel szemben (állításod szerint) fix mennyiség van.

Tehát használható a bitcoin készpénz-helyettesítésre? Nem.

És máris túlbeszéltük.

"2019-ben az ember már sokkal jobban képes önálloan informálodni, mint valaha."

Igen, csak nem mindegy, milyen oldalakról olvas, és mit. És akik szépet és jót írnak a bitcoinról, vajon meggyőződésből teszik-e, vagy érdekből?

"ha meg én irom be akkor az nem hiteles. eleve miért nekem kell bebizonyitanom, miért nem magad jársz utána főleg azokután, hogy a wikipédiát nem fogadtad el?"

Akkor mégegyszer:

Aki állít valamit, annak kutyakötelessége az állítását bizonyítania. Nem pedig a másik sokmillió embertől várja el, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét.

Bizonyítsd, hogy nem tartozol nekem egymilliárd forinttal...

"se a wkipédiát nem fogadtad el, se azt hogy 10 000 linken ugyanazt irják, akkor mégis mit fogadnál el?"

Már megmondtam: olyan szakmai oldalt, ahol feketén-fehéren leírják, hogy az adott fószer találmánya a bitcoin. Ugyanis én forrással alátámasztottam a magam állítását, tehát egy-null a javamra.

Vannak oldalak, akik Craig Wright-ot meg Elon Musk-ot citálták elő, mint a bitcoin atyját. Mindkettőről kiderült, hogy egy oltári nagy kamu, és ezek a pasasok közönséges csalók. A 444 selejtoldal Nick Szabo-t hozta ki a bitcoin atyjának, ami szintén kamu, már csak azért is, mert a 444-en tömény hazudozáson kívül más nincs. Ki is röhögték őket.

"akkormkezdjuk azzal, hogy felsorolod milyen weboldalakat fogadsz el."

Már leírtam: olyat, ahol leírják, hogy ez és ez volt a bitcoin feltalálója, és nem derült ki a végén, hogy hoax meg átrázás az egész, mint Craig Wright vagy Nick Szabo esetében.

" te 1 db weboldalt másoltál be, ami mégcsak alá sem támasztotta a te állitásodat se"

Alátámasztotta, ha elolvastad volna. Persze nem teszed meg, mert azonnal kiderülne, kettőnk közül ki beszél hülyeséget.

A 10000 közül egyet se voltál képes belinkelni, tehát az állításod továbbra is kamu.

"kevered a dolgokat, én ilyent nem állitottam."

Visszakeressem? Időponttal, pontos idézettel együtt?

"nem az nem az én állitásom volt. ennyire ne keverd már a dolgokat."

Akkor biztos a gonosz ikertesód állítása volt...

"a bitcoint messze nem csak automatában lehet beváltani, ráadásul amit irsz az se igaz. budapesten is több automata van s azon kivl is van. "

Készpénzre csak automatában lehet beváltani. Miért, szerinted bankban be lehet a bitcoint váltani készpénzre? Próbáld meg, és kérlek, rögzítsd videóval, szeretném látni, ahogy a komplett pénzintézet fekszik a röhögéstől.

"és akkor még nem beszéltem a bitcoin kereskedőkről akiknek a számát se tudom"

Bitcoin-kereskedő...ez kb. olyasmi lehet, mint MLM-átverésnél a porszívóügynök.

"plusz a boltokrol ahol vásárolni lehet bitcoinnal."

Említs meg kérlek csak EGY hipermarketet, ahol elfogadják a bitcoint! Tesco, Auchan, ilyesmi. Ne valami fingomnyi kis szatócsboltot említs valahol a tizenharmadik kerület mélyén, ahova a lőtéri kutya nem jár vásárolni.

De benzinkutat, pékséget stb. is szívesen elfogadok, ahol te bitcoinnal fizethetsz.

"és akkor még mindig magyarországrol beszéltunk, világviszonylatban meg több helyen váltják be a bitcoint, mint a forintot."

