Nagy Britannia miért lépett be az EU-ba?
Anglia speciális helyzetben volt, mióta nemzetközi porondra lépett. Náluk a "kint is vagyok bent is vagyok" elv a legerősebb. Nem viselik el mások irányítását, mert megszokták, hogy ezt ők teszik, tehát "kint vagyok". Önmagukban működésképtelenek, a gazdaságuk ezer szállal kötődik a kontinenshez, tehát "bent vagyok".
A belépés akkor vált fontossá, mikor a gazdaságban a kontinenssel való kapcsolat fontossága első helyre került. Nyersanyag beszerzése, termékek eladása, mindig ez a fő motívum.
Ehhez jött most a túltermelési válság és pazarlás következtében kialakuló regionális válságok sora, ami új népvándorlást eredményezett. A törvényi környezet kedvezett a beáramlásnak, ami részben erősen javította a munkaerő hiánnyal küzdő gazdaságot, másrészt erősen rontotta a szociális kiadások révén a pénzügyi helyzetet. Törvényi változtatással ez kezelhető lett volna, de akkor vagy mindenki (az angolok is) rosszul jár, vagy erős diszkrimináció valósul meg. Az angolok ettől lettek erősen megosztottak, a kilépés véletlen körülmény volt, most meg ezzel a helyzettel nem tudnak mit kezdeni (a törvényi módosítás ezután is diszkrimináció, amit az angolok utálnak, viszont a gazdasági körülmények erősen romlani fognak). A dolgok nem egyformán hatnak mindenkire. Akinek mindegy a törvény, mert nem érdekelt, benn akar maradni. Akinek mindegy a gazdaság, ki akar lépni.
"Miért diktatórikus és miért nem.lehet kilépni?"
Azért diktatorikus, mert felülről kormányoznak olyan vezetők, akikre soha senki nem szavazott, és mindenbe belepofáznak, ami az országok magánügye kellene, hogy legyen. Ha egy ország nem azt csinálja, amit ők mondanak, akkor pedig eljárást indítanak ellene.
Azt, hogy nem lehet kilépni, élőben láthatod a britek példáján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!