Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogyan lehetne azt megvalósíta...

Hogyan lehetne azt megvalósítani, hogy egyenlőek legyenek a munkavállalói járulékok az EU-BAN?

Figyelt kérdés

most nem reszletezem a többség úgyis tudja hogyan jön ki a nettó bér.

Egyáltalán valaha megvalósítható ez, vagy túl nagy és túl másképp működnek a tagállamok?

Miért nincsenek nagyobb közigazgatási régiók?

Úgy értem h pl az egrsz Dunántúl plusz kelet Ausztria és nyugat Szlovákia egy régió. Kelet Magyarország kelet Szlovákia és gallicia szintén. Balti államok és észak kelet Lengyelország szintén. Míg az egykori NDK Csehország és nyugat Lengyelország stb.

2019. márc. 9. 15:57
1 2
 1/16 Legális Technocol ***** válasza:
35%
Ezt úgy lehetne megvalósítani, hogy egyenlővé kéne tenni a munkavállalói termelékenységet is. Magyarán a magyar gyári munkás megkapja a német bért, de addig nem mehet haza, amíg ugyanakkora hasznot nem állított elő, mint az ottani társa.
2019. márc. 9. 16:25
 2/16 mindentudó99 ***** válasza:
29%
Nagyobb hasznot állít elő egy magyar mint egy német. Töredékéért végzi ugyanazt a munkát. Kevesebb jogokkal. Tehát éhbérért lehet hajszolni.
2019. márc. 9. 16:29
 3/16 anonim ***** válasza:
57%
#1 Aha, és ezt mégis hogy kéne megvalósítani? Dolgozzon 3-5x annyit? Vagy ennyivel több ember munkáját végezze egyszerre?
2019. márc. 9. 16:50
 4/16 Legális Technocol ***** válasza:
0%
Nem mondtam, hogy reálisan megvalósítható, a kérdés pusztán elméleti volt. De egyébként igen - a jelenlegi 400 munkaórás törvénynek például pont az a célja, hogy legalább részben megpróbálják az ország termelékenységét a nyugati felé nyomni. Ezt lehet úgy is, hogy a Kovács Jánosból Hans Günthert faragunk, vagy reménykedünk, hogy 400 órányi Kovács János munka meg fog egyezni Hans Günther havi 250 munkaórájával (egyébként nem fog). Ha ésszel nem megy, megpróbálják erővel.
2019. márc. 9. 16:57
 5/16 anonim ***** válasza:
55%

Tehát, azt mondjátok, hogy például egy Németországban működő Bosch gyárban egy német munkás egy óra alatt összerak 3 darab fúrógépet, de egy Magyarországon működő, ugyanúgy felszerelt Bosch gyárban, egy magyar munkás egy óra alatt csak 1 darab fúrógépet rak össze, ugyanabból a típusból.

Mert amit mondotok, annak ez a lényege. Szerintetek ez reális? Ha igen, miért?

(Szerintem nem reális. Mindkét említett ember, a német is és a magyar is ugyanúgy összerak 3 darabot a gyártósoron, abból a szerencsétlen fúrógépből.)

2019. márc. 9. 17:16
 6/16 Legális Technocol ***** válasza:
34%

Nem, ha tényleg ilyen leegyszerűsítő hasonlattal akarsz élni, akkor a német munkás 1 óra alatt összerak 3 darab 300 € értékű fúrógépet, a magyar munkás 1 óra alatt meg összerak 3 darab 100 € értékű fúrógépet.

Kicsit bonyolultabban Németországban mondjuk nincs is fúrógép gyár, hanem a német kutatás-fejlesztési részlegen tervezik a mérnökök az új fúrógép generációt, amely munka a 300 €-s fúrógép árának 75%-át éri, a magyarországi összeszerelő üzemre meg marad a hozzáadott érték 25%-a.

2019. márc. 9. 17:27
 7/16 mindentudó99 ***** válasza:
73%
#5 Hagyd csak ez a kényszerképzetük egyeseknek itt. A magyar melós ugyanúgy összerakja a 3 fúrógépet vagy inkább négyet mivel még hajszolják is a magyar melóst amit egy német munkással nem tehetnek meg.
2019. márc. 9. 17:30
 8/16 mindentudó99 ***** válasza:
100%
#6 Ahol én melózom ott ugyan azt gyártjuk mint Franciaországban. Ugyan úgy. Ide hoztak minden kutatásfejlesztést is. Aztán a francia gyárat bezárták. Biztos termelékenyebbek voltak ugye?
2019. márc. 9. 17:35
 9/16 anonim ***** válasza:

Igen, de én konkrétan arra reagáltam, hogy mert a magyar munkás termelékenysége nem akkora.

Tehát, haladunk, máris közelebb kerültél a megoldáshoz.

(Mondjuk pont egy Bosch fúrógép esetén igaz, hogy ugyanannyiért adják majd el bármelyik országban.)

A Bosch ugye egy tőkeerős multi. Velük szemben a legtöbb magyar vállalkozás nem tud az aktuális high-tech berendezésekre, gyártó gépekre áldozni. Hiába voltak erre támogatások, láttam, hogy az átlag magyar cégek bankszámlájára végül mennyi került az eredeti támogatási összegekből és hogy annak is mennyivel kisebb részét költötték valójában a fejlesztésre. Tehát maradt az, hogy még így sem tudtak a megfelelően modern eszközökkel felszerelkezni.

Másik probléma, hogy kevés az exportra gyártó, termelő magyar cég. Nem is nagyon támogatták ezt eddig. Lenne ebből kiút. Például informatikai fejlesztéseket exportálhatnánk az egész világra, fél ország dolgozhatna ezen a területen, de nem támogatják különösebben, legalább adócsökkentéssel. nincs egy ilyen kiemelt terület. Van, a külföldi multik. Ezt nem multi-ellenességből említem, hanem tényleg fura, hogy már eleve tőkeerős multikat támogat az ország kiemelten, a sajátjai helyett.

2019. márc. 9. 17:44
 10/16 anonim ***** válasza:
Mármint az előző válaszom a kérdezőnek szólt. Közösen csak megtaláljuk, hogy hol van a probléma.
2019. márc. 9. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!