Tudtok mondani negatívumokat az olasz fasizmusról és Mussoliniről?
Mussolini és a fasizmus is nagyon negatív megítélésű, olvasgattam róluk, de semmit nem hallottam, hogy emberiesség elleni bűnöket követtek volna el, vagy akárcsak kivégzéseket a civilek közt.
A VH idején persze együttműködtek a nácikkal, de ez szinte minden országról elmondható, ill. területeket akartak szerezni, feltámasztani a Római Birodalmat.
Mondjuk a vallásellenesség az én szememben negatívum.
Mielőtt jön a pampogás, hogy "dehát kiegyeztek a Vatikánnal...": ja, közben meg betiltottak minden egyházi ifjúsági szervezetet, kezdve a cserkészettel és egy központosított, állami ifjúság-kiképzést hoztak létre, mindenféle keresztény alap nélkül. Ezzel egyébként Mussolini felrúgta a vatikáni szerződést.. Nyilván nem kell egy államnak kereszténynek lennie, de miért nem lehetett békén hagyni a keresztény egyesületeket? Persze, a korban sok más állam is betiltotta ezeket, főleg az ifjúsági mozgalmak voltak "veszélyesek". Minden állam szereti a kezében tartani az ifjúság nevelését... :))
"Talán kérdezz meg egy etiópot."
Sőt egy albánt, görögöt, vagy egy horvátot is meg lehet kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!