Valaki el tudná nekem konyhanyelven mondani, hogy mi most ez a Brexites sz**akodás és miért olyan ciki az angoloknak?
Azt jelenti hogy az eu nem akarja hogy valaki úgy tudjon kereskedni velük hogy közben nekik nem adózik le mint a fejőstehén. Ezt csak két ország teheti meg Norvégia mert van olaja és Svájc mert oda lopják a pénzüket. Egyébként aki tag azt rommá adóztatják az eu ban az angoloknak elege lett belőle ki akartak lépni. Az eu meg megilyedt hogy mások is kilépnek ha ez így marad ezért nagyon alájuk tesznek ahol tudnak. Pl a marokkó és spanyolország közötti gibraltári szoros az angoloké de az eu és junker meg a többi kedves ember megmondta ha az angolok kilépnek a spanyolokat fogják támogatni.
Lényeg a lényeg nem lehet kilépni az eu ból mert tönkretesznek legalábbis megpróbálják.
Igen tudjuk, 2-es, az EU a nagy köcsög... :)
A britonok nem tudnak dűlőre jutni eme kérdésben -igaz Cameron is megkutyulta kellően a sz*rt a maga idejében-, a feltételeket nem sikerül kiokoskodni, szóval nem lesz olyan könnyű ezt tető alá hozni a briteknek, mint azt gondolták.
A 2-es válaszát már kicsit kapizsgálom, de még mindig homály. De lehet hülye vagyok és nem fogom megérteni. Akkor inkább ezekre válaszoljatok és hátha ezzel okosabb leszek:
* Miért kell tologatni állandóan a kilépést?
* A feltétel nélküli kilépés miatt? Ha igen, mi van akkor ha feltétel nélkül kilépnek? Eleve mit jelent az, hogy feltétellel kilépni?
* Miért hibás ebben a miniszterelnöknő, mikor az apró hírmorzsák alapján nekem az jön le, hogy a parlament sz**ik bele, amit a Theresa May szeretne? De itt se tudom ki mit akar. Nem is értem az angol politikát.
* És a legfontosabb: Mi a fr***nak nem írnak ki mégegy népszavazást, ha ennyire nem akar már senki se kilépni? Nem lenne könnyebb azt mondani, hogy "jó elbasztuk, de vissza akarjuk csinálni"? Itt egy új népszavazás és most már mindenki úgy szavaz ahogy rendesen kell vagyis a bentmaradásra".
Konyhanyelven?
Nos szerintem az a qrva zavaró nekik, hogy még a büdös életben nem fordult elő úgy általában az Angolokkal, hogy ilyen töketlenkedés, egyet nem értés forduljon elő valamiben!
Egyszerűen képtelenek "elmenni" a tény mellett, hogy olyasmit szavaztak meg az emberek, ami a politikai érának hatalmas kib'szás!
Tapasztaltad volna a Szovjetuniót, kicsit másképp állnál az európaihoz :) Ott aztán volt beszabályozás, ha tetszett, ha nem.. és még a kilépés szándékát sem volt ajánlott fontolgatni, mert jött a VSZ + a szovjet fegyveres kontingens.
Azért húzzák mert az eu nem akar normális feltételeket adni mert ki akarnak ... velük. Tehát pl: ha a tesco itt akar marsdni annyi vámot kell fizetnie hogy ne érje meg. Ha autókat akarnak behozni pl aston martin akkor rengeteg plusz vámot raknak rá. Ezt lehet folytatni.
Azért nem írnak ki új népszavazást mert egyszer már megszavazták. Addig szavazzunk amíg nem tetszik az eredmény vagy mi? Ez nem így működik. Hiteltelen lenne a népszavazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!