Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért vannak megbolondulva a...

Miért vannak megbolondulva a szlovákok? S miért nem kel védelmünkre a kormányunk?

Figyelt kérdés
2008. nov. 8. 21:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden környező országban ez a helyzet(kivéve talám Ausztriát), lehet, hogy nem ennyire súlyos, de mindenhol elnyomják a kintszakadt magyarokat. Ukrajnában most valahogy nagyon előtérbe került a nemzeti öntudat. Az eddig magyar iskolákban is kötelező lesz az Ukrán nyelv használata a vizsgákhoz, aki esetleg eddig nem tanult vagy egyáltalán nem tud ukránul az megszívja(sokan vannak). A hivatalokban elhajtják az embereket akik nem tudják előadni a problémájukat ukránul vagy nem tudják kitölteni az ukrán nyelvű nyomtatványt. Az erdélyi magyar gyűlöletről is eleget lehetett hallani. Szerbiában a háború alatt történt az, hogy a magyar nemzetíségű kiskatonákat lőszer nélkül küldték ki a tűzvonalba. Ez egy olyan dolog ami szerintem csak akkor fog megszűnni, ha akkora lesz kint a népkeveredés, hogy már senki sem mondhatja magáról hogy ő tiszta magyar nemzetíségű(és ez nem egyhamar lesz).
2008. nov. 19. 02:29
 22/29 anonim ***** válasza:
54%
Mondjuk az is biztos, hogy én a rendőrség helyében revansot vennék, ha idetévedne a szlovák válogatott egy meccs erejéig... Csak ott a focistákat is jól meg kéne agyalni.
2008. nov. 19. 16:21
 23/29 A kérdező kommentje:
Ezzel csak egy baj van. könnyen előfordulhat, hogy magyar focistát versz meg.
2008. nov. 19. 16:29
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű. Ha esetleg idetéved a szlovák válogatott egy meccsre, majd az itteni rendőrök adnak nekik. Szurkolónak, edzőnek, focistának is.
2008. nov. 22. 20:17
 25/29 anonim válasza:
100%
Szia,én egy Komárnoi csaj vagyok.Sajnos nekünk szlovákiai magyaroknak nagyon sokat elkel viselnünk.Sokszor elgondolkodok mikkor megy a nagy vita a szlovákok- magyarok között.Nemtudom eldöntenni akkor én hová is tartozom,mert a multkori eset után nagyon csalódtam a magyarokba,de főleg a szlovákokba.Áttjárok Győrbe a Tescoba.Szépen is indult az este,bevásárlás után jövök ki és az autómon fehér felirat hogy Te hülye szlovák menj vissza ahonnan jöttél!!!Pozsonyban meg lehülyézett egy szlovák mert a kisfiam magyarul beszélt az állatkertben.Én mindig büszkébnek tartom magam mint egy szlovák,mert úgy beszélek szlovákul is mint magyarul.Mi nem tehetünk róla hogy a választóvonalat itt húzták meg.Sajnos ez mindig is politikai ügy fog maradni.Míg nemtörtént meg a Szerdahelyi verekedés,azért magyarba is szebben néztek rám,és ha kiderül hogy szlovákiai vagyok már a kiszolgállás sem olyan.Legyen akármilyen vita is én mindig magyarnak fogom érezni magam,és erre büszke is vagyok!!!!!Nagyon köszönöm azoknak a magyaroknak,akik nem vetik meg a szlovákiai magyarokat!Fő a BÉKE!!!
2008. dec. 2. 22:30
 26/29 A kérdező kommentje:

Kedves Komarnoi csaj és minden Felvidéki!

Végre valaki megérti mit akartam írni. Nem arról van szó,hogy tettekkel tegyünk mi kisemberek. Hanem arról,hogy a szlovák-magyar kérdés mint etnikai kérdés kerüljön ki a politikából. Itt nem veszitek észre,hogy a politikusok szítják a tüzet?

Még egy szlovák akadémikus is ezt mondta egy konferencián.

Sajnálom,hogy ez a helyzet és mélységesen megértem azokat a magyarokat és szlovákokat akik ezt szenvedik.

Én szívem szerint felvidéki vagyok. Az őseim onnan települtek be a falunkba ahonnan származom. Szívem még Tibához húz.

2008. dec. 3. 12:21
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm szlovákiai magyar. Nagyon jól érzi magát Szlovákiában. Sőt, szereti Szlovákiát, a szlovákokkal együtt.
2009. máj. 30. 00:45
 28/29 A kérdező kommentje:
Tényleg az van,hogy mind a Felvidéken, mind a Vajdaságban, mind Erdélyben vannak példák a békés együtt élésre. Arra,hogy szeretnek ott élni magyarok, szlovákok, szerbek,horvátok, románok és mások együtt. Erre jön a nagy politika és a hiszékeny és megtéveszthető embereknek bemagyarázzák,hogy minden bajukról a másik tehet, ezért el kell pusztítani. Ezzel van a nagy baj.
2009. jún. 3. 09:51
 29/29 anonim ***** válasza:
Vagyis inkább úgy mondom, hogy szereti a szlovákokat, hogy folyton nekik nyal, hogy jobban "beilleszkedhessen", a gyerekét szlovák iskolába adta, így az csak mekegni tud magyarul, a magyarokat meg lenézik és mostanság magasabb rendűnek hiszik magukat... Elég érdekes egy család...
2009. nov. 30. 21:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!