Miért is jobb elnevezés az "Észak-Macedónia" simán Macedóniánál?
Az "Észak-Macedónia" országnév még jobban arra utal, hogy a Macedón Köztársaságnak köze van a déli görög tartományhoz.
Ha jól vettem ki a névvitából a lényeget, pont ezt akarták a görögök megakadályozni.
#1 Ha nem tudod a választ, nem kell válaszolni/kötözködni, csak tovább kell görgetni.
Hasonló véleményen vagyok mint a kérdező. Teljesen felesleges a névváltoztatás, de ha így jobban alszanak akkor csak nyugodtan.
Itt úgy látszik senki sem tudja a választ...
Rajtam kívül.
Azért lett ez a nevük, mert Görögországnak van egy Makedónia nevű tartománya, amely éppen határos Macedóniával. Na most a görögök attól féltek, hogy ha elismerik csak úgy simán, Macedóniát, akkor a névazonosság miatt azok területi követeléssel fognak fellépni Görögországgal szemben. Ezért lett ez a kompromisszumos megoldás, hogy Észak-Macedónia, mert egyébként a Macedónok szeretnének a NATO-ba, később az Európai Unióba is belépni, azonban amíg tartott a névvita, addig a görögök ezeket mindig megvétózták.
A hármas válaszoló tökéletesen megmondta a helyzetet. Azonban a névválasztás furcsa, mert Észak-Macedónia nem egyesülhet a "Dél-Macedón" területekkel? :D
Ez ilyen csavaros, balkáni logika.
Én ezért nem hagytam vna h Macedónia maradjon a neve. Lehetett volna nyugat bolgár köztársaság vagy szlav-macedonia is a neve.
Semmi garancia nincs rá h később nem fogják követelni makedónia egy részét. Jogtalanul birtokolják a nevét mivel nem hellén néptől van szó. A makedonok hellenek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!