Hogyan lehet olyan nyilvánvaló hazugságokat terjeszteni, mint 2008-as bérek szintjén vagyunk?
Az ellenzéki propaganda minden médiumaiban ez folyik most, hogy állítólag 2008-as életszínvonalon élünk bérek szintjén. Nehéz ilyen ostobaságot kitalálni, terjeszteni. Mégis mennyire járatja le magát az ellenzék ? Ki hiszi ezt el?
2008-hoz képest triplázódott a minimálbér, hatalmas rezsicsökkentés volt, ami miatt 50-70 ezret megtakarítunk évente. Mégis ki veszi ezt be?
Én tanár vagyok. Egy kezdő pedagógus 85 ezret keresett még 2008-ban és a rezsi is másfélszerese volt. Ma a kezdő fizetés 140 ezer. Az élet minden területén emelkedtek nem kicsit a fizetések. Ki hiszi ezt el? Miért jó az ellenzéki médiának, ha elhitelteleníti magát?
“# 22/27 Kérdező, komolyan kérdezem, nem olvastad el a válaszomat amiben számokkal megmutattam, hogy nem, nem lett háromszorosa a minimálbér a 2008-asnak?"
Akkor valami 30 ezer volt a minimálbér ha jól tudom, most pedig 110. Ez szerinted nem tripla annyi ?”
Miért hazudsz? Mert ez nem tévedés, ez hazugság. Ott van egyértelműen leírva, hogy 2008-ban 69000 Ft volt a bruttó minimálbér, most meg 149000. Nettóban 56190 Ft, illetve 99085 Ft.
Még linket is adott a válaszoló.
Tehát köze sincs a valóságnak a te légből kapott hazugságaidnak.
Arról nem is beszélve, hogy 2008-2018 a kumulált infláció 40% körül van, és a a bérek összességében nem nőttek olyan ütemben, mint a minimálbér.
# 30/35 Atkuldtem, hogy mennyi volt es most mennyi erre ilyen valaszt adsz."
Nettó lehet csak duplája egyes foglalkozásoknál, de az értéke elérheti a tripláját, mert csökkent a rezsi. 2010 előtt bizony nem volt alacsonyan tartva a villany, gáz stb ára. Simán elment az alacsony keresetűek fizetésének a fele.
Egy példán szemléltetem. Egy átlagkereső vitt haza 50-et. Ha ketten voltak 100 volt a bevétel. Ez volt a minimálbér. Egy 69nm-es panel rtezsije akkor volt 75 ezer és bizony így nem tudták fenntartani a lakást. 30-ból gazdálkodhattak.
Ma ugyanezek 2*100 ezret visznek haza és a rezsi alacsonyabb. Egy 50 ezer a rezsi, így 150 ezerből költhetnek élelmiszerre, ruhára. Ez több is mint a triplája !
"IQ60."
Ne haragudj, de nem fogadom el az érved. Ezt még a 60 i.q-dal is simán fel lehet fogni.
# 31/35 Miért hazudsz? Mert ez nem tévedés, ez hazugság. Ott van egyértelműen leírva, hogy 2008-ban 69000 Ft volt a bruttó minimálbér, most meg 149000. Nettóban 56190 Ft, illetve 99085 Ft."
Lásd az előző példámat. A kiadás is csökkent jóval hisz a rezsi összetevői mesterségesen alacsonyan vannak tartva, így kevesebbet visz el a fizuból is.
-
Köszönöm az utolsó oldalon 3-4 gyenge elméjű személyeskedését. Ami az I.Q-m találgatását illeti, nem neheztelek rátok, mert nektek nincs ennyi.
-
A tények magukért beszélnek. Továbbra is kérdés Hogyan lehet olyan nyilvánvaló hazugságokat terjeszteni, mint 2008-as bérek szintjén vagyunk?
Sok érdekes válasz született. Az eredeti kérdésnél maradnék, nem akarok komolyabban belefolyni a vitákba. Amit kiemelnék, az a minimálbérek. Ezek valóban növekedtek, kétségtelen. De vegyük tekintetbe azt is, hogy sok helyen ezzel párhuzamban a munkaidőt lecsökkentették. Sok helyen 4 vagy 6 órában végzik el azt a munkát, amit korábban 8 óra alatt. Tehát amikor minimálbérről beszélünk, tegyük hozzá hogy az egy fajlagosított érték. A munkáltatóknak nyilván a kevesebb kiadás kedvez, ezt a munkaidő lerövidítésével érhetik el.
Nem véletlen, hogy sokan másod/harmadállást is vállalnak.
Lehet, hogy a minimalber nott, de ugyanugy nott mindennek az ara. Tehat ugyanott vagyunk, mint 2008ban. Megduplazodott a minimalber, de nezzunk meg alapveto elelmiszereket is, azok is joval-joval dragultak.
140 ezres tanari fizetesbol fizess egy alberletet, rezsit, esetleg tarts fenn egy autot es elj is meg. Sose legyen tobb penzed, Te buta fidesz szavazo...
Mennyi volt 2008-ban egy 1 kg kenyér? Mennyi volt 2008-ban 1 liter benzin? Mennyi volt 2008-ban 1 euró.
Bizony-bizony bőven alatta is vagyunk. 2010 óta 15 új adó lett bevezetve.
Papíron 3x annyi, vásárlóerő pritásáon meg semmi.
2010-ben 22 ezer millárd volt az államadósság, most 32 ezer milliárd. Miről beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!