Miért dől be ennyi magyar a médiáknak a német bevándorláspolitikával kapcsolatban?
Egy 11 éves kora óta Délnémetországban élő, itt tanuló felnőtt nő vagyok. Egy 30.000 fős kisvárosban élek, ami össze van nőve egy nagyvárossal.
A házunktól pontosan egy kilométerre van egy menekültszálló; egyszerű, konténerszerű, falburkolatú kis házikók tömege. Ezenkívül van még több is a környékünkön, de ez van a közvetlen közelünkben. Gyakran látni őket (adományozott, régi, kicsit ütött kopott) biciklivel közlekedni, a boltban vesznek vizet, tejet, kenyeret...
Sok család van (férj, feleség és vagy 2 gyerek), de természetesen sok a fiatal férfi is (akik általában sokszor szintén családdal vannak itt, persze ők már felnőtt gyerekek).
Tanárnak tanulok és ahol gyakorlaton voltam fél évig, ott is voltak menekült iskolások. A nyelvet kb ugyan olyan tempóban tanulják, mint bármelyik más migráns az EU-ból (mint például én magam is). Különösebb magatartásbeli probléma nincs velük, inkább sok dolog új nekik (karácsony, kirándulások), a szülők is gyakran szkeptikusok, de idővel a gyerekek teljesen integrálhatóak.
A legtöbb (!!!) migráns kedves és nagyon közvetlen, nem félnekeszólítani ha valamit nem tudnak, de ha leejted az aprót a pénztárnál felveszik stb.
Aki pedig nem az, arra rászólsz hangosabban németül (esetleg még a rendőrséget is megemlíted, bár erre még nem volt szükségem) és békénhagy.
A munkánkat nem lopják el, a legtöbb ilyen közmunkás szerű (akik tényleg dolgoznak), kertészek, karbantartók és egyéb alacsony végzettségű munkák. Ezenkívül a 6 kórházból egyben tudom, hogy két menekült orvos van (hivatalos iratokkal).
Egyébként ha egy migráns, aki a nyelvet se beszéli, elveszi a munkád, magadra vess...
De a legfontosabb amit meg kell velük kapcsolatban említeni:
Borzasztó KEVESEN vannak.
Alig látni párat néha (legtöbbször ugyan azokat), nem hogy hemzsegjenek az utcákon!
Ez mind amit leírtam róluk 5 (!) év tapasztalata!
Ennyit a rengeteg kriminális migránsról. Tudom hogy sokan szkeptikusok lesznek, azt mondják propaganda, de nem. Én élek itt, én tudom milyen, nem Orbánék.
Egyszerűen borzasztó, hogy 5 éve minden alkalommal amikor Magyarországon vagyok, az első kérdésük az embereknek (a szokásos "Hogy vagytok?" után), hogy mi van a migránsokkal? Nem félsz? Tényleg olyan rossz? Sokan vannak?
Itt Németországban annyira lecsengett már ez a téma, annyira nem izgat senkit, de a magyarok azért igen aggódnak az itt élőkért.
Angela Merkelt se utálta meg a németek nagy része mint ahogy azt folyton hallom. A CDU tényleg vesztett a népszerűségéből, de nem emiatt, hanem mert borzasztó konzervatív (pl most nagy téma az Artikel 13) és a fiatalokat nem szólítják meg.
Tehát pontosan a LIBERÁLIS pártok (die Grünen, Freie Wähler) lettek sokkal népszerűbbek!!
Tehát a kérdésem:
Ti is hisztek a magyar tv-ben leadott propagandáknak (Soros, Brüsszel, stb)? Miért, ha bizonyíthatóan nem igaz?
És mire jó Orbánnak ez az egész?
Köszönöm szépen ha végigolvastad!
Kérem csak komoly válaszokat küldjetek! Aki a megszólítás ellenére sem ezt teszi, magát minősíti.
"Ti is hisztek a magyar tv-ben leadott propagandáknak (Soros, Brüsszel, stb)? Miért, ha bizonyíthatóan nem igaz?"
Természetesen. Mert ez az igazság. És bár a média ezt elhallgatja, még gyilkolnak is.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__98..
Tessék, olvasd el a kérdést és a legelső választ.
A magyar egy rettenetesen begyepesedett és bigott nép, de ezt te is tudod, ha rendszeresen jársz ide vissza rokonokhoz.
