Hogyan lehet olyan nyilvánvaló hazugságokat terjeszteni, mint 2008-as bérek szintjén vagyunk?
Az ellenzéki propaganda minden médiumaiban ez folyik most, hogy állítólag 2008-as életszínvonalon élünk bérek szintjén. Nehéz ilyen ostobaságot kitalálni, terjeszteni. Mégis mennyire járatja le magát az ellenzék ? Ki hiszi ezt el?
2008-hoz képest triplázódott a minimálbér, hatalmas rezsicsökkentés volt, ami miatt 50-70 ezret megtakarítunk évente. Mégis ki veszi ezt be?
Én tanár vagyok. Egy kezdő pedagógus 85 ezret keresett még 2008-ban és a rezsi is másfélszerese volt. Ma a kezdő fizetés 140 ezer. Az élet minden területén emelkedtek nem kicsit a fizetések. Ki hiszi ezt el? Miért jó az ellenzéki médiának, ha elhitelteleníti magát?
# 11/20 Kérdező: ha Te tényleg tanár vagy, akkor nagyon komoly bajok vannak ebben az országban."
A tankerületi vezető szerint még a jobbik fajtából való vagyok. Viszont rólad nem hiszem hogy el lehetne ezt mondani :P
# 12/20 Ismersz olyan kifejezéseket, hogy infláció vagy adó?"
Pontosan írtam, hogy nagyon sokáig még defláció is volt. Tudod mit jelent ? [link] Most már van egy jelentéktelen infláció, de az általános élelmiszereket nem érinti, csak az egészségtelen luxuskajákat, de aki azt eszi meg is érdemli.
# 13/20 Arra kíváncsi vagyok hogy tud egy kezdő egyedülálló tanár 140 ezres fizuból kijönni. Felvilágosítanál? Csak mert egy albérlet 100 ezer felett van."
Nekem már van lakásom, így a rezsi 35-ből megvan. Net+teló+TV=6000 Ft. Szóval jól meglehet élni. Kezdő kollega barátnőikkel élnek ketten 70-es albérlettel. Így is jól meg lehet élni
"Azt is áruld el kérlek hol tanítasz mert még véletlenül sem akarom oda íratni a gyereket."
Ez ELIT iskola. Nem veszünk fel mindenkit.
-
Ne legyetek ennyire gyűlölködők. Nagyon egyszerű. A bevétel oldalon a fizetések jelentősen nőttek. A minimálbér triplázódott. Máshol pl a kezdő pedagógusoknál duplázódott. Az adó nagyon kis mértékben nőtt, nem jelentős. A rezsi viszont nagymértékben csökkent és az élelmiszerek ára sem növekedett. Nagy mértékben nőtt az életszínvonal. AZ meg hogy KSH vagy nem tudom kik ilyen ostobaságokat hoznak ki pedig azt jelenti, hogy nem fideszesek, ahogyan az ellenzék állítja. Tévednék ? :XD
Kérdező, komolyan kérdezem, nem olvastad el a válaszomat amiben számokkal megmutattam, hogy nem, nem lett háromszorosa a minimálbér a 2008-asnak?
Ha megismétled a téves véleményedet ilyenben, akkor azzal minden mást is olyan színben tüntetsz fel, mintha nem értenél hozzá.
Vagy tényleg trollkodsz?
Remelem sok ember tud ertoen olvasni es kepes kulonbseget tenni, mert sok ertelmes valasz szuletett itt, megcafolva egy ostoba (kerdezo)eszreveteleit.
Ostoba alatt nem szemelyeskedest ertem, hanem az ertelmi szinjet, mivel tudjuk, hogy vannak tudomanyosan igazolt ertelmi “szintek”!
"Nekem már van lakásom, így a rezsi 35-ből megvan. Net+teló+TV=6000 Ft. Szóval jól meglehet élni. Kezdő kollega barátnőikkel élnek ketten 70-es albérlettel. Így is jól meg lehet élni"
Aha, csakhogy sok pályakezdőnek nincs lakása. Gondolom ezt kihagytad a számításból. De még lakással együtt sem mondanám nettó 140-re hogy jól meg lehet élni.
