Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem ösztönzik az erdősítést?

Figyelt kérdés

Számtalan olyan elhanyagolt, gazdátlan pusztaság van az országban, melyet a faültetéssel szebbé, hasznosabbá tehetnénk.

Manapság felkapott téma lett a globális felmelegedés, a kutatások szerint az intenzív erdősítés mérsékeltetheti ennek hatását.

Az erdő, amellett, hogy esztétikus, pénzt is hoz, gondoljunk a turizmusra (minden álmom (és gondolom, még sok-sok ember vágya) egy erdőben lévő vendégházban eltölteni egy kellemes hétvégét), a vadásztatásra (alkalmanként akár több millió forintot is elkérhetnek a vadászatért, ami jelentős bevétel a vadásztársaságnak) és szerintem az emberek többsége is inkább az erdőt preferálná, mint a kietlen pusztaságot.

Magyarországon miért nem támogatják és ösztönzik az erdőtelepítést?

2019. júl. 27. 18:06
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

#19 "Magyarországnál viszont minden szomszédos EU-s országot több erdő borít."

Az iskolában földrajz órán elvileg megismertették veled a térképet. Láthatólag nem sikerült, szóval javaslom ülj le és nézd meg Magyarország és a szomszédos országok földrajzi térképeit.

Amint megmutatod nekem, hogy hol van Szlovákiában, Romániában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában akkora sík terület mint a Nagy- meg a Kisalföld és egyben megmutatod hogy hol van arányaiban annyi hegyes, dombos vidék nálunk, mint ezekben az országokban - abban a pillanatban igazat adok neked és magam fogom vinni az első facsemetéket ültetni.

De én tanultam földrajzot, használni is szoktam a térképet, így nekem inkább az tűnik reálisnak, hogy ahol hegyek vannak ott több is a fa, míg ahol alföldek vannak, ott több a művelt szántóföld.

2019. aug. 27. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!