Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Irán miért ilyen magabiztos...

Irán miért ilyen magabiztos és miért ráncigálja az USA bajszát?

Figyelt kérdés
Most lőttek le egy drónt, amire válaszul Trump tárgyalásokat ajánlott fel elkerülve a katonai beavatkozás lehetőségét, de erre az iráni vallási vezetője mutatott egy fuck-ot és kijelentette, hogy semmiről nem tárgyalnak. Aztán állandóan fenyegetnek a Hormuzi-szoros lezárásával (azzal a pár halászcsónakkal, röhej). Mire jó ez nekik, mikor se atomfegyverül nincs se egy normális hadsereg, ami akár egy hétig is képes lenne visszaverni egy szövetséges támadást? Észak-Korea jogosan izmozik, mert egyrészt atomfegyverük van és a kutya se akarná azt a csóró zombiországot betámadni, de az olajban gazdag és ennek ellenére katonailag elképesztően elavult és ingatag Irán mire fel ennyire magabiztos? Oké, rengeteg terrorcsoportot támogat és azok egy invázió esetén tudnának zűrt okozni, de eközben meg Teherán és a többi értékes városuk meg lángba borulna. Miért nincs annyi eszük, hogy - ha nem is behódolni - legalább drasztikusan visszavegyenek a stílusukból? De akár lehetnének egy Pakisztán kaliberű iszlám berendezkedésű, de nyugatbarát állam is. Mindenhol azt olvasom, hogy a perzsák nem arabok és sokkal okosabbak, de nem ez jön le nekem amikor ezek a kardcsörtetések vannak a perzsa-öbölben.

2019. jún. 21. 22:06
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
16%
Mert mindenki tudja, hogy az USA provokálja a háborút, és ha kitörne az csak az ő hibája lenne.
2019. jún. 22. 18:26
 12/33 anonim ***** válasza:
22%

Ha én átmegyek hozzád és felcsapom az asztalra a sáros lábamat?

Én ráncigálom a te bajszod vagy te az enyém?

Usa már nem egyszer bukott bele "na majd mi megmutatjuk" aztán fülét farkát behúzva ki kellett vonulnia hiába volt létszám, haditechnika, logisztikai, légi fölényben.

Persze odamennek kiverik a hisztit Trumpot meg leváltják fél év múlva mert nem tud győzni a "gagyi" Irán ellen.

2019. jún. 23. 05:26
 13/33 anonim ***** válasza:
49%
Egy amerikai drón berepül az iráni légtérbe és szerinted Irán ráncigálja az USA bajszát? :)
2019. jún. 23. 14:41
 14/33 anonim ***** válasza:

# 8 -nál a pont. A korábbi és a maradék szankciók és a gazdaság képességéhez aránytalan katonai kiadások miatt a gazdaság, a közellátás bjban van.

Ezért figygelemelterel´s céljából külpolitikai keménykedés. Régi recepet: "panem et circense" ( kenyeret és cirkuszt ) - mondták a rómaiak. Ha kevés a kenyér, nagyobb cirkusz kell.

++

Érdekes, hogy itt sokan tudják, hogy a drón berepül az iráni légtérbe, miközben pl a BBC nem tud biztosabbat, mint ext: [link]

Tehát, hogy US szerint nemzetközi légtérben, Irán szerint meg iráni légtérben.

Ami engem illet, az orientalista.hu kategorikus kijelentésének valóságtartalmára nem mernék mérget venni ( Trumpéra se ).

Viszont azt, hogy az arra hajózó tankerek elleni támadás mögött Irán áll, nem csak US állítja, hanem pl Saud Arabia is, amitôl persze még mindig nem tuti.

