A fél ország miért van annyira elájulva a jelenlegi kormánytól?
"csakhogy az ottani fizetésből röhögve megvásárolhatod, nemcsak szárazkenyérre meg"
Valóban így van? Éltél életvitelszerűen kinn? Ha nem, akkor honnan tudod hogy olyan könnyű megélni? Elárulom neked, ha mindent kifizetsz egy sima melós fizetésből, ami adókategóriától függően nettó 1200-1800 €. Szerinted ez olyan jó bér? Miközben lakhatás árak az egekben, fizetheted a egészségbiztosítasodat, szolidaritási adót, tv adót, fizeted a kocsidra a biztosítást ami annyi egy hónapban mint itthon egy egész év!!! Kaja az valóban nem feltétlen drága. De az ember nem csak kajára költ. Összképet tekintve, nekem ma sokkal jobb itthon. Arányaiban mindenképp.
"Valóban így van? Éltél életvitelszerűen kinn?"
Valóban így van. Éltem. A keresetemből 1 év alatt gépkocsit tudtam venni. Nem Lamborghinit vagy Ferrárit, deeee egy egészen jó kocsit. És még hitelt se kellett fölvennem hozzá, ahogy az idehaza divat.
"Ha nem, akkor honnan tudod hogy olyan könnyű megélni?"
Onnét tudom, kisapám, hogy odakint egy mekis burgerforgató is annyi pénzt visz haza, mint nálunk egy senior programozó.
Arról nem is beszélve, hogy az euró többet ér a forintnál.
"Elárulom neked, ha mindent kifizetsz egy sima melós fizetésből, ami adókategóriától függően nettó 1200-1800 €. Szerinted ez olyan jó bér?"
A hazai 250-350 eurós fizetésekhez képest jó bér, igen.
Közöld már kérlek egy némettel, hogy holnaptól magyar bérért fog dolgozni!
Először jót nevet majd, hogy milyen remek humorod van, aztán amikor rájön, hogy nem tréfálsz, a beledet húzza ki a szádon.
"Miközben lakhatás árak az egekben, fizetheted a egészségbiztosítasodat, szolidaritási adót, tv adót, fizeted a kocsidra a biztosítást ami annyi egy hónapban mint itthon egy egész év!"
Lakhatás az egekben? Kisapám, nem Németországban van ingatlanlufis Ponzi-séma, hanem nálunk!
Fizetem az egészségbiztosításom. Miért, szerintem idehaza ingyen van, vagy mi? A havi 7200 forint szerinted micsoda? Adomány a Máltai Szeretetszolgálatnak? Ja, mellesleg egy német kórházban el is látnak téged, idehaza pedig betolnak egy kórterembe, aztán vagy kijössz a saját lábadon, vagy kigurítanak a halottaskocsihoz.
Szolidaritási adó idehaza nincs, cserébe te tartod el a másfél millió Kolompár Teszlatroopert, akik soha egy percet nem dolgoztak, csak lehúzzák a többi embert, szociális alapon vagy bicskával.
TV adót nem fizetnék, ugyanis nem nézek televíziót.
Fizetem a kocsimra a biztosítást. Igen, idehaza meg gépjárműadót, súlyadót, hülyeségadót, amit az imádott Viktátorod kitalál a légüres fejében.
Szóval kisapám, ne akard neked megmagyarázni pls, hogy odakint milyen szörnyű. Az meg külön cuki, hogy olyasmiket versz le Németországon, amiket idehaza is behajtanak, csak épp sokkal durvábban.
"Kaja az valóban nem feltétlen drága. De az ember nem csak kajára költ."
A kaja az elsődleges. Idehaza már rengeteg családnak a mindennapi kenyér megvásárlása is komoly gondot okoz.
"Összképet tekintve, nekem ma sokkal jobb itthon."
Váljék egészségedre. Csak tudod nem mindenki szeretne éhbérért melózva, 400 óra ingyen robottal mókuskerékben végigvegetálni egy életet.
Egyrészt mert kivonultak a szovjetek, másrészt a buta átlagemberek láttak-hallottak Ámerikáról mindenféle szépet és jót (egy részüket nyilván a disszedensektől, nekem is volt olyan rokonom, aki Kanadába ment), és azt képzelték, hogy a Nagy Amerikai Álom maradéktalanul minden kapitalista országra igaz. Őszintén azt hitték, hogy a kapitalizmusban mindenki dúsgazdag, a gazdaság csak úgy süvít, és bárkiből lehet Vól Sztrít farkasa. Az ifjabb generáció előtt pedig a Kacsamese húzta el a mézesmadzagot, Dagobert bácsival és az ő páncéltermével ugye. Így hát kissé izzadságszagúan, de megtörtént a gengszterváltás.
Aztán, ha 30 év elteltével is, de lassan kezdenek rájövögetni az emberek, hogy biza, ismét sikerült döglött lóra fogadnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!