Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Konkrétan mit ártott nekik a...

Konkrétan mit ártott nekik a Trianoni békeszerződés?

Figyelt kérdés

Itt is olvastam, meg máshol is

Egyesek teljesen letörve, kétségbeesve írnak Trianoni békeszerződésről (továbbiakban tb)

Meg hogy majd lejár, mert eltelik 100 év....

Meg mindent vissza

Meg mikor elmondja pl az "ott ahol zúg az a négy folyó" verset/dalt, szinte sírva fakad

Nem értem

Konkrétan mit ártott nekik a tb?

20-60 évesek

tehát: vegyük 40nek

2019-40=1969

a szülei mondjuk 30 évesen "csinálták"

2069-30=1930

tehát akik panaszkodnak, azok legalább már a harmadik generáció a tb óta

Tudnak írni konkrét dolgokat?

Mert pl. aki Kecskeméten lakik, azt nem értem milyen hátrány érte. Mármint az anyjának az anyját, esetleg annak az anyját.

Akik rokonai a határmódosítáok miatt költözni kényszerültek, értem, hogy sokmindent hátra kellett hagyniuk, de aki konkrétan panaszkodik, azt már nem érinti közvetlenül, mert ő ebbe született bele. Tehát már eltelt 40 év, mire ő megszületett.

Köszke

2019. aug. 7. 13:51
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
68%
KOnkrétan ugyanazt a hátrányt szenvedem el, amit te is. Szegényebb, sokkal szegényebb országban élek, mint amilyenben élnék, ha nem csonkította volna meg hazánkat a trianoni békediktátum. Ezért (is) kell rettenetesen magas adókat fizetni, de gyanítom, hogy te még egy fiatal gyerek vagy és nem nagyon fogod fel, hogy miből áll az élet.
2019. aug. 8. 08:47
 22/22 progizo ***** válasza:
68%

#17.: "Trianon megtörtént. Megváltoztathatatlan."

Miért lenne megváltoztathatatlan? Megállt utána a történelem?

Csak egy jó vezetésre lenne szüksége az országnak, olyanra, mint amely példát vesz a két világháború közti BÉKÉS revizionizmus óhajára, nameg egy olyan népre, amely nemcsak pl. az internetadó miatt szervez megmozdulást, hanem érdeklődik és alakítani akarja szélesebb történelmét, sorsát is.

A nyámnyila és birka népeknek nem oszt lapot a történelem, úgyhogy mielőbb csatlakoznunk kellene azon államok sorához, amelyek nyíltan ki merik mondani területi követeléseiket, mint Japán, Spanyolország, Kína, Szlovénia, stb.

Nem is értem, hogy mi miért nem merjük ezt meglépni, hiszen az igazság a mi oldalunkon van, és geopolitikai, gazdasági, demográfiai érdekünk, hogy széttörjük a magyarnyomorító trianoni bilincseket.

2019. aug. 8. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!