Eh..
Sajnos a probléma a maga módján valóban létezik Németországban.Az más téma, hogy a fidesz százszoros nagyítással, és csak erre alapozva adja le a magyar népnek.
Az adó ezer dologtól nem függ, és nem emelhetik megy csak úgy.
Kategóriákra van beosztva, ami sok dologtól függ, pl:
- hogy mennyit keresel
- hogy házas vagy e
- hogy a házastársad többet, kevesebbet, vagy ugyan annyit keres e mint te
- és végül hogy van e gyereked.
Gondolom az ismerős egy lehúzós magyar/román közvetítő cégnél dolgozik, nem tud németül és fogalma sincs az itteni adórendszerről.
Hiteles forrásnak tűnik..🤦🏻
A németek 90+%-át abszolút nem érinti és érdekli a téma. Egyszerűen nem kavarnak annyi port, mint amennyit sok magyar hisz.
Már a már-már neonáci AFD viccbanda is belátja, hogy felesleges ezen lovagolni. A migránsok már tavalyi hó, jelenleg más témák érdeklik a németeknek és jobban hajlanak a liberalizmus felé (főleg a 40 alattiak), mint valaha.
"Ti is hisztek a magyar tv-ben leadott propagandáknak (Soros, Brüsszel, stb)? Miért, ha bizonyíthatóan nem igaz?"-fideszes közszolgálati hírcsatornát felesleges nézni,csak a színtiszta hazudozás megy ott.
"És mire jó Orbánnak ez az egész?"-kell az ellenségkép akivel harcolhat:ezek a migránsok és brüsszel.így nagy Honvédőként tünteti fel magát,ami elég is a az átlag Magyar szavazónak hogy rettegve,az országát féltve hajtsa álomra a fejét.ennyi elég is,a szavazás behúzva.
a németek pedig más helyzetben vannak,te is tudod hogy mekkora munkaerőhiány van náluk ami visszaveti a gazdaságot.nem véletlen hogy erőltetik ukrajna eu-csatlakozását.
Igen, munkaerőhiány van, de nem mindegy milyen terület.
Pl a szakmunkások kihalóban vannak, egy ügyesebb szakmunkás itt minimum félévre be van tervezve és rengeteget keres... (egyébként úgy hallottam Magyarországon is hasonló a helyzet)
Az orvosokért is kapkodnak, ha kell tolmácsot bérelnek fel külön.
De az ingyenes egyetemi képzéseknek köszönhetően nincs akkora munkaerőhiány a magasabb kvalifikációt igénylő szakmákban.
A németek csak örülnek ha jönnek a külföldiek, akik elvégzik helyettük a piszkos munkát, hogy nekik csak a java maradjon.
Kíváncsi vagyok, hogy Merkel és a bevándorláspárti politikusokat hány év börtönre ítélik majd, amiért az országukra szabadították a hallatlanul veszélyes migránshadakat, akik gátlástalanul lopnak, csalnak, erőszakoskodnak egész Európában, elvágják az osztrák nők nyakát, kamionnal a karácsonyi vásárba tarolnak és robbantgatnak, tinikoncerten gyerekeket szaggatnak darabokra, gépkarabélyokkal napi szinten kaszálnak a tömegbe.
Aha, egyes elszigetelt esetek, ez a válasz, de már az első borzalmas terrorakció után világossá vált a hallatlan veszélyességük, van kollégám, aki Bicskén lakik és elmondta, hogy a magyarok vasvillát tartottak a szobában tekintettel a bevándorlók garázdálkodására és a helyi vadásztársaságnak háromszáz fővel gyarapodott az állománya, pusztán azért, hogy legyen ürügy lőfegyverért folyamodni.
Talán Németországban nem ismerik az:
Életveszély okozást
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést
Sorozatosan halált okozó felelőtlen politikai magatartást
Meg hasonló jogi fogalmakat, amivel teli vannak a büntetőtörvénykönyvek.
Szerintem csak azért úszhatja meg Merkel a bitót, mert a halálbüntetés kiment a divatból, de a rettenetes bűnössége kétségtelen és hihetetlen lenne az erkölcsös emberek számára, ha az áldozatokért nem felelne, ami a szörnyű és embertelen politikájából következett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!