Miért ennyi érzékeny dolog Magyarországon a politizálás?
Miért nem mondhatom nyugodtan egy baráti vagy családi beszélgetésen, hogy egy szánalmas és szemét ember ez az Orbán, és óriási baromságokat mond most is ezen a Tusványoson vagy min? Miért kell ezen kiakadni, nagy ügyet csinálni belőle? A rokonaim emiatt engem kevesebbre fognak tartani? Egyáltalán ki ő nekik Orbán, a rokonuk, barátjuk, hogy ennyire védik őt? Szoktam én szidni a többi politikust is, Gyurcsányt is szidtam régen. Mindet utálom. Szerintem gerinccel rendelkező ember messziről elkerüli a politikát.
Másik: na és miért van az, hogy egy csomó cég nem vesz fel téged, ha meglátják, hogy politikai tartalmakat osztottál meg Facebookon? (Szóljon az bármiről.)
Azt hallottam, hogy Nyugat-Európában simán megbeszélik egymással az emberek az egymástól eltérő politikai nézeteiket is, anélkül, hogy leüvöltenék egymás fejét. Akár az is lehet, hogy egy házaspár egyik tagja bevándorláspárti, a másik meg egyáltalán nem akar migránsokat. Nálunk ezt miért nem lehet kulturáltan?
"2. semmiképpen nem beszélsz így az ország választott miniszterelnökéről, mert azzal azokat is megsérted akik megválasztották - gondolom a családtagjaid is köztük vannak."
Különösen egy ország miniszterelnökéről beszélhetünk így! Nem feudalizmusban élünk, hogy tisztelnünk kéne valakit, csak azért mert "felettünk" áll. (Mellesleg jogilag nem is áll felettünk, mivel egy miniszterelnök nem főnöke az embereknek, hanem pont fordítva, neki kell szolgálni a népet.) Minél magasabb rangban van valaki, annál inkább nézni kell és szóvá is kell tenni minden egyes apró hibáját, baklövését. Fékek és ellensúlyok, demokratikus kontroll. A közszereplőknek ezt tűrniük kell, hiszen pont ezért közszereplők.
"Fékek és ellensúlyok, demokratikus kontroll."
Ebben az országban már nincs ,szóval erre ne nagyon hivatkozz.
"Másik: na és miért van az, hogy egy csomó cég nem vesz fel téged, ha meglátják, hogy politikai tartalmakat osztottál meg Facebookon? (Szóljon az bármiről.)"
Mert a cég rosszul járhat, ha ellenzéki személyt vesz fel, mivel a kormány kénye, kedve szerint azt tesz a céggel, amit akar.
"nem állítja be azt megingathatatlan tényként, hanem megpróbál objektív maradni"
Amúgy ez a két állítás egymással nem áll szemben.
Olyan mintha azt mondanád, hogy amikor azt mondom egy szükére, hogy szőke, akkor ne állatsam úgy be, mintha tény lenne, hogy szőke ,miközben tényleg tény, hogy szőke.
Ahogy ha azt mondom egy ténylegesen hülye emberre, hogy hülye, akkor az is tény, és ez objektív álláspont.
# 18
A matematikában, fizikában vannak megingathatatlan tények. A politikában kevésbé. Azt hogy valaki hülye, tényként akkor lehet pl. felhozni ha van róla orvosi papír. A politikai korrupció pedig egy nehezen körülhatárolható fogalom. A wikipédia nem véletlenül írja azt róla, hogy nincs egyöntetűen elfogadott definíciója. Aki ezeket nem veszi figyelembe, nem lehet objektív. Manapság a cinizmus az ami divattá vált, sok ember hajlamos ez összekeverni az objektivitással.
Az állításodból az következik, hogy a gyerek akkor sem beteg ha 40 fokos láza van, amíg nem mondja egy orvos, hogy beteg.
A valóságban BÁRMILYEN bizonyíték elég. Tehát akkor is beteg, ha a tüneteket produkálja valaki, amihez szintén nem kell papír.
Arról nem beszélve, hogy végre vannak Magyarországon is munkahelyek, amik rájöttek, hogy önmagában a papír nem jelent semmit.
Szóval a valóságban nem, nem kell orvosi papír. Bármilyen bizonyíték elég, és aki "ezeket nem veszi figyelembe, nem lehet objektív."
Az objektivitás nem azt jelenti, hogy betegesen ragaszkodunk egy papírhoz, ami pont, hogy korrupció által is ki lehet állítani. A tényekhez, bizonyítékokhoz, valósághoz kell ragaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!