Megint 330 forint 1 Euro. Meddig gyengülhet még a forint?
Azok járnak most is jól, akik eleve Euro-ban, vagy más külföldi valutában kapják a fizetésüket, tehát nagyrészt azok akik már eleve is gazdagok. Ez a kutya is a dombra szarik effektus. Megint a magyarok szegényedtek, és szegényednek folyamatosan a forint értékének zuhanásával.
Meddig gyengülhet még ez a fos? 350 felé is mehet, vagy mi lesz?
1-2:Fogalmam nincs, hogy miről írtál, de szerintem neked sincs!
3 A mezőgazdaságban minden évben vannak negatívumok is, mert tökéletes időjárás sosincs, ezen nem kell pánikolni, mert egyébként akkora szélsőségek nincsenek, hogy óriási károk keletkezzenek.
Jaj, most meg a kórházakkal hozakodsz elő? Sokkal jobb a helyzet, mint 10 évvel ezelőtt, évről-évre apránként javul minden!
Én már Gyurcsány óta a pénzem felét euróban, a másik felét forintban tartom, így teljesen hidegen hagynak az árfolyammozgások!
A dolgozók áttételesen nyernek a forint romlásán, mert a cégek, akik exportra termelnek, ebből tudnak bért emelni!
Mindenki átválthatja a megtakarításait bármilyen pénznemre, nem köteles senki sem elszenvedni a veszteséget!
Még jó, hogy bevallod, hogy nem érted, én nyilván tudom és értem, hogy mit írtam és miért, hiszen én írtam :)
Hiába van a te pénzed fele Euróban, ha a másik része, amiből Magyarországon fizetsz, az forint (ugye, hogy te sem bízol a Forintban). Így legfeljebb az össz megtakarításod tartja az értékét, viszont idővel Magyarországon többet kell költened a forintjaidból, mint amennyi a forint romlás mértéke volt.
Tudod, nem attól fog fellendülni a gazdaság, nem attól fog növekedni egy vállalat, hogy rontják a forint értékét, hanem a teljesítményétől. A dolog fordított (de látszik, sőt ordít, hogy fordítva gondolkoztok). Mondjuk, általános ellenzéki nézet szerint azért tartják Orbánék gyengén a forintot, hogy úgy tűnjön, hogy "dübörög" a gazdaság. Én csak egy példát hozok: Venezuelának azóta már a világ legerősebb gazdaságának kellene lennie, elvégre ott nagyon gyorsan, nagyot romlott a fizetőeszköz értéke. Volt már Magyarországon is hasonló pénzromlás (ugye, a pengő), mi is vezető gazdasági hatalom lettünk, nem igaz? Nem. Mert az export. Persze.
Nagyon sántítanak az érveitek. S mint ahogy már sokan említették (itt is előttem), kedvenc pártod is egészen máshogyan gondolkozott a forint romlásáról 2010 előtt. Nocsak, mi változott azóta? Elárulom, annyi, hogy most a kezükben romlik a forint és igyekeznek beadni nekünk, hogy ez jó. De nem jó.
A mezőgazdasággal kapcsolatban tudod, mit? Várjuk meg az év végi adatokat! Fogadhatunk is akár. Azonban ha értenéd a lényeget, akkor észrevetted volna, hogy a mezőgazdaságot példaként említettem (amibe jól beleálltál) mint okot arra, hogy könnyen megfordulhat a trend (gy.k. bármilyen más körülmény is megfordíthatja a trendet és ez csak egy).
Az egészségügyet is példának szántam, de ez az egyik dolog, amelyben látszik a sok szemétség. De ha már ebbe is ennyire beleálltál, tévedsz (persze direkt tévedsz), mivel ha a kedvenc módszeretekkel, a GPD-hez arányosan nézzük, akkor az derül ki, hogy most még kevesebb is az egészségügyre szánt keret, mint korábban, holott ahhoz képest sokkal többet kellene rá áldozni, hogy talpra álljon. Világosan látszik, hogy a cél az, hogy elvegetáljon az egészségügy, de sajnos lassan csúszik lefelé a lejtőn. Némely kórházakat (vagy csak osztályokat) felújítanak prezentációs célokból (kérdéses minőségben és tartóssággal) és nagyjából ennyi. Ezen kívül csak annyit költenek az eü-re, amennyit feltétlenül szükséges (bocs, annyit sem).
Az orvoshiányt, a osztály válságokat és bezárásokat, omladozó épületeket kívül és belül, ki ne felejtsem a fogorvosok sztrájkját (most lesz), ezeket persze könnyebb tagadni és folyamatosan hazudni. Amikor a kórházak 1-2 éve elkezdték jelenteni a problémákat, akkor a fidesz első intézkedése a hírzárlat volt. Tipikus magyaros megoldás a problémákra.
