Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit kell tudnom ha ki akarok...

Mit kell tudnom ha ki akarok költözni?

Figyelt kérdés

Apósom romániában él, hozzá szeretnénk költözni. Apósom Román-Magyar kettős állampolgár. Én, a férjem és a gyerek megkapjuk a román állampolgárságot?

Kell letelepedési engedély?

14 hónapos a lányom, jár romániában valami támogatás rá? Mik a feltételei? Itthon be kell jelentenem, hogy kiköltözünk?

A kislány miatt fontos lenne, hogy hivatalos úton élhessünk romániában, mit kell ehhez tennem?

2019. márc. 2. 08:08
 1/7 anonim ***** válasza:
18%

Természetesen. Ha apósod Román akkor neked alanyi jogon jár a Román (és a Francia) állampolgárság. A nagykövetégen kell érdeklődnöd (ilyen van Budapesten) és ott kiállítják a megfelelő okmányokat illetve az új útleveled.

Bejelentened sehol sem kell, majd észreveszi a Magyar állam, hogy nem vagy jelen, de Romániával egyrészt úgysem kekeckednek másrészt nincs kiadatási szerződés a két ország között.

2019. márc. 2. 08:25
 2/7 anonim ***** válasza:

"Ha apósod Román"

úgy értem Román állampolgár

2019. márc. 2. 08:26
 3/7 anonim válasza:
Miért kapnátok bármiféle állampolgárságot? Bolond vagy?
2019. márc. 2. 08:42
 4/7 anonim ***** válasza:

"...neked alanyi jogon jár a Román (és a Francia) állampolgárság."

Remélem csak viccelsz!

2019. márc. 2. 08:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam azért járna a román állampolgá4ság, mert a férjemnek apósom után jár, és mivel ő román állampolgár is lesz, így a gyereknek is meg kell kapnia, és mivrl én meg a felesége vagyok így nekem is. Vagy ez nem így működik?
2019. márc. 2. 09:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Vagy akkor ki fogja megkapni az állampolgárságot ha apósom kinn született? A férjem sem?
2019. márc. 2. 09:47
 7/7 anonim válasza:
A szomszéd meg azért, mert ő meg hozzád képest még 8 méterrel közelebb lakik Romániához, akkor neki főleg jár, nem?
2019. márc. 2. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!