++

"nemlétező atomfegyverekre hivatkozva"

Tévedés, soha, sehol, senki nem állította, hogy Iránnak van atomfegyvere, csak azt, hogy ilyet akar elôállítani és hogy max 2 éven belül, de inkáb egy éve belül lesz is. Ezt pedig a NAÜ jelentése igazolta. Akkor vezették be a szakciókat, mivel

az, hogy Irán megpróbált atomfeyvert elôállítani, az SZERZÔDÉSSZEGÉS volt,mert

Irán aláírta az ATOMSTOPot, amiben vállalta, hogy nem és ezért kapott egy csomó hi-tec-et, meg lét.

2019. jún. 23. 18:36
 15/33 anonim ***** válasza:

"A korábbi és a maradék szankciók és a gazdaság képességéhez aránytalan katonai kiadások miatt a gazdaság, a közellátás bjban van."

Muszáj katonai kiadásokba verniük magukat, mert ha nem fegyverkeznének, az amerikai-izraeli hadsereg már rég lerohanta volna a védtelen Iránt.

"Érdekes, hogy itt sokan tudják, hogy a drón berepül az iráni légtérbe, miközben pl a BBC nem tud biztosabbat, mint ext: [link]

Tehát, hogy US szerint nemzetközi légtérben, Irán szerint meg iráni légtérben."

Az USA számtalanszor hazudott már azért, hogy ürügye legyen háborút indítani. Lásd pl. iraki tömegpusztító fegyverek. Irán még tudtommal soha.

"Viszont azt, hogy az arra hajózó tankerek elleni támadás mögött Irán áll, nem csak US állítja, hanem pl Saud Arabia is, amitôl persze még mindig nem tuti."

Nyilván, mivel Szaúd-Arábia az USA-EU-Izrael tengely legfőbb csicskája az arab országok között.

"Tévedés, soha, sehol, senki nem állította, hogy Iránnak van atomfegyvere, csak azt, hogy ilyet akar elôállítani és hogy max 2 éven belül, de inkáb egy éve belül lesz is."

Ez megy olyan 10-15 éve. De ahogy már írtam, ha van egy kis eszük, akkor már azóta valóban elindult az iráni atomprogram, hogy bebiztosítsák magukat.

2019. jún. 23. 18:57
 16/33 anonim ***** válasza:

"ha nem fegyverkeznének, az amerikai-izraeli hadsereg már rég lerohanta volna a védtelen Iránt."

1) Sem US, sem Izrael nem mondott soha ehhez hasonlót:

"The Supreme Leader of the Islamic Revolution said ... and stressed: “... the Zionist regime is truly a cancerous tumor in the region and it must be, and will be, cut off.” " - [link] . Ez egy kormány- és vallási vezetés közeli IRÁNI portál.

( "Az Iszlám Forradalom Legfelsőbb Vezetője szerint a regionális felkelések a cionista rezsim számára hanyatlást és elszigeteltséget eredményeznek, és hangsúlyozta: „Ezeknek a mozgalmaknak az egyik eredménye a cionista rezsim visszaszorítása és elszigeteltsége, ami nagyon fontos, mert a cionista rezsim valódi rákos daganat a régióban, és KI KELL VÁGNI ÉS KI IS LESZ VÁGVA." ")

2) Nem gtudnak annyira fegyvefrkezni, hogy akár Izraellel szemben ne olegyenek védtelenek. US-al szembeni fegyverkezésbe meg a szu is belerokkant, szétesett. Pedig a lehetôségeik legalább olyanok voltak, mint Iráné. Amúgy a perzsák nem hülyék, ezt pontosan tudják ôk is, csak, ahogy már írtam, ha kevesebb a kenyér, kell a több cirkusz.

"Az USA számtalanszor hazudott már"

Irán meg töb, mint 10 évig folyamatosan.

"ha van egy kis eszük, akkor már azóta valóban elindult az iráni atomprogram"

Ez is tévedés: akkor, ha nincs eszük. Mert elôbb utgóbb csak kiszúrják és akkor újabb szankciók, amit a rezsim tuti nem él túl.

