Ti a határon túli magyarokat pont ugyanolyan magyarnak tekintetek mint a Magyaroszágon születetteket?
Értem! Ha arra szavaz aki neked tetszik, pénzt küld haza akkor igazi "magyar" fejőstehén, még akkor is, ha nem tanítja anyanyelvére a gyermekeit, nem tartja a szokásainkat, és nem is tartja magát magyarnak.
Ellenben, ha valaki magyarnak vallja magát még akkor is, ha a történelem elszakította a földrajzi hazájától, megőrzi hagyományainkat, kultúránkat akkor az nem magyar. Hát ..........
Hát ugye itt van formális magyarság meg valódi magyarság.
Formálisan van állampolgárság. Formálisan van etnikum, anyanyelv. Ők magyarok, mindegy, hol élnek.
Azonban jobb más szempontokat tekinteni. Aki a saját népéért tesz is valamit, érti mit tesz, az hasznára van a népének. Én ezt tekintem az igazinak. tehát a kérdésre: nagyon sok magyarországi és határon túli magyart magyarnak tekintek ugyan, abból az alsó, megtéveszthető vagy sehonnani fajtából. És nagyon sok honi és határon túli magyart igazi magyarnak tekintek. Mert ezt nem határok határozzák meg. Néha még etnikum se. Próbálja valaki a Frangepánokat vagy Zrínyieket nem magyarnak tekinteni. Aki így gondolja, az nem magyar.
"Tök más a kultúrájuk"
Mennyire más? Az ők őseik is Vereckénél jöttek be, az ők költőjük is Ady, meg Arany János, akik sosem éltek a mai Magyarország területén. Adyt sem gondolod magyarnak? Bartókot? Tök más kultúra, mi?
"nekik semmit nem jelent a magyarságuk"
Honnan tudod, kinek mit jelent a magyarsága? Fogalmad nincs mit jelent kisebbségben élni. És felvállalni a magyarságunkat. Szégyelld magad.
"Tök más a kultúrájuk"
Miben más?
"másképp beszélnek"
Mihez képest?
A Belpesti "a ablak"-hoz képest Szögeden, de már Hátvanban is "másképp" beszélnek!
"és nekik semmit nem jelent a magyarságuk"
Na ebben vagy hatalmas tévedésben.
Nekik a mindent jelenti a magyarságuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!