Élnek nagyon szegény/mélyszegény családok Kárpátalján és Ukrajna nyugati területein (ha igen, körülbelül mekkora százalékban)? Hogy lehet látni rajtuk az utcán?
Persze, Ukrajna egésze nem túl gazdag általában, a szegénység országos probléma.
Hogy hogyan látod rajtuk? Hát ugyanúgy, mint az itthoni szegényeknél, pl télen is egy kis szakadt, vékony cipő, elhasználódott ruhák, sokszor a higiénia sem megfelelő, mert pl hidegben nem tudnak meleg vízhez jutni.
Karpatalja Ukrajna egyik legszegenyebb regioja. Szerintem ha kimesz valami kicsi, parszazas faluba, akkor konnyeden lathatsz olyan embereket, mint amiket irsz.
Viszont ez nem tomeges, mert Ukrajna sem egy afrikai orszag. Amiket irsz, olyanokat leginkabb Ceausescu Romaniajaban lehetett latni a 80-as evek vege fele.
Kérdező, nem az ukrán luxusprostikból kell kiindulni :) meg nem is a gazdagabb rétegből, belőlük mondjuk a nagyobb városokban (Kijev, Ogyessza, Lviv stb) több van, mert jobbak az életkörülmények, a lehetőségek. De ott sem zsíros ám mindenki, vidéken meg végképp. Kárpàtalja az egyik legszegényebb térség, ahol az is probléma, hogy egyes magyarok elszigetelődnek, nem tudnak ukránul (vagy alig) és emiatt nem kapnak munkát. Na ők szerinted majd a piperézkedéssel lesznek elfoglalva?
Egyébként szerintem Magyarországon is hasonló a helyzet, Bp-n, megyeszékhelyeken több a divatos, kisminkelt, tip-top nő, mint egy vidéki faluban, ahol meg sem éri felvenni a csini cipőt, mert agyig ér a sár (én is ilyen helyen lakom sajna, nem vagyok slampos, de nem is járok kiskosztümben, ha nem muszáj).
"Első: de Ukrajnában? Ahol szinte minden lány/nő éppen pont hogy nagyon csinos ruhákban jár? Hol lehet elhasználódott ruhákban/cipőkben járó nőket, gyerekeket látni? Lehet, hogy van ilyen, de hol?"
Hányszor jártál ukrajnában? mert szerintem egyszer sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!