Kit érdekel a világviszonylat? Magyarországon élünk jelenleg, nem Kínában meg a jueszéjben, senki nem lesz olyan ütődött, hogy majd repülőre ül, csak azért, hogy a Ponzi-sémájával összekuporgatott játékpénzét elkölthesse a tengeren túl.

"attol hogy valamiről nem tudsz még nem azt jelenti, hogy nincs is. hanem azt jelenti, hogy a témában tájékozatlan vagy."

Lehet, hogy túl sokat nem tudok a bitcoinról, annyit viszont igen, hogy Ponzi-séma.

És azt is biztosan tudom, hogy semmiféleképpen nem tudná kiváltani a készpénzt, a csekket, az aranyat, vagy bármi mást. Hosszú távon meg főleg nem.

"1 linet adtam ami kerek perec leirja. nem fogadtad el."

1 linket adtál, ami találati lista volt, nem konkrét cikk. Aztán onnantól meg keresgesse ki a másik, hogy igazat mondtál-e, legyen az ő dolga?

A Wikipédia pedig nem hiteles forrás, ugyanis bárki szerkesztheti. Ha én most fellépek, és átírogatom, akkor meg az lesz az igaz?

Hát sorry, ez így nem működik.

"a google kiad további sok tiz ezer linket ahol magyarul irják le azt se fogadtad el."

Mert egy konkrét cikket se linkeltél.

"az internet egy szabad világ. és ha neked nem tetszik, hogy sok helyen leirják, akkor is le fogják irni."

Felőlem leírhatják sokmillió helyen is, nem tud érdekelni. Akinek van némi esze és közgáztudása, az kapásból átlátja, hogy Ponzi-séma az egész. Akinek meg nincs, szálljon be nyugodtan, és csinálja.

Ugyanez az állatfaj szokott a leghangosabban sipákolni, amikor bedől a bomba üzlete, és taknyot nyelve szid mindenkit, hogy vele hogy kikúrt a szoftverfejlesztő, az árfolyamos, a tőzsde, a kormány, az egész világ, de még maga a Jóisten is. Az ugye derogál neki, hogy beismerje, igen, hülye voltam, beszptam, megérdemeltem, helyette ujjal mutogat majd mindenki másra.

"neked az lenne a jo ha vennéd a fáradtságot és magad járj utána, mondjuk ez lenne a normális is,erre viszont lusta vagy. igy marad a kötekedésed."

Neked pedig az, édesapa, hogy valami minimális közgazdaságtani tudást összekaparj, és akkor talán kevesebb ilyen ökörséget írsz majd le, hogy a bitcoin csak deflálódni tud, és hogy ez nem lehet Ponzi-séma, csak mert nem és kész, punktum. És remélhetőleg még azelőtt rájössz, hogy összedőlne a piramis a saját súlya alatt, és lehúzhatod a komplett bitcoin-vagyonodat a vécén. Merthogy össze fog előbb vagy utóbb. Így járt a tulipánhagyma is, a válaszlevél-kupon is, a hangyafarmos baromság is, és Bernie Madoff üzletecskéje is.

Kivétel nincs, a Ponzi-rendszer hosszú távon fenntarthatatlan.

"Azért mert az emberek jelenleg a dollárt fogadják el fizetőeszközként a munkájukért."

A dollár mögött van gazdasági teljesítmény, bankrendszer, tőzsdefelügyelet, inftrastruktúra stb. A bitcoin mögött semmi nincs, csak egy rakás 0 és 1.

"Az egyik előnye a bitcoinnak pont az, hogy ezek nélkül is tud működni."

Aham. Elmesélnéd kérlek, hogy egy pénzügyi rendszer hogy működhetne bankrendszer, infrastruktúra, meg ilyen "hót fölösleges" dolgok nélkül?

Komolyan érdekel, mégis hogy képzeled el egy ország pénzügyi rendszerét ilyesmik nélkül, mert ez már brutálisan szájenszfiksön könyvekbe való.

