Miből gondolják egyesek, hogy a bevándorlás téma már nem aktuális?
Továbbra is jönnek, tehát nem értem miért ne lenne aktuális:
https://www.youtube.com/watch?v=m-8qvq53KVs
https://www.youtube.com/watch?v=XY6ZubCO918
Milyen igazat szóltál.
Ne lepődj meg ha kapod is majd érte a nyakadba a fideszbirkázást. Hiába írtad le, hogy nem vagy fideszes, ezt éppen úgy nem fogják sem megérteni, sem elfogadni, mint a többit amit leírtál.
Kérdező, te fordítva ülsz a lovon. Ki az aki "savat akar önteni a másik pofájába" vagy a "vérükön és taknyukon akarja kihúzni az utcára" esetleg reflexből "lebalosozza" azt aki szóvá meri tenni a korrupciót, a putyinizációt, a 320 ft-os eurót, a leszakadó kórházi mennyezetet, a 80%-os állománnyal rendelkező tűzoltóságot a nettó 110 ezer forintos mentős fizetést, a kritikán aluli pisa tesztet vagy a franc tudja hány évtizedre titkosított paksi szerződést. És ez csak a teljes lista cc 1 %-a.
Ráadásul a rendszerváltás után a fidesz kormányzott a legtöbb időt az utolsó két és fél ciklust 2/3-os többséggel. Ennek ellenére 20 év alatt a legjobb gazdasági pozícióból sikerült letornázni az országot a lista aljára. Jelenleg ott tartunk, hogy akinek akár rövid távú gazdasági érdeke is fűződik a fideszhez és kormányra segíti a tolvajokat az is a következő generációt űzi el vele innen (lefordítom, hosszú távon az országot pusztítja). És emiatt feljogosítva érzem magam, hogy le agyhalott majmozzak minden fidesz szavazót, mert aki ezt képtelen belátni az HÜLYE.
#12 "Ráadásul a rendszerváltás után a fidesz kormányzott a legtöbb időt az utolsó két és fél ciklust 2/3-os többséggel. Ennek ellenére 20 év alatt a legjobb gazdasági pozícióból sikerült letornázni az országot a lista aljára. "
Ezzel szépen megmutattad azt a szellemi sötétséget amit itt képviselsz.
A fideszt teszed felelőssé azért mert 20 év alatt lejjebb került az ország, miközben a valóság az, hogy AMIKOR a fidesz volt kormányon, akkor tényszerűen, számokkal bizonyítottan javiult mindenhol a gazdaság.
Kicsit sem veszed figyelembe - szándékosan elhazudod - hogy a fideszes kormányok között milyen gazdasági visszaesést, romlást okozott az mszp-szdsz kormányzás 8 éve. Hogy 1998-ban honnan hová vitte a fidesz az országot felfelé és 2002 után milyen gyorsan esett vissza az élet, hogy 2006-ban már el kellett hazudni a valós gazdasági eredményeket az unió elől is és a magyar választók elől is, hogy választást tudjanak nyerni a ballibek ismét.
A fidesz kormányzását azért teheted felelőssé amit a saját kormányzati idejük alatt, a saját kormányzati lehetőségeik között megtettek. Márpedig akkor a 2010-es adatok lehetnek azok amiket figyelembe veszel kiindulásképpen és nem a 2000-es évek, amikor a fidesz első kormányzása tényleg nagy sikereket ért el és az uniós csatlakozásra alkalmassá tették a gazdaságot.
A kettő közti visszaesést előbb kérd számon a mai ellenzék főbb résztvevőin, mert bizony ők tették, ők voltak akkor kormányon - vagy ők fognának össze kormányozni velük.
#13 Teljesen fölösleges "vitáznunk", hiszen a te egyetlen gazdasági információforrásod a hited.
Tudod az, hogy 98 és 02 közt kvázi lenullázták a jegybank devizatartalékait (ez persze jó húzás volt, néhány mutató emelkedett, figyelj ezek a te nagy eredményeid, a többi meredeken zuhant és a következő kormány feladata volt ezt visszapótolni, húha a mutatóid zuhantak, de rossz is volt ez az mszp), nem éppen a gazdasági géniusz jelei.
Az úniós csatlakozásról meg csak annyit, hogy ha a fidesz marad 2002-ben kormányon, akkor nem csatlakozhattuk volna az unióhoz (ez akkoriban komoly téma volt nyugateurópában). Erre most nem fogok neked hivatkozást keresni, úgy is csak Soros hazugság lesz, ha érdekel nézz utána.
Igazából nem tudom, miért írom ezt ide úgy is teljesen fölösleges, hozzád hasonló rendszerszolgák mindig is hasznos hülyéi voltak a diktatúráknak. Gondolom a munkásőr felmenőid büszkék rád, hogy tovább viszed a családi 'bizniszt" (ha már személyeskedésbe kezdtünk).
