Sok orvos itthon miért alkoholista, dohányos, elhízott, igénytelen?
Tudod Miquel: Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy úszik mint egy kacsa és úgy hápog mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa is.
Ennyi erről. Lényegtelen, hogy igazából szcientológus vagy-e vagy sem ezt az ökörséget ők tolják. Mellesleg magadról állítasz ki tájékozatlansági bizonyítványt, ha képes vagy olyat írni, ami a 9-es válaszban szerepel, mert ilyet csak az mond, aki alap szinten sem ismeri a gyógyszerek többségének hatásmechanizmusát.
ui. egy tipp veled kapcsolatban te "nemszcientolus" fogadjunk Te is hiszel benne, hogy a C-vitamin zabálása a megoldás mindenre (ahogy a szcientológusok is), és csak a gonosz gyógyszerlobbi nem engedi, hogy az "zemberek" mind makk egészségesek legyenek a napi 1000mg-os adagban tömött "csodaszertől".
Na igazam van? Mert általában ez egy ilyen "árukapcsolás" amit az "egyáltalánnemszcientológusszellemű" áltudományos iskola terjeszt.
Nem szoktam reagálni a személyemet érő inzultusokra. Vagyok, aki vagyok, aztán hogy mások, különösképpen a névtelen szájkaratésok mit gondolnak rólam, az legyen az ő gondjuk. Most mégis megteszem Nem azért, mert megbántva érzem magam, hanem azért, mert a személyem lehúzásával akarod saját igazadat alátámasztani. Még ezzel se lenne bajom, de ezt az oldalt sokan olvassák. Fiatalok főleg, akiknek a véleményét, ha rossz irányba tereled, az egészségükbe kerülhet.
Tudod, ha valaki úgy gondolkodik, mint egy hülye, úgy ír, mint egy hülye, úgy érvel, mint egy hülye, az valószínűleg hülye is. Én mégsem állítom, hogy az vagy. Csak azt, hogy fiatal vagy és idealista. Nincs ezzel baj, így szép, így jó. A te korodban én is az voltam.
" Mellesleg magadról állítasz ki tájékozatlansági bizonyítványt, ha képes vagy olyat írni," hogy a szcientológusok tolják azt a hülyeséget, amit 9-es válaszomban írtam. Lenkei tanait összemosni a szcientológiával, csak azért, mert ő annak az egyháznak a tagja, legalább akkora baromság, mint a katolikusokról azt állítani, hogy szaporák, mint a nyulak, mert nagyanyámnak 7 gyereke volt.
És most az én hitemről. Nem, én nem hiszek a C vitamin mindenhatóságában. De abban hiszek, hogy a ma megtermelt zöldségek-gyümölcsök révén képtelenség a vitamin- s ásványi anyag igényünket fedezni. Pusztán azért a beltartalmi értékük nemes egyszerűséggel 0. Nem akarom szétoffolni a kérdést, de ha kívánod, privátban szívesen elmagyarázom neked, hogy a ma mezőgazdasága hol csúszott félre, és hogy mennyire tarthatatlan ez az állapot. Nem hiszek a gonosz gyógyszerlobbiban sem. Nem, kérlek. A gyógyszeripar nem gonosz. De, mint a neve is mutatja, ipar. Neki az a dolga, hogy legyártsa és eladja, rám tukmálja a termékeit. Nekem, a vásárlónak az a dolgom, hogy megválogassam, hogy mit veszek meg. Koromnál fogva megéltem pár gazdasági válságot. Olyat is, amikor csak a gyógyszeriparnak volt pénze a TV-ben reklámozni a termékeit. (Honnét is?) Ennek ellenére sincs ellenérzésem velük szemben. Teszik a dolgukat, én is az enyémet. Ennyi.
Amiben én "hiszek", az a jóléti társadalmak népbetegsége, az áteresztő bél szindróma. Fogadok, még csak nem is hallottál róla. (Az orvosi protokoll sem tartalmazza.) Ennek pedig semmi köze sem Lenkeinek, sem valamilyen hülye vallásnak.
Látom ez betalált, nem volt nehéz, nehogy azt hidd.
A tényeken nem változtat az áltudományos baromság az áltudományos baromság, ha szcientológus, ha manilai csodadoktoros ha ez ha az ha amaz...
Egy a lényeg, tényekkel, kutatásokkal egyik nem támasztható alá. Jöhet egy újabb tipp? Szerinted az a baj a mezőgazdasággal, hogy elkezdték használni a növényvédő szereket és a műtrágyázást, és emiatt nincs bennük elég csodálatos vitamin, igaz? Mert ismerem ezt a mesét is, -abba bele sem nejünk, hogy a növének tápértéke vizsgálható és vizsgálják is, általában a legtöbb természet"gyógyász" kémiai ismerete kb. 0- ahogy a védőoltások autizmust okoznak kezdetűt, a vércsoport diétán át az energiát adó kristályokon át a te általad bedobott áteresztő bélig. Egy közös bennük, hogy igazolni nem lehet, hogy bármi is igaz belőlük. Fognak egy meglévő tünetet és kitalálják róla, hogy az maga a betegség, felcserélik az okot okozattal, mondom egyszerűbben, hazudnak.