"Ma még igen, mivel egyrészt még kevesen használják fizetőeszközként, másrészt még fiatal és nem árazódott be."

Ha ki tudná váltani a pénzt, aranyat, vagy bármi mást, a világ tehetősebb országai már rég átálltak volna a bitcoinra, mint készpénz-helyettesítő eszközre. Valamiért nem tették. Biztos nem akar senki csiliárdos lenni ott, pedig mekkora egy bomba üzlet! Tisztára, mint a holland tulipánhagyma.

2019. aug. 30. 23:33
 66/324 A kérdező kommentje:

"Elmesélnéd kérlek, hogy egy pénzügyi rendszer hogy működhetne bankrendszer, infrastruktúra, meg ilyen "hót fölösleges" dolgok nélkül?":

Én is hülyeséget írtam, hiszen infrastruktúra tényleg van. Az infrastruktúrát az internet, a minerek és a full node -ok alkotják.

Egyébként itt részletesen leírják:

[link]

Sajnos ennél tömörebben nagyon nehéz kemény egyszerűsítések nélkül elmagyarázni.

"Komolyan érdekel, mégis hogy képzeled el egy ország pénzügyi rendszerét ilyesmik nélkül, mert ez már brutálisan szájenszfiksön könyvekbe való.":

Ezt ugye nem kérdezed komolyan. Egyébként az állam egyszerűen úgy működne, hogy bejönne az adó, amit az állam elköltene az állampolgárokra. Az adót bitcoinban kellene fizetni és az államnak csak bitcoinban szabadna költenie, így mindenki pontosan tudná, hogy az állam épp mire, mennyit költött, mivel az a blockchainen nyílvánosan látható.

"Ha ki tudná váltani a pénzt, aranyat, vagy bármi mást, a világ tehetősebb országai már rég átálltak volna a bitcoinra, mint készpénz-helyettesítő eszközre. Valamiért nem tették.":

Pont ezaz. Szerintem azért nem tették, mert féltik a hatalmukat a néptől. Ezért írtam a kérdést egyébként politika kategóriába.

"Akinek van némi esze és közgáztudása, az kapásból átlátja, hogy Ponzi-séma az egész.":

Akinek meg van matematikatudása és elolvassa a developer guide -ot, egyből látja hogy mekkora értéket képvisel.

Látszik, hogy te nem olvastad és nem érted. Hidd el, egy éve még én is így voltam vele. Én is kamunak láttam és vártam, mikor dől be, hogy egy jót röhöghessek. Aztán valahogy az a bukás csak nem akart jönni. Amikor április elsején az ár újra emelkedni kezdett, úgy döntöttem, utánaolvasok. Azóta teljesen megváltozott a véleményem róla. Ma már azt nem értem, hogy lehet, hogy még mindig nem ezt használja mindenki.

2019. aug. 31. 00:04
 67/324 A kérdező kommentje:

"A dollár mögött van gazdasági teljesítmény":

Ezt a közhelyt sokan szokták mondani, de semmi értelme. Amikor a pénz mögött arany volt, be lehetett menni a bankba és ki lehetett váltani a papírt nemesfémre.

Na most ha a dolláromat beviszem a bankba, kapok érte gazdasági teljesítményt? Nyilván nem. Akkor lenne mögötte valami, ha arra át lehetne váltani a kibocsájtóknál(pl nemzeti bank itthon)

2019. aug. 31. 00:14
 68/324 anonim ***** válasza:
4%

"Az infrastruktúrát az internet, a minerek és a full node -ok alkotják."

Ez édeskevés ahhoz, hogy egy financiális rendszer jól működhessen.

"Ezt ugye nem kérdezed komolyan."

De, teljesen komolyan kérdezem. Ugyanis ettől még a meghaladott terménygazdálkodás, cserekereskedelem is jobb.

