Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Anglia brexit után?

Anglia brexit után?

Figyelt kérdés
nyáron költözöm Angliába, de ugye a brexit elvileg március 29 én megvalósul. De az átmeneti időszak (2021 ig) minket, Eu s polgárokat nem érint? Úgy tudom csak az EU s szervezeteket. Szóval még 2 évig szabad a járkálás.. jól tudom? :D

2019. jan. 26. 11:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ha meg már megvan az NI az Isten sem tud hazaküldeni ha nem akarsz."

Dehogynem. Az NI-nek semmi köze ahhoz, hogy ki maradhat az országban. A román lány is csak azért maradhat, mert EU állampolgár, de ő is csak akkor, ha igényli a settled státuszt. De ha valakinek például lejárt a vízuma, akkor tökmindegy, hogy van NI száma, ki fogják toloncolni.

2019. jan. 27. 13:45
 12/20 anonim ***** válasza:

NI=national insurance=tb

Annyit jelent hogy van társadalom biztosításod státuszt nem ad.

2019. jan. 27. 14:50
 13/20 Norman Bates ***** válasza:

Egyelore No Deal eseten annyit garantalnak, hogy aki Marcius 29-ig erkezik az jelentkezhet a settled/pre settled statuszra.

Ha lesz Deal, akkor lesz implementation period, vagyis 2020 Dec 31 meg aki jon az jelentkezhet a statuszokra.

2019. jan. 28. 08:04
 14/20 A kérdező kommentje:

én ugy tudom hogy EU s állampolgároknak a legkeményebb brexit esetén is lehet jelentkezni 2020 ig. anniy hogy akkor regisztrálni kell magad hogy pre settled statust kapj.

De amilyen a fejetlenség lehet holnap mér minden máshogy lesz.lol

2019. jan. 28. 10:08
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
De értsd meg, hogy ez a 2020-as dolog egy tervezet volt, amit leszavazott a parlament. Jelenleg az van, hogy március végéig van szabad járás. A következõ 2 hónapban még biztos lesz változás, de jelenleg ez a helyzet.
2019. jan. 28. 11:36
 16/20 Norman Bates ***** válasza:
100%

Kerdezo rosszul tudod, en itt elek, rendesen utananeztem.

Nyilatkozott a parlament, hogy no deal eseten csak annak biztositjak aki marc 29-ig itt volt es ok jelentkezhetnek 2020 december vegeig.

HA lesz deal, akkor a koztes idoben erkezok is jogosultak lesznek.

2019. jan. 28. 11:39
 17/20 A kérdező kommentje:
elnézést, igen utolsó, a jelentkezést gondoltam 2020 ig, nem pedig a szabad átájárást. bocsesz. és köszi a válaszokat :D
2019. jan. 28. 13:00
 18/20 Norman Bates ***** válasza:
100%

Ez a dokumentum MA jelent meg a kormany weboldalan, reszletezi mi fog tortenni NO DEAL eseten. (Tehat ez csak egy opcio)

[link]

Policy paper

Immigration from 30 March 2019 if there is no deal

“, EU citizens and their family members already resident in the UK by 29 March 2019 will be welcome to stay and we want them to do so..

If there is no deal, they will have until 31 December 2020 to apply to the EU Settlement Scheme to protect their status.” - aki 29-elott jott az jelentkezhet 2020.. ig”

“ from 30 March 20191, EU citizens and their family members arriving in the UK will be admitted under UK immigration rules and will require permission (leave to enter or remain).”

Marcius 30-tol EU-s polgarok es csaladtagjaik az UK bevandorlasi szabalyzat szerint beengedve es engedelyekre lesz szukseguk

“The details of the UK’s future skills-based immigration system are set out in a white paper published on 19 December 2018. It will take some time to implement this new system, and for EU citizens already resident in the UK to obtain their status under the EU Settlement Scheme. It is important that we allow sufficient time for granting status to resident EU citizens before we start to implement the new skills-based immigration system because until the resident population have been granted status, it will not be possible for employers, universities, landlords and others to distinguish between pre-exit residents who are eligible to remain in the UK on broadly the same terms as now, and later arrivals. Therefore, temporary transitional arrangements will apply from 30 March 2019 to provide some continuity for EU citizens and businesses in the UK. The transition period will be in place until 31 December 2020.”

Tomoren annyi, hogy az uj rendszer ‘skill-based’ tehat a jelentkezo kepessegei alapjan lesz elbiralva, hogy kap-e engedelyt itt elnines dolgozni. Viszont mielott bevezetik ezt a rendszert, eloszor kiosztjak a statuszokat azoknak akik 29 elott erkeztek, ezert 2020 Dec 31 utantol lep eletbe az uj rendszer.

Ez azt jelenti, hogy aki 30 tol jon az is tud dolgozni, de mivel nem lesz engedelye igy 2021 jan 1 tol illegalisan lesz itt es megszunik minden joga.

2019. jan. 28. 21:28
 19/20 Norman Bates ***** válasza:
100%

“EU citizens coming for short visits will be able to enter the UK as they can now, and stay for up to three months from each entry.”

Latogatni lehet majd jonni ugyanugy, mint most, de max 3 honapot lehet maradni

2019. jan. 28. 21:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Magyarán aki március 29 után költözik ki, annak gőze sem lesz arról, hogy egyáltalán legálisan tartózkodik-e az országban. Mert az, hogy egy országba vízumot kell igényelni a munkavállaláshoz, az oké, a legtöbb országban így van, de az akkor úgy megy, hogy otthonról igényelem a vízumot és ha megkapom, akkor költözök. Nem az, hogy most kiköltözöm nyáron, aztán majd két évvel később megmondják nekem, hogy elég "skilled" vagyok-e a maradáshoz. Én nagyon szeretem Angliát, mint országot, rengetegszer voltam is már kint, de azért ilyen körülmények között szerintem nagyon sokszor meg kell gondolni a kiköltözést. Pláne úgy, hogy egy no deal helyzetet a gazdaság is elég erősen megérezne, és például a font értéke elég nagyot zuhanhat, ami azt a kérdést is felveti, hogy anyagilag megéri-e kint lenni. És egyébként Európában rengeteg alternatív célország van, ahol még Brexit nélkül is magasabb az életszínvonalat lehet elérni, mint Angliában, csakhát hátrány, hogy nem angol az anyanyelv.
2019. jan. 30. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!