#14 Tényleg nincs miről vitáznunk, ha ilyen ostobaságokat írsz le. Az uniós csatlakozási szerződést a fidesz kormányzat alatt kezdték el letárgyalni és az egyeztetések java része is velük történt meg. A csatlakozáshoz szükséges előkészületeket is akkor végezték el.
A választás 2002 áprilisában volt. A döntés arról, hogy bővítik az EU-t és feleveszik az országot, már jóval korábban megtörtént, 2001 év végén döntöttek arról, hogy a tagjelöltekkel (benne Magyarországgal) 2002 év végéig le is zárják a csatlakozási tárgyalásokat, hiszen alkalmasak a 2004-es csatlakozásra.
Az 1998-as gazdasági mutatókhoz képest hatalmas javulást ért el az ország 2002-re. A választásokat a ballibek azzal a hazugsággal nyerték meg, hogy olyan jól áll az ország, hogy abból az emberek nem kaptak eleget és majd ők többet fognak belőle adni ha kormányra kerülhetnek.
A devizatartalékokról ezt találtam ennyi időalatt:
"Az 1998-ra vonatkozó adatok nem hasonlíthatók össze az MNB 1998. évi beszámolójának Kiegészítõ mellékletében szereplõkkel, mert azok az 1997. évi szerkezetnek megfelelõen készültek.
A táblázatokban szereplõ súlyozott átlagkamatok az 1999. december 31-i kamatokat és állományokat tükrözik.
(táblázatból az adatok): Arany- és devizatartalék összesen 1998: 2048804 millió Ft, 1999: 2740759 millió forint.
"DEVIZATARTALÉK-KEZELÉS, KOCKÁZATKEZELÉS Az MNB devizatartalék-kezelési politikáját a Monetáris Tanács határozza meg. 2002-ben a Monetáris Tanács májusban és augusztusban áttekintette, hogy a tartalék nagysága összhangban van-e a tartalék tartásának alapvetô céljaival. Mivel a tartalék szintje az adott körülmények között a monetáris politika vitele szempontjából biztonságosnak mondható legalább 9 milliárd eurós szint felett volt, nem volt szükség tartalékcélú forrásbevonásra, sôt az állami devizahitel-felvételek 2002. évi szüneteltetésével lehetôség nyílt a tartalékok csökkentésére is. ... Az irányelvekben 2002. évben nem történt lényeges változás. A tartalékok állománya a 2002. év során 11,7 milliárd eurós szintrôl december végére 9,9 milliárd euróra csökkent"
Nem tudom, nekem az, hogy a 2 milliárdos devizatartalék 1998 után 2002-re 9 milliárd fölé emelkedett, nem azt mutatja, hogy csökkentették volna. De nyugodtan javíts ki ha tévedek, biztosan van jobb kimutatásod annál amit én találtam.
Értem. szóval az, hogy adatokat kerestem ki és te ezeket nem tudtad cáfolni, az azt mutatja, hogy én vagyok aki hitből mond véleményt és nem te, én vagyok aki téved és nem te.
Nem, még sem értem. Mert ez pont azt jelenti, hogy te nem tudsz semmit, csak ideírtál pár kamu szöveget.
Mondom, hogy nem érted. Nem baj, lehetsz ettől még kíváló hidegburkoló, festő vagy akármi. Ez kb olyan, mindha az euró árfolyamához kötnéd a gazdasági teljesítményt (hasonló stacionárius mutató mint a te példád) és ezek alapján kijelentenéd, hogy a gyurcsány kormány milyen pazarul gazdálkodott (holott ez ugye ótvar nagy blődség) és az orbán kormány meg kész csőd (pedig ugye alapvetően gazdasági felívelésben van az ország). Még egyszer és utoljára: a gazdaság folyamatok összessége. Ezek alapján a szoci kormányzás baklövéseinél csak a fideszes szabadrablás károsabb mert itt még híre sincs a megtérülő beruházásoknak annak ellenére, hogy a "minden faluba stadiont" program igen csak meglódítja pl az építőipart (és pl a gdp-t. És mielőtt elfogultsággal vádolnál meg, amit jól csináltak a gazdáid, lásd közművek visszavétele külföldi kézből, azt el is ismerem).
Mivel láthatóan ez nem a te asztalod, lépjünk inkább egy könnyebben emészthető területre. Csak egy húzásra kérek magyarázatot (nem akarom a teljes ner-es zsiványságot idezúdítani, ugye van karakterlimit). Hogy van az, hogy orbán unokájának óvodájára van egymilliárd (nem elírás) máshol meg a szülőktől tarhál az intézmény, hogy ne szakadjon rá a tető a gyerekekre? Ha ez túl erős kérdés, szólj akkor felteszek 3-at amiből csak egyre kéne "Soros migráncs gyíkemberek"-en kívüli választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!