Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik pártra terveztek...

Melyik pártra terveztek szavazni a közelgő EP választáson?

Figyelt kérdés
Én valószínűleg a Mi hazánk mozgalomra.
2019. ápr. 1. 15:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%
Talán Momentum.
2019. ápr. 1. 19:17
 12/22 anonim ***** válasza:
34%

Még meggondolom.

Ha úgy veszem, hogy csak a Fideszre adott voksom kamatozik, vagy érvényesül, akkor arra, mert nem tetszik nekem, hogy kiéhezett, idegen férfiakból álló horda özönli el Európát.

Persze, ha fordítva lenne és csak egzotikus csajokból állna az áradat, akkor lelkes bevándorlás párti lennék, párat még a lakásomba is befogadnék egy időre, de mivel nem vagyok meleg, ezért nem csípem őket.

Amúgy az MHM a legszimpatikusabb, majd figyelem, hogy áll, ha van lehetőség arra, hogy nem veszik el a szavazatom, akkor csakis rá.

2019. ápr. 1. 19:36
 13/22 anonim ***** válasza:
20%
Mi Hazánk. Mástól hiába várnánk, hogy a magyar érdekeket képviselje.
2019. ápr. 1. 19:44
 14/22 anonim ***** válasza:
60%

Ha sorra veszem, hogy mi az, amire egyáltalán nem:

Fidesz-KDNP

MHM

Ezek egyértelműen nem, mert szélsőséges jobboldali nézeteket vallanak. Ellentétes az értékrendemmel.

Ezen kívül nem:

LMP

Jobbik

A Jobbik leginkább múltja miatt, az LMP meg a jelene miatt.

Gyakorlatilag maradt az MSZP-Párbeszéd és a DK, esetleg a Momentum. Az MSZP-re és a DK-ra nem tudnék teljesen tiszta lelkiismerettel szavazni, a Momentum nagyon szimpi, de nem elég erősek ahhoz, hogy ne bánjam meg. És ha a Momentum nem jut be, azzal is a Fidesznek kedvezek, ha rájuk szavazok, mert az a szavazat akkor kukába ment, nem az ellenzékre.

A Párbeszéd egyes politikusai az utóbbi időszakban kifejezetten szimpatikusak, Szabó Tímeára és Jávor Benedekre gondolok. Valószínűleg ezért billen a mérleg nyelve inkább az MSZP-Párbeszéd felé, ugyanis Jávort mindenképpen be akarom juttatni, és mivel nem első helyen van a listán, ezért ez korántsem biztos. Ellenben Dobrev Klára, akiről sokat nem tudok, de beszédmódja szimpatikus és egyetértek a mondandójával, szinte garantáltan bekerül az EP-be, tehát érte nem kell izgulnom.

Tehát MSZP-Párbeszédre szavazok valószínűleg, de akár elő is fordulhat, hogy mégsem az lesz belőle, de akkor is maximum a másik két említett párt. Ha rájuk nem szavazhatnék, elmennék és két ikszet tennék a lapra, hogy érvénytelen legyen.

Egyébként a Jobbikkal és az LMP-vel sincs nagyon bajom, de egyszerűen a Jobbik nem hiteles nekem, meg nem is tudom, hogy mit akarnak most konkrétan. Az LMP-ből meg kiábrándultam.

Bajom csak a kormánypártokkal és a Mi Hazánk Mozgalommal van. Nem a jobboldali ideológia miatt, hanem amiatt, hogy rasszista jelzőkkel illetnek bizonyos embercsoportokat, és álproblémákkal foglalkoznak. Állandóan csak a migránsozás, a melegezés meg a cigányozás megy (kitől mi), miközben szőnyeg alá van söpörve minden igazi probléma (oktatás, egészségügy, szociálpolitika, környezetvédelem stb.). Ez nekem nem fekszik. Persze mindenkinek meglehet a véleménye, de az indulatkeltés nem a politikába való.

Kérlek ne értékeljétek a válaszom se hasznosra, se nem hasznosra, mert teljesen hülyeség a le-felpontozgatás bárki részéről egy olyan kérdés alatt, ami az egyéni véleményünkre vonatkozik.

Szép estét mindenkinek!

2019. ápr. 1. 19:53
 15/22 anonim ***** válasza:
23%

A retardárt Momentumra biztosan nem.

Kicsodák ők?

2019. ápr. 1. 20:23
 16/22 anonim ***** válasza:
94%
Retardárt?🤭
2019. ápr. 1. 20:25
 17/22 anonim ***** válasza:

Senkire.Nem azért, mert begyepesedett flegma vagyok, hogy "a választások semmit sem döntenek el", hanem mert tényleg nincs számomra szimpatikus párt.

Fidesz; őket tudjuk.

Momentum; az egyedülEgyütt kicsit erősebb verzióját látom.

MSZP; hagyjuk

Jobbik; omladozó párt.

Lehet lepontozni.

2019. ápr. 1. 23:53
 18/22 anonim ***** válasza:

Mindegyik pártnak van múltja, a DK-nak is :-D

A momentum-ra azt hiszem de ezek akkora birkák mint anno a fidesz volt a nyolcvanas években :-D

2019. ápr. 2. 02:20
 19/22 anonim ***** válasza:
18-as, ha ez nekem szólt, akkor megmondom, hogy azért, mert rasszisták voltak. Nekem ez kizárja, hogy valaha is rájuk tegyem az X-et. A DK legalább nem zsidózott és nem cigányozott.
2019. ápr. 2. 14:04
 20/22 anonim ***** válasza:

"Ha úgy veszem, hogy csak a Fideszre adott voksom kamatozik, vagy érvényesül, akkor arra, mert nem tetszik nekem, hogy kiéhezett, idegen férfiakból álló horda özönli el Európát."

Nem a fideszt akarom fikázni, de: ha esetleg kiteszik őket/önként kilépnek a néppártból, akkor mennek valószínűleg Salviniékhez. Ők viszont nem meghatározóak az EP-ben, tehát gyakorlatilag nehezen tudják érvényesíteni a választók akaratát.

2019. ápr. 2. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!