Mi adhatná meg a végső lökést egy második brexit népszavazás kiírásához a May kormánynak és a brit parlamentnek?
#1:
Szerintem "nem ilyen lovat akartak" az angolok :-D A jelenlegi helyzetben gazdasági katasztrófa, totális jogi káosz és az Egyesült Királyság felbomlásának réme is fenyeget, kétlem hogy erre szavaztak a "LEAVE" beikszelésével. Az EU deal olyan lehetőség volt, amely segítségével még kellemetlen kompromisszumok árán is, de valahogy rendezett keretek között vihették volna végig a kilépési folyamatot.
"A népszavazás ilyen bicikli hogy lehet rosszul is dönteni. Most akkor ismetelgessek addig amíg más eredmény nem jön ki?"
Ez már csak ilyen, miért ne? Neked sem kötelező arra a pártra szavaznod, akire elsőre szavaztál.
A következő kormány és az, hogy elhagyjuk-e az EU-t két teljesen különböző kategória. Az angolok arra szavaztak, hogy menni akarnak, úgyhogy teljesen normális, hogy a kormány indítja a folyamatot. Van ahol komolyan veszik ezt a dolgot.
Ezzel együtt sem brexit párt sem brexit ellenes vagyok. Ha akarnak csináljanak népszavazást ha meg nem, akkor ne. Csak a kérdésre reagáltam, hogy az azért korántsem nem egyértelmű, hogy új népszavazást kellene kiírniuk.
Egy második népszavazáson nyilván nem az lenne a kérdés, hogy remain/leave. (Ha értelmesen csinálják.)
Hanem valamilyen opciókat kellene adni, amik közül választhatna a nép, ha már a parlament képtelen rá. A probléma az, hogy úgy néz ki, hogy már erre is képtelenek, hogy terveket adjanak a nép elé.
"Egy második népszavazáson nyilván nem az lenne a kérdés, hogy remain/leave."
Hát lehet, hogy a skótoknál igen, csak a nem az EU szerepelne ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!