Egyébként kedves, hogy fiatalnak gondolsz, de én is láttam már ezt-azt és felismerem az áltudományhívő alternatív gyógyászatot, ami pontosan abból él, hogy hazudik valamit, ami után még jól megszedi magát az emberek hiszékenységén. Teljesen igazad van tenni kell a fiatalok egészségéért, mert még a végén elhiszik, hogyha pénz költenek az olyan sarlatánokra, akik eresztő belekről, vitaminzabálásról beszélnek és láthatóan fogalmuk sincs a gyógyszerek hatásmechanizmusáról, attól majd egészségesek lesznek. Nézd itt már rég eldőlt, hogy te mennyit tudsz, a 9-es válaszod ezt a bizonyítványt kiállította, innen kezdve én a helyedben nem ásnám magam mélyebbre...
Nőkkel vitatkozni olyan, mint szobabiciklizni. Csak belefárad az ember, de nem jut sehova. Szcientológia, természetgyógyászat, áltudományos baromság, sarlatánság. Ugyanazt fújod más szavakkal. Tedd. Egyedül. Csak annyit jegyeznék meg az utolsó szó jogán, hogy az első diplomámat 40 éve mezőgazdasági vonalon szereztem. De ha nem így lenne is, akkor is nem lehet nem észrevenni a változást. Ha 20-30 éve, kinéztél a vonat ablakán, fekete, zsíros szántókat láttál. Ma élettelen, szürke minden "termőföld". Minden szén, ami addig a talajban, a talajéletben volt, a levegőben kering. Azt mondod, vizsgálják a termények beltartalmi értékét. Világosíts fel, kérlek; kik vizsgálják? minden kutatás iszonyatos pénzekbe kerül. A kutatók akkor tudnak kutatni, ha megbízást kapnak rá. Kitől kapnak rá megbízást? Tetszik, nem tetszik, valamely érdekcsoporttól, vagy érdekelt féltől. Mellesleg ilyen kutatás valóban készült. 1956-tól '74-ig 95%-kal (!) csökkent a zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma. Ha ezután is vizsgálták, azt már nem tették közzé.
És hiába vagdalkozol, semmi közöm a természetgyógyászathoz, vagy egyéb "sarlatánságokhoz". De azt még neked is látni illenék, hogy a hivatásos orvoslás minden, csak nem gyógyászat. Ezt két csemetém is így hiszi, akik hátat fordítottak az orvosinak, és inkább más vonalon folytatták a tanulmányaikat. Az pedig, hogy te még nem hallottál az áteresztő bél szindrómáról, és úgy fitymálkozol róla, csak téged minősít. Valamit nem tudni nem szégyen. Valamit nem megtanulni, amikor lehetőség (és szükség) van rá, annál inkább.
Bocsi, ha hosszabbra sikeredett, mint szántam. Cserébe megígérem, mondj bármit, nem fogok rá reagálni. (A nőknek nagyon fontos, hogy az övék legyen az utolsó szó.)
Tele lett a gatya Miquel pajtás?
Hát igen ez van, ha valaki kimerészkedik az ezotéria kategóriából. :-) Az meg milyen szánalom már, hogy ez lenne a "sértés", hogy valakit "lenőzöl"? Hány éves vagy te ilyen dumákat hatvan-hetven éves papikák szoktak tolni...Nem mond nekem, hogy ezt is jól tippelem? :-D
Egyébként persze, hogy ismerem az ilyen hülyeségeiteket mint a szivárgó bél és hasonlók, pont annyira "komolyak" mint a Pi-víz volt harminc éve, tehát semennyire. Ha bármi alapja volna, akkor tudod lenne rá bizonyíték nem csak egy rakás áltudományos "szakértő" magyarázna róla.
Mesélek neked én is egy elhallgatott szindrómáról! A vörös-felpúposodó bőr szindrómáról, ami a mai korunk népbetegsége így gyári estéken. Ezt is agyonhallgatja a gonosz orvostudomány. (a szindróma igazi oka természetesen a szúnyogcsípés, de ezt is ki lehetne találni, hogy ez egy önálló betegség, ahogy a többi áltudományos nyavalya is)
Az meg külön tetszik, hogy kijelented, hogy pl a vitamintartalom meghatározásához a kutatások milyen hatalmas erőforrásokat igényelnének, tudod milyen erőforrás kell mondjuk egy alma C-vitamin tartalmának meghatározásához? Kell egy büretta egy ügyes kezű vegyész, egy titrálóoldat, és minimális matek tudás, na meg egy prés, amivel kinyered az alma levét, és ennyi. Ezt egy hobbikémikus neked otthon összerakja, és megmondja, hogy megközelítőleg mennyi C vitamin van mondjuk egy kilogramm almában.
"Minden szén, ami addig a talajban, a talajéletben volt, a levegőben kering. "
Ez a mondat értelmezhetetlen. Most akkor a légkör szén-dioxid tartalma az a talajból származik? Vagy mégis mit akartál kinyögni, na tudod mit hagyjuk is tényleg...
Biztos azért hittem azt, mert fiatal vagyok, ennélfogva könnyen befolyásolható és buta. Bezzeg az okos idősek, ők nem befolyásolhatóak, ők nem vesznek meg ész nélkül mindent, amit a TVben látnak, és a hírekben sem folyton az lehet hallani, hogy csalók idős embereket vernek át.
Még szerencse, hogy vannak ilyen okos emberek, mint Miquel, akik kinyilatkoztatják az igazságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!