Szlovénia hogy lett ennyire gazdag ország?
A legkisebb muravidéki falu is fejlődik, tele új építésű házakkal, szépen lenyírt fű (nem gaz), kertek tele virágokkal, sima utak, nyugodt mosolygós emberek...amikor átlépjük a határt, azonnal érezhető a különbség, pedig ez a legelmaradottabb része az országnak, nyugatra haladva egyre jobb.
Magyarország miért nem fejlődik?
Talán kevesebb a korrupció,mint a többi közép-és kelet-európai országban.
Ha jól rémlik ott is az állam az emberek mellett volt a devizahitelekkel kapcsolatban.
Van egy ilyen fogalom, hogy a "jó gazda gondosságával" végezni a munkát. Pl. szépen lenyírt fű.
Lehet, hogy ott ennek van becsülete nem a lopásnak meg a gazemberségnek.
Somogyváron is szépen le van nyírva a fű, néhány napja láttam...
Szlovénia mindig is jobban állt, közel az osztrák gazdaság, kimaradtak a délszláv háborúból, és azért jól is csinálják a dolgaikat - bár néhány éve ott is beütött egy politikai válság, amit alaposan megéreztek az emberek.
Nagyon kedvelem az országot, Maribor az egyik kedvenc városom. Igaz, hét éve jártam ott utoljára, de nem egy és nem kettő elhagyatott, kiégett és romos házat láttam arrafelé, amit körbenőtt a gaz - és ez kissé elszomorított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!