"Ez ELIT iskola. Nem veszünk fel mindenkit."
És ott nem válogatják meg hogy milyen tanárokat vesznek fel?
“És ott nem válogatják meg hogy milyen tanárokat vesznek fel?”
Valami egyházi iskola lehet. Ott különösen fontos a párthűség.
# 22/27 Kérdező, komolyan kérdezem, nem olvastad el a válaszomat amiben számokkal megmutattam, hogy nem, nem lett háromszorosa a minimálbér a 2008-asnak?"
Akkor valami 30 ezer volt a minimálbér ha jól tudom, most pedig 110. Ez szerinted nem tripla annyi ?
# 23/27 Szerinte 70.000 ft-bol irto jol meglehet elni! Nem csodalom, hogy az ertelmesebbje lelep kulfoldre!
Aztan maradnak az ilyen IQ60 kerdezo tipusu emberek!"
Először is 150 az I.Q-m. Másodszor a cikk azt írja, hogy 70 ezer élelmiszerre költve már jól meg lehet élni, ami valóban korrekt. Mág annyi sem szükséges az egészséges teljes élethez !
# 25/27 "már van egy jelentéktelen infláció, de az általános élelmiszereket nem érinti, csak az egészségtelen luxuskajákat+ - ilyen arcátlan hazugságot! -.-"
Menj be egy CBA-ba. Tej 250- tejföl 120- ugyanannyi amennyi volt 2008-ban. Semmi infláció sincs. Kenyéren egy kicsi van. Az egészséges élelmiszerek ugyanannyiba kerülnek. Fagyasztott zöldséget ugyannyiért tudunk venni most is, ami az étkezés alapja. Az igaz hogy a cukros eglszségtelen élelmiszereken több adó van,de aki azt akarja venni az fizesse is meg a luxust!
Az egészségtelen műanyag, sós, cukros kaják tönkreteszik az egészséget. Beteges, daganatos embereket eredményeznek, akik csak terhet jelentenek a TB-re egészségügyre és persze kiesnek a munkából. A többieknek kell eltartani ezeket. Valahogy el kell terelni az embereket erről az önpusztító útról és a kormány ezt nagyon jól teszi !
# 26/27 Aha, csakhogy sok pályakezdőnek nincs lakása. Gondolom ezt kihagytad a számításból. De még lakással együtt sem mondanám nettó 140-re hogy jól meg lehet élni."
Írtam, hogy ketten 70-ezerből vesznek ki albérletet. A fizijuk 150+150=300 Ebből albi:70, rezsi:30, Így 200-ból gazdálkodhatnak ami elég jó egy kezdő tanárnak is ;-)
"És ott nem válogatják meg hogy milyen tanárokat vesznek fel?"
Már írtam, hogy a jobbik fajtából való vagyok. Ezt mondják rólam a feletteseim... téged nem vennénk fel ide :P
# 27/27 Valami egyházi iskola lehet. Ott különösen fontos a párthűség."
Miért kell gyűlölködőnek lenni ? Sima állam intézmény...
Gondold végig :
BEVÉTEL : fizu (Orbánék alatt duplázódott, néhól még magasabban)
KIADÁS :
- rezsi (-50-70 ezer évente Orbán alatt)
- élelmiszer (ugyanannyi)
- gazdasági koeficiens (Orbán alatt nagyobb, mert növekszik folyamatosan a gazdaság)
Mindenben jobban teljesít az ország és ez egyre növekszik.
“Akkor valami 30 ezer volt a minimálbér ha jól tudom, most pedig 110. Ez szerinted nem tripla annyi ?”
Ostoba! :)
Atkuldtem, hogy mennyi volt es most mennyi erre ilyen valaszt adsz.
IQ60.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!