Igaza van Sorosnak, hogy Brüsszelnek mozgósítani, cselekedni kellene, különben szétesik, mint a Szovjetunió?
Vajon hogyan lehetne jól kialakítani, megerősíteni az egyesült Európa Birodalmat?
Nem leszünk versenyképesek az oroszokkal szemben? :D
Nem vagyok euroszkeptikus.Valahol tényleg nem rossz, hogy azért (mostmár csak) 27 európai országban "vagyok otthon", indíthatok vállalkozást, telepedhetek le, és társai.
De hogy lesz az az Egyesült Európa?Félre értés ne essék, nem is hangzik rosszul, de hogy lesz ez megvalósítva?Mi lesz a közös nyelv?Ki legyen a góré?És ezt mind mikor?Mert ismerve az EU működését, és hozáállását egyes problémákhoz, lehet, hogy nem a mostani alapkőre kéne elkezdeni építeni ezt a szorosabb integrációt, amikor összeülnek egy probléma megvitatására, és az eredmény az, hogy mikor üljenek össze legközelebb.
"se politikailag se gazdaságilag versenyképesek az USA-val, Kínával, de még az Oroszokkal szemben sem."
Az USA-t már rég lehagytuk, amerikát kb. Európa minden téren is eltudná verni.Az oroszoknak Texas állam méretű GDP-jük van, ha nem lenne nekik gáz, akkor most egy nagy méretű, de jelentéktelen ország lennének.Kínával nem tudom, hogy hogyan versenyezzünk, miközben Kína szépen lassan kb. felvásárolja Európát (vagy csak egy részeit), vagy néhány vállalatát.A Siemens-Alstom megvan?
Tehát nem azt mondom, hogy nem kell EU, hanem azt, hogy a jelenlegi helyzetre inkább ne épüljün semmilyen szorosabb integráció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!