Ha választanod lehetne (lehetett volna) te hova születnél szívesebben, Magyarországra vagy az USA-ba?
A státuszod nem változna, tehát ha most magyar proli vagy, akkor amerikai proli lennél, ha magyar középosztálybeli vagy akkor amerikai középosztálybeli lennél, ha magyar burzsuj vagy akkor amerikai burzsuj lennél. Csak az ország, a társadalom és a perspektívák változnának meg.
Te melyiket választanád? A magyar vagy az amerikai életet?
*12
Vagy Magyar Tanácsköztársaságot :P
A kettő közül az USA-ba, de ahogy egy korábbi válaszoló is felvetette én is gondolkoztam azon, hogy lehet, hogy SVÁJC még jobb lenne. Nem baj, majd a következő körben jobban választok, hova születek. :)
Amúgy Magyarország sem olyan rossz, mert kevésbé szerencsés esetben születhettem volna rosszabb helyre, vagy eleve nagyon betegnek, stb. Vagy Magyarországon belül is születhettem volna balszerencsés esetben szegényebb, hátrányos helyzetű családba. Amit tehetünk, hogy azzal a paklival játszunk, amit a lét leosztott számunkra és segítünk azoknak, akik rosszabb lapokat kaptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!