"Egyébként az állam egyszerűen úgy működne, hogy bejönne az adó, amit az állam elköltene az állampolgárokra. Az adót bitcoinban kellene fizetni és az államnak csak bitcoinban szabadna költenie, így mindenki pontosan tudná, hogy az állam épp mire, mennyit költött, mivel az a blockchainen nyílvánosan látható."

Ezzel lesz egy kis gond. Valójában jó sok gond.

Egyfelől, mint mondtam, a bitcoin kitalálója maga is egy csaló volt. A rendszerével tehát, ha bevezetnénk, iszonyú könnyű lenne visszaélni. No persze nem az átlagembernek, hanem az államnak. És ha már most is úgy lopják az emberek pénzét, ahogy akarják, bitcoinnal ezt még könnyebben megtehetik majd. És senki nem tudná nyomon követni, az állam mennyit mire költött, mert gondoskodnának róla, hogy az egyszerű ember erről semmit ne tudhasson.

Másfelől, az állam akkor tud bitcoinban kereskedni a többi országgal, ha ők is bevezetik ezt a rendszert, úgy egységesen. Elnézve, hogy még euró sincs bevezetve minden EU-tagállamban, pláne az egész világon, erre gyakorlatilag nulla az esély, pláne, hogy iszonyatos gazdasági különbségek vannak az egyes országok között.

Aztán ott van a technológiai fejlettség is. Egy bitcoin alapú pénzügyi társadalom olyan bődületes összegeket igényelne, hogy szegényebb országok ha akarnák, se tudnák ezt kigazdálkodni. Magyarország költségvetése ezt egész egyszerűen nem bírná el, még ha nem is stadionra meg plakátkampányra pisálná el az adófizetők pénzét a kormány.

"Akinek meg van matematikatudása és elolvassa a developer guide -ot, egyből látja hogy mekkora értéket képvisel."

A Ponzi-séma matematikailag bizonyítottan fenntarthatatlan. A developer guide pedig nem egy törvényerejű valami, és főleg nem szentírás, amit kivétel nélkül mindenki betart.

" Én is kamunak láttam és vártam, mikor dől be, hogy egy jót röhöghessek. Aztán valahogy az a bukás csak nem akart jönni."

Magad mondtad, hogy ez egy fiatal dolog. Az, hogy MÉG nem bukik be, nem jelenti azt, hogy soha nem is fog. A szerencsétlenebbek - Nick Leeson - három év után buktak be. A holland tulipánhagyma mánia is kibírt 3 évet. Bernie Madoff 40 év után bukott be, pedig ő volt a tőzsde teljhatalmú ura, még a SEC se merte bazirgálni. Azon a banánhéjon csúszott el végül is, hogy az egyik bűntársát kihagyta az osztozkodásból, az pedig felnyomta az egész díszes társaságot. A spicli megúszta 15 év börtönnel, Madoff pedig 150 év börtönbüntetést kapott. Még a műanyaglakat is rá fog rohadni.

Pedig először mekkora jó ötletnek tűnt az is...

"Ezt a közhelyt sokan szokták mondani, de semmi értelme. Amikor a pénz mögött arany volt, be lehetett menni a bankba és ki lehetett váltani a papírt nemesfémre."

Ezt most is ugyanúgy megteheted. Bármikor vásárolhatsz a pénzedért aranyat, rengetegen tartják aranyban a vagyonukat.

2019. aug. 31. 01:25
 69/324 A kérdező kommentje:

"Ez édeskevés ahhoz, hogy egy financiális rendszer jól működhessen.":

Honnan tudod? Utánajártál?

2019. aug. 31. 01:29
 70/324 anonim ***** válasza:
4%

"Honnan tudod? Utánajártál?"

Onnan, hogyha az egész ilyen hót egyszerű lenne, feleennyi pénzügyesre se volna szükség a szaktárcában, és nem igényelne ekkora böhöm bürokratikus apparátust se.

Ugyanúgy, ahogy a hadvezetés se annyiból áll, amit a Red Alert 2-ben csinálni kell.

2019. aug. 31. 01:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!