Minden mással kapcsolatban is ugyanez a hozzáállás, félresöpörni, letagadni, meghamisítani, hazudni. De folytassátok csak. Itt úgysem fogtok meggyőzni senkit, mert a fórumozók 99%-a határozott elképzeléssel bír (sőt, itt még a kérdezők is), nem meggyőzhető. Nyilván én sem foglak téged meggyőzni semmiről. Te sem senkit. Meddő vita az egész. De legalább látod, hogy nem vesszük be a maszlagot, amivel meg akartok etetni. De folytasd csak bátran!
"viszont idővel Magyarországon többet kell költened a forintjaidból, mint amennyi a forint romlás mértéke volt."
Ezt kompenzálja a jövedelem, fizetés emelkedése, hiszen a külföldön értékesített termékekért, szolgáltatásokért több forinthoz jutok vagy jut az a cég, akinek az alkalmazásában állok.
"zerint azért tartják Orbánék gyengén a forintot, hogy úgy tűnjön, hogy "dübörög" a gazdaság"
Ezért tartják nyilván a gdp adatokat euróban:
"Elárulom, annyi, hogy most a kezükben romlik a forint és igyekeznek beadni nekünk, hogy ez jó. De nem jó."
Ha más számok is romló képet mutatnak, akkor nem jó, egyébként lehet jó!
A mezőgazdaság kibocsátása is évről évre növekszik, mert egyre nagyobb hozzáadott értékű terményeket termesztenek, a búza, kukorica visszaszorul és gyümölcsösöket telepítenek, gépesítéssel, öntözéssel növelik a hatékonyságot.
Ha egyszer folyamatosan csökken az ország lakossága,a gdp meg nő, akkor nyilván kevesebbet kell költeni gdp arányosan az egészségügyre! Ebben mi a meglepő? Hatékonyabban működik a rendszer, ezért olcsóbb a fenntartás pl. a drágább gyógyszerek helyett az ugyanolyan hatóanyagtartalmú olcsóbbat kapja a beteg, több az egynapos sebészeti beavatkozás stb.
Viktor már a kórházak kétharmadát felújította, modernizálta! Nincs semmi gond, minden halad a maga útján, minden fejlődik, mert egyre több a pénz , nő gdp, telve van az államkassza!
Sejtettem, hogy jössz még, már vártam. Mondjad, írjad csak. NE tartsd magadban.
Na ne mondd, aki pénzt keres annak gyarapodik a pénze. Nahát, ki hitte volna? :)
Euróban azért tartják nyilván, mert EU tagok vagyunk és így lehet más országokéval összemérni. Ezt is ki hitte volna, nahát. A másik részét úgy látom, megint nem értetted meg. De én nem erőltetem.
Még mindig nem érted, hogy a mezőgazdaság csak egy példa volt, amibe beleálltál, úgy látom, nem tudod elengedni. A szokásos "minden fejlődik, épül, szépül" lózungból miért éppen a mezgazdaság maradna ki? De mondom, várjuk meg a végét.
Ez mekkora bullshit (parasztvakítás) már, hogy kevesebbet kell költeni, mert fogy a lakosság és hogy Vitor felújította a kórházak 2/3-át és hogy minden halad és fejlődik. :)
Te ezt el is hiszed? Úgy látom, hogy el.
Tényleg igaz, amit a #27-es válaszoló szépen leírt rólatok: "Egy éber álomban tartják a szavazóikat és az álomképeket ők közvetítik nekik.".
Csak annyit tennék hozzá, hogy szép álmokat.
De folytasd csak, írjad, mondjad. :)
"Na ne mondd, aki pénzt keres annak gyarapodik a pénze"
Ezt a gyarapodást csak pluszban segíti a forint leértékelése!
Míg vetélytársaink gdp növekedése szerényebb, addig mi az élre ugrottunk:
"A mezőgazdaság kibocsátási volumene 2018-ban 3,1%-kal növekedett"
"A lestrapált épületek 70 százalékát részlegesen vagy teljesen sikerült megszépíteni. Az újításoknak köszönhetően a vidéken élők, mintegy 7 millióan, európai színvonalú ellátásban részesülhetnek"
Figyelj, ha Fidesz propagandát (bullshit hegyet) akarnék hallani, vagy olvasni, akkor a megfelelő médiumokat nézném és olvasnám. (Ne aggódj, az ellenzékieket sem nagyon olvasom már.)
De azért köszönöm az igyekezetet, ezért kár volt.
420-ig például.
Jók ezek régi kérdések. Hól tartunk most ? Akkor még a 330 is soknak tűnt.
Még mindig nem mondták ki, hogy lenne árfolyamcél. Még most is azt mondják az ország "legokosabbjai", hogy minél gyengébb a forint, annál jobb, mert jót tesz az exportnak és nekik úgyis mindegy az árfolyam, mert ők forintban fizetnek. De azért közben már nekik is euróban és más devizában van a készpénzük.
Amíg ez a mentalitás uralkodik, addig sajnos folytatódik a trend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!