Ismétlem: sem US, sem Izrael NEM KEZD háborút, Izrael eddig sem kezdett, minden eddigi háborújában az arabok voltak a támadók. US pedig azért nem, mert, mint írták is, Irak után nagyon nehéz az amerikaiaknak eladni, bármennyire akarnák is a héjják.

És a perzsák ezt is pontosan tudják ( # 15-el ellentétben ), ezért tolják nyugodtan a szájkaratét a belsô gondok terelésére.

Ajánlom megfontolásra: hogy valaki nem szereti a szidókat, ezért Izraelt sem és ezért US-t sem, mahhoz joga van, viszont ez sem a tényeken, sem az erôviszonyokon nem változtat.

Ahogy attól, hogy én zsidó vagyok és ezért nekem fontos Izrael és eze´rt rokonszenvezem US-al, mint Izrael szövetségével, attól még nem tudom, hoigy nemzetközi, vagy iráni légtérben volt. Sôt,

megsúgom, gyanús, hogy US nem közölt mûholdfelvételeket, ami tleg bizonyíték volna.

De ebbôl még mindig nem tudom, mert lehet, hogy van, de ha közlnék, az érv voona a héjjáknak, viszont az emberhalál ( bárkié ) nem használna Trump kampányának.

Szóval a lényeg: az, hogy ki kit szeret, vagy nem, attól nem ismeri pontosabban a tényeket és nem változtat sem a tényeken, sem az erôviszonyokon.

2019. jún. 23. 21:06
 17/33 anonim ***** válasza:
0%

"Sem US, sem Izrael nem mondott soha ehhez hasonlót"

Tudjuk, mit jelent az, ha valakit a zsidók tömegpusztító fegyverek birtoklásával vádolnak. Azt, hogy hamarosan meg fogják támadni.

"Nem gtudnak annyira fegyvefrkezni, hogy akár Izraellel szemben ne olegyenek védtelenek. US-al szembeni fegyverkezésbe meg a szu is belerokkant, szétesett. Pedig a lehetôségeik legalább olyanok voltak, mint Iráné."

Viszont legalább megúszták, hogy atomot dobjanak rájuk. Akinek atombombája van, azt egy másik atomhatalom nem fogja alapos indok nélkül megtámadni, mert ők is kaphatnak belőle.

"Irán meg töb, mint 10 évig folyamatosan."

Miben? És mivel tudod bizonyítani?

"Ez is tévedés: akkor, ha nincs eszük. Mert elôbb utgóbb csak kiszúrják és akkor újabb szankciók, amit a rezsim tuti nem él túl."

Mit szúrnak ki?

"Ismétlem: sem US, sem Izrael NEM KEZD háborút, Izrael eddig sem kezdett, minden eddigi háborújában az arabok voltak a támadók."

A plafon nem szakadt le, amikor ezt írtad? :D

"Ajánlom megfontolásra: hogy valaki nem szereti a szidókat, ezért Izraelt sem és ezért US-t sem, mahhoz joga van, viszont ez sem a tényeken, sem az erôviszonyokon nem változtat."

Én nem vagyok se zsidó, se perzsa, tehát nem vagyok elfogult és próbálom a tényeket figyelembe venni. Te viszont zsidó vagy, tehát elfogult vagy és nem a tények érdekelnek.

2019. jún. 24. 07:34
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
Zsidók nem léteznek
2019. jún. 24. 07:51
 19/33 anonim ***** válasza:
8%

"sem US, sem Izrael NEM KEZD háborút, Izrael eddig sem kezdett, minden eddigi háborújában az arabok voltak a támadók."

Szokásos cionista hazugság. Izrael és az USA fennállása óta folyamatosan háborúkat indít.

2019. jún. 24. 08:41
 20/33 anonim ***** válasza:
95%

07:37

Miss Dzsihad, te aztan az objektivitas csucsa vagy! Tenyleg nem vagy se zsido, se perzsa, csupan siita muzulman. Ezt valahogy rendszeresen elfelejted megemliteni.

2019. jún. 24. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!