Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Működik még a Zsolnay gyár,...

Működik még a Zsolnay gyár, mi lett abból a botrányból, ami pár éve volt?

Figyelt kérdés
2016-ban csődeljárást akart indítani az önkormányzat a gyár ellen, aztán a dolgozókat elcsábították, és el akarták venni a gyárat az akkori tulajdonostól. Ezt hírportálokon olvastam. Viszont azóta nem hallani semmit róla. Tudja valaki, azóta mi történt? Sikerült megszerezni a gyárat az önkormányzatnak? Mi lett a dolgozókkal? Működik még egyáltalán a gyár?

2019. aug. 18. 09:14
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
2019. aug. 18. 09:25
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
nem, bezárt és el hagyatott lett a gyár épülete. Nem akarta megmenteni senki
2019. aug. 18. 09:25
 3/7 anonim ***** válasza:
95%

Előre bocsájtom hogy pécsi vagyok.

A Zsolnay köszöni szépen, jól van.

A Páva féle fideszes önkormányzat megpróbálta erőszakkal elvenni az új tulajdonostól, Bachar Najari-tól a tulajdon-jogot arra hivatkozva, hogy kiemelt fontosságú stratégiai üzem.

Bachari reakciója az volt, hogy akkor nem kellett volna eladni! Ki is adta el neki? PÁVA?

Utána még próbálkoztak a Zsolnay termékek törvényesített hamisításával, de az is kudarcba fulladt. Az átcsalt dolgozók a Ledina kft-nél jelen pillanatban közpénzből kapják a fizetésüket, mert a cég totáli csőd.

[link]

2019. aug. 18. 11:15
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

#3!

A Ledina kft-nél nem Zsolnay termékeket hamisítottak, teljesen más jellegű mintáik voltak. Kezdjük ott, hogy a Ledina kft. porcelánt és épületkerámiát gyártott, a Zsolnay meg fajanszot, pirogránitot és eozint. Mivel ezek le vannak védve, más ilyet nem gyárthat. A mintáiknak közük se volt a Zsolnayhoz, főleg, hogy az egyik máz feletti festés, a másik fajansz festés, és a Ledina inkább magyaros mintákra ment rá. Az átcsalt dolgozók, viszont jelenleg már sehonnan nem kapják a fizetésüket, mert a Ledina végleg bezárt, már majdnem egy fél éve. A cikk amit linkeltél, majdnem egy éves... Ne terjeszd a butaságaidat, mert félrevezetsz vele másokat.

Üdv, egy másik pécsi.

2019. aug. 18. 12:35
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

#3, #4-nek:

Akkor nézd meg a Ledina kerámia termékeit a Google-n!

Évekig foglalkoztam Zsolnaykkal, és úgy lemásolták a stílust hogy még én is csak a pecsétet megnézve tudom megkülönböztetni!

2019. aug. 18. 17:28
 6/7 anonim ***** válasza:
65%

#5 vagyok:

Ezt persze nem volt nehéz a Zsolnay dolgozóival kiviteleztetni ...

2019. aug. 18. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:
72%
#5 Akkor nem lehetsz túl jó szakember, mert még egy hülye is meg tudja különböztetni a kettőt. Mondd már meg nekem, hogy egy fajansz lepkés vagy búzavirágos Zsolnay étkészlet miben hasonlít, egy fehér színű, porcelán mokkakészlethez, amin mázfeletti piros színű, magyaros mintha van? Eleve, aki évekig foglalkozik Zsolnayval, ránézésre meg tudja mondani, hogy milyen anyagból készült, innentől kezdve el se jut odáig, hogy a márkát megnézze. :D Ha neked ez nem sikerült, annak ellenére, hogy elmondások szerint évekig dolgoztál Zsolnayval, az a te szegénységi bizonyítványod, és a szaktudásod kérdőjelezi meg. A helyedben én ezt nem hangoztatnám. :)
2019. aug. 18. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!