Orbán mostani USA látogatásán megtárgyalja Trianon érvénytelenítését?
A trianoni békeszerződés miatt már lehetne újra Nagy-Magyarország.
Egyébként jöhet a lepontozás, de még néhány történelmi tény:
- a honfoglalás más szóval békés emberek legyilkolása volt, migránsáradat. A jobb megélhetés miatt jöttünk ide, s öltük meg az itt élő népeket;
– a trianoni határok kb. négy évesek voltak;
- előtte Mo. volt kisebb és nagyobb is;
- pl. volt, amikor Karintia is a magyar király uralma alatt ált;
- az országgyűlés Prágában is ülésezett;
- a nyugati történetírás az Árpád-ház kihalásától a Tanácsköztársaságig nem ismer Magyarország nevű önálló államot. A tanácsköztársaság után a Magyar Népköztársaság a következő, közte csak a monarchia létezett.
– Trainon idejében a magyar csak a legnagyobb kisebbség volt a maga 48%-ával.
– a második bécsi döntés rögzítette a trianoni határokat, majd Kádár végleg lemondott a revízió lehetőségéről.
Nem lesz népszerű a válaszom. Trumpnak semmi köze/érdeke hogy erről tárgyaljon. Nem az USA dolga ezt a kérdést megtárgyalni, meg hogy nézne ez ki?
USA-nak nem fog egy ilyen porbafingó jelentőségű országgal, annak jogos/jogtalan sérelmeivel foglalkozni. Ő sokkal jobban megszívná ha viszályt szítana Európában, egy ilyen kijelentéssel.
Személyes véleményem: Trianon fájdalmas dolog volt, de már 100 éves ügy. El kéne engedni végre, és nem kéne ezen keseregni, meg a 100 éves sebeket nyalogatni. Pluszban láttam egy székely származású 18 éves gyerek youtube csatornáját, aki kijelentette hogy a székely az nem magyar. Ez két külön nép, hiába egy a nyelvünk, nem vagyunk ugyanazok, bár testvérek vagyunk, de nem egy nép. Ekkor elgondolkoztam ezen a dolgon, és arra jöttem rá hogy mi nem is kell hogy újra egyek legyünk. Németország és Ausztria jutott eszembe példaként. Ők is egy nyelvet beszélnek, de más a nemzeti öntudatuk.
Pluszban a területi követelésnek alig van már jogosultsága, mivel a környező országban maradt "magyarság" demográfiája hasonló hazánkéval. Fiatalok közül sok elvándorolt Magyarországra, aki meg maradt vegyes házasságokban él. Szóval az ottani "magyarság" felhígult. Rövidesen ki is hal.
Pluszban a politika miatt, mivel az erdélyi "magyarok" is szavazhatnak, holott nem itt élnek, bennem ez rossz érzéseket kelt velük szemben.
Kérdezzük meg akkor az Erdélyi Székelyeket hogy Magyarország vagy Romániába maradnának?
Székelyeknek nem a románok a testvéreik az is biztos
Az erdélyi székelyek mindig is a Magyar királyságtól való függetlenségüket keresték, annyira, hogy a török fenyegetettség alatt inkább a töröknek hódoltak be a helyett, hogy segítették volna a török elleni háborút.
Szóval szerintem jó helyen vannak ott, ahol vannak.
De azt se hiszem, hogy a székelyek OVI alá akarnának tartozni.
Ha más lenne talán, de más nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!