Milyen a "migránshelyzet" Nyugat-Európában?
Menj el Budapesten az V. kerületbe, ami a város szíve, a belváros, ott már magyar szót nem hallasz, annyi a kínai, török, arab, néger, hogy már olyan mintha nem is otthon lennél. Szóval sokkal rosszabb a migránshelyzet mint bárhol, és ott is félnek az emberek éjszaka. És én jártam már Nyugat-Európában, nem csak a suttyófalvai kocsmából osztom az észt.
Londonról nem tudok nyilatkozni, ott még nem éltem, de akik nem tudnák, azokat tájékoztatom, hogy az indiaiak a Brit Birodalom részei voltak, perfektül beszélnek angolul, minden joguk megvan hogy ott legyenek, mert a brit nemzetközösség részei. De a kínaiaknak mi közük volt Magyarországhoz? Soha semmi, mégis lassan kínaiul kell tanulnunk.
"Szóval sokkal rosszabb a migránshelyzet mint bárhol"
Aham. Büdöspesten csak úgy nőnek ki a torlaszok mint a gomba eső után, és rengeteg a késelés meg lövöldözés...
22-es!
"...az indiaiak a Brit Birodalom részei voltak, perfektül beszélnek angolul..."
Ebből derült ki egyértelműen, hogy kamuzol.
Annyira perfektek az indiaiak angolból, mint a magyarok voltak oroszból.
Csomó angolul beszélni próbáló indiai tesz fel a Youtube-ra programozós tutorokat. Többször jártam úgy, hogy bekapcsoltam a feliratot, mert nagyon fárasztó volt kitalálni, hogy mit akart mondani. A Google AI-ja alig talált el valamit, pedig nagyon jól érti az angolt. A vége mindig az volt, hogy kerestem olyat, aki tényleg angolul beszél.
De tolmács ismerősöm szerint sem lehet megérteni őket.
# 22
Pakisztán és Banglades is a Brit Birodalom részei voltak, ehhez képest Birminghamben több tízezer lakos (túlnyomó többségük pakisztáni és bangladesi származású) nem beszél angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!