Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Igaz, hogy az USA-ban meg a...

Igaz, hogy az USA-ban meg a liberális, kapitalista nyugati országokban a szegény ember gyerekei nem tanulhatnak tovább, mert fizetősek az egyetemek?

Figyelt kérdés

2019. jan. 27. 22:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Az USA-ban valóban van sok kimondottan drága egyetem, sőt a briteknél is. Viszont számos nyugati országban sokkal kedvezőbb feltételekkel lehet egyetemen tanulni, mint nálunk jelenleg. Nem beszélve arról, hogy merre halad az ország tandíj kérdésben...

Ösztöndíjak pedig szinte mindenhol vannak, persze eltérő mértékben.

[link]

Azért "vicces" (inkább szomorú), hogy egy belga egyetemen negyed áron tanulhatsz, mint amennyiért itthon elvégezhetnél egy sima műszaki képzést. Itthon évi 2000 euro kb, Belgiumban pedig 425 euro a német nyelvű képzés.

2019. jan. 28. 10:54
 12/21 anonim ***** válasza:
11: Minden területen így van. Főleg a médiás képzéseknél. Abból a pénzből, amennyibe került volna 1-2 éve a Metropolitanon kitanulnom a kameraman szakot (akkor mikor néztem volt még ilyen, most nem tudom, hogy van-e), annyiból Southamptonban is elvégezhettem volna bármelyik médiás szakot (a speciális filmtrükkök szak az tudom valamennyivel olcsóbban jött ki Southamptonban).
2019. jan. 28. 11:09
 13/21 anonim ***** válasza:

Mondjuk a Metropolitan számomra egy speciális eset, mert szerintem ott inkább venni lehet a diplomát, mint sem megszerezni. De a lényeget tekintve jól látható a különbség a magyar felsőoktatás iránya és több nyugati ország szemlélete közt. Bárcsak nálunk is hasonló lenne, mint az osztrák, német, belga, dán, stb... nyugati országokban.

2019. jan. 28. 11:17
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
13: Azt mindenki tudja, hogy ott csak venni lehet a diplomát. :D Egyik ismerősöm se tudott elhelyezkedni a szakmájában, aki ott végzett, pedig volt olyan ismerősöm, aki simán hozta 3D modellek tekintetében azt a szintet, amit komolyabb grafikájú animációkban van.
2019. jan. 28. 13:07
 15/21 anonim ***** válasza:

Ezzel a hozzászólással tökéletesen bebizonyítottad, hogy gőzöd sincs az egészről. Két éve 462 pontom lett a felvételin. Matematikából érettségiztem emelt szinten, emellett volt angolból felsőfokú nyelvvizsgám. Soha nem jártam külön tanárhoz semmilyen tárgyból, egyedül a nyelvvizsgám előtt voltam egy három hónapos nyelvtanfolyamon, ami olyan 45 000 Ft körül jött ki. Ami plusz kiadásnak nevezhető még az az, hogy utolsó tanévben befizettem a KöMaL-t (bő 5000 Ft), amelyben mindig megoldottam az emelt érettségi feladatokat.

Nem vagyok zseni, sőt messze vagyok tőle, középiskolában nem is voltam kitűnő, de tettem a dologért és nem érettségi előtt 2 héttel álltam neki tanulni, ahogy a többség teszi.

Az internet korában nevetséges azt mondani, hogy csak magántanár által és drága kurzusokkal lehet tanulni.

2019. jan. 28. 17:49
 16/21 A kérdező kommentje:
2016-ban érettségiztem,ha közben rájöttem hogy tovabb akarok tanulni,hogy hozzam azt helyre?Csak 382 pontom van,az meg lószarra nem elég.Van már 2 nyelvvizsgám,mégsem megyek vele semmire.
2019. jan. 28. 21:41
 17/21 anonim ***** válasza:
Melyik szakra nem tudsz bejutni ennyivel? Kb. az összes mérnökire megvan a pontod..
2019. jan. 28. 21:43
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Két nyelvvizsga azért elég sok plusz pontot ad, szóval elég jó előny az. Az érettségi eredmény pedig nincs kőbe vésve. Egyrészt lehet javítani is új vizsgával, másrészt lehet emelt érettségit is tenni adott tárgyból, ami ráadásul újabb plusz pontokat is hoz.
2019. jan. 28. 21:43
 19/21 anonim ***** válasza:

# 16

Először is nem értem hogyan kapcsolódik a kérdéshez.

Másodszor nem értem a problémádat. Ez szinte minden országban így van, nem fognak azért felvenni az egyetemre, mert végig szórakoztad az előtte lévő 12 évet.

2019. jan. 28. 22:02
 20/21 anonim ***** válasza:
50%

15: Inkább ne égetnéd magadat ember, mert totál nem érted amit írok.

,,Matematikából érettségiztem emelt szinten, emellett volt angolból felsőfokú nyelvvizsgám"

Ami jelentősen feldobta a pontszámaidat.

,,Soha nem jártam külön tanárhoz semmilyen tárgyból"

Attól, mert te nem jártál szerinted nincsenek olyanok, akik nem szorulnának rá?

,,egyedül a nyelvvizsgám előtt voltam egy három hónapos nyelvtanfolyamon, ami olyan 45 000 Ft körül jött ki"

Szerinted melyik szegényebb család engedheti meg magának, hogy elköltsön egy 3 hónapos képzésre 45 ezer forintot. Vagy te nem láttál még szegény családot vagy totál el vagy tájolódva a szegénység fogalmáról.

,,Nem vagyok zseni, sőt messze vagyok tőle, középiskolában nem is voltam kitűnő, de tettem a dologért és nem érettségi előtt 2 héttel álltam neki tanulni, ahogy a többség teszi."

Meg jelentős többlet pontokat halmoztál fel, amit nem tehet meg minden szegényebb családból származó gyerek. Ezt nem akarod megérteni.

,,Az internet korában nevetséges azt mondani, hogy csak magántanár által és drága kurzusokkal lehet tanulni."

462 ponttal nevetséges, hogy egy sima szöveget nem tudsz rendesen értelmezni. Hogy a francba mentél át egyáltalán magyarból?

2019. jan. 29. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!