Miért nem támogatja Magyarország az urbanizációt?
Értem amit mondasz, városi vagyok én is, de az urbanizáció nem egy pozitív folyamat, amit támogatni kell. A vidéki emberek kényszerből költöznek városokba, ahol jobb a megélhetés. Ez az miatt van, mert a magyar vidék élhetetlenné válik. Ezért van az, hogy a kormány a vidékfejlesztést erőlteti, mert nekik is eljutott az agyukig (?) hogy ha a vidék hanyatlik akkor az ország is hanyatlik. És fordítva.
Az urbanizáció egyébként mindig a szegénységre utalt a történelembe, nézd meg a középkorba amikor a parasztság becsűdült a városokba, vagy nézd meg a mai afrikai indiai 30-40 milliós nagyvárosokat. Az urbanizáció egy negatív fogalom, nem a cukrászdáról meg a komfortról szól.
Kérdező az a baj hogy tudatlan barom vagy.
Nyugaton is az a trend, hogy a gazdagok kiköktöznek a város környéki falvakba, az agglomerációba, a sok proli meg be a városba.
Ember, te miket beszélsz? Nézd már meg, hogy melyek a legurbanizáltabb országok:
Az urbanizáció a szegénységgel egyenlő? Fordítva ülsz a lovon. Én is falusi származású vagyok, a húszas éveim elején költöztem Budapestre és ez volt életem legjobb döntése. Éltél te már egy isten háta mögötti, 2-300 fős faluban, ahol semmi, de semmi sincs?
De egyszerűen egy faluban nem lehet fenntartani olyan dolgokat, amiket egy városban megéri. Nem tehetsz mozit, kórházat, uszodát vagy színházat egy faluba. Ehhez város kell.
Ha van saját autód (ami azért a 30 millió forint ingatlanárkülönbségből kigazdálkodható), akkor gyakorlatilag semmibe sem kerül bemenni a városba.
Csepelről 1 óra eljutni a deákra. Ennyit erről.
tehát ne legyenek falvak települések mindenki legyen társas vagy panel házban legyen jó pár milliós nagyváros mely még inkább szennyez, míg a falvak tanyák álljanak ott üresen lakatlanul.... Ahhaaa értem....
már így is néptelenedik a vidék, akkor még ha a falvak kiürülnének? Egyébként meg a falusi lakosság termeli a mezőgazdasági termékeket vagy a húst